Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Presne vam rozumim… Drzte se![]()
![]()
Ty taky
, a vůbec všichni, kdo zajišťují fungování společnosti v těchto dnech. A dík všem, kteří třebas jen milým slovem potěší a povzbudí. ![]()
Presne tak, vsem velke diky
. Kez by byli lide vice ohleduplnejsi a i trosku milejsi aspon ted na tu dobu, ale to je asi nerealne prani
![]()
@Anonymní píše:
Naprosto tě chápu, asi proto, že dělám stejnou práci. Doma tři děcka, předškolák, první stupeň a druhý stupeň. Dělám na dvě směny, s manželem se střídáme. Kupa úkolů ze školy, v práci momentálně jen stres a tlak, dvojnasobek! lidí než obvykle. Nechodí z nutnosti, ale pro blbosti typu sušenky a dva lahváče. Do toho taková ta klasika - sestra pracující bez potřebných pomůcek = hrdina, prodavačka bez potřebných pomůcek =kráva, co si neumí zajistit pomůcky. Neustále hlídat lidi, kteří si jen otvírají hubu, na hygienická opatření kašlou. Vedení shora na nás nechává všechno. Samy si musíme vše zorganizovat, sehnat, zařídit. Když si člověk posteskne, tak nemá být blb a dělat takovou práci… chjo… teď budu zas poslouchat, jak mám za to navíc 100% k platu, protože to četli na netu…hahaha, dostali jsme poděkování mailem a pac a pusu…no nic, tak jsem si ulevila, teď mě tu stejně někdo chytře setře… doufám že to brzy pomine, přišlo to zrovna v době, kdy jsem měla konečně naději z té pakárny vypadnout a přijde tahle katastrofa
Prodavačka je to nejhorší zaměstnání, psychicky náročné a hlavně hrozně nedoceněné…teď v téhle době ještě víc, než kdy jindy. Lidi jsou pakáž, jak řekl správně náš prezident 90 procent, či kolik, jich je retardovaných…
U nás teď stejné, couraj se pro nesmysly, pivo, cigára, sušenku, bagetu…opřou se nám o pult, div mi nevlezou do xichtu a vypráví mi rádoby vtipné nesmysly, co mě vubec nezajímají…přitom já jen chci, aby zaplatili a vypadli
![]()
Zakladatelko, já si tvé práce vážím. Chvíli jsem na VŠ měla brigádu v Kauflandu a rychle jsem odtamtud utekla. Práce se zákazníky byla…no jak to říct…náročná…
Dneska jsem mluvila s kamarádkou po telefonu a padala na ní nějaká depresivní nálada. Tak jsem ji vyjmenoval, za co všechno můžeme být vděčné. (Např. za práci učitelek, kdy můžeme být doma v bezpečí, věnovat se dětem, bez obavy o práci v budoucnu nebo plat.) A připomněla jsme jí, kolik lidí takový luxus nemá. Mluvily jsme právě i o prodavačkách, jaký nápor na psychiku teď musí zažívat. Ty jsi na to navíc sama. Zkrátka to není lehká situace.
Jen ti chci říct, že je spousta lidí, kteří vnímají, že vaše povolání je jedno z těch, které v současné době zajišťují plynulé fungování společnosti. Víme, že to teď nemáte lehké. Moc ti držím palce. ![]()
Dekuji moc, za krasna slova a myslim, ze nebudu sama kdo podekuje
. Neni to jen o ty praci v tuto chvili, ale o tlaku, i o tom, ze nestiham co v beznem zivote stiham za den, nervozita, at ja sama neublizim svym nejblizsim, se kterejma jsem prerusila kontakt fyzicky, protoze je fakt, ze nevim kdo co na mne prsknul, za posledni dny a nikdy bych se nesmirila s tim, ze by pak nedej boze ma navsteva blizkych mohla zpusobit vazny problem…
Kazdy at my, zdravotnici, policiste hasici sanitaci a ostatni, proste vsichni ted maji urcite ty same myslenky a obavy, at nenakazi sve nejblizsi… v tomhle sama urcite nejsem ![]()
Máš pravdu, že všichni „v přední linii“ jsou pod obrovským tlakem a v obavách o své blízké.
Co takhle čtu na fb a mluvím s lidmi, všichni si uvědomují, že i vy patříte ke zdravotníků, hasičům a ostatním povoláním, která jsou teď riziková. V obchodě to možná nevnímáš, ale spousta lidí si vaši práce cení.
Drž se. Dáš to. Přežene se to a budeš na sebe moct být hrdá. Jsi ženská, máma…Ty dokáží nemožné… ![]()
@mroe píše:
Ja to mam s dojizdenim stejne. Ale nejsem nastesti samozivitelka, ted to resit nemusim.
Ale chapes, ze zakladatelka je samozivitelka?
Tak tvuj argument, ze tve dite to zvlada doma je trochu mimo..Promin..
@Anonymní píše:
Ahoj vsem, mam takovy asi blby dotaz, ale chci se zeptat nikde to nemuzu najit zda se vztahuje osetrovne pri zavreni skol i na 10 - ti lete dite. na strankach ossz jsem nasla dite mladsi 10 let takze to chapu tak, ze kdyz mam 10-ti leteho syna jiz s nim doma zustat nemohu? Nezlobte se za zalozeni noveho tematu mozna zbytecneho, ale pracuji jako prodavacka ve velkem marketu jsem samozivitelka, a uz trosku nezvladam psychicky a temer i fyzicky praci a skolu, navic se bojim, at syna pripadne nenakazim popravde
Je to pro děti do 13 let a po celou dobu uzavření škol a školek
Urcite to take nemate v praci lehke, drzim vam pesti at to zvladnete take bez uhony. Je stesti, ze nejste na vse sama. Nemam na starosti „jen“ syna a nejspis je fakt, ze kdybych mela aspon sourozence byla bych treba klidnejsi…
tak se v praci drzte