Ošetřovné - zavřená školka

Anonymní
19.3.20 21:39

ošetřovné-zavřená školka

Dobrý den. Zavřeli nám školku z důvodu koronaviru. Já jsem v normálním pracovním poměru a manželka nemá žádný pracovní poměr, ale stará se o nemocné rodiče, kam často dojíždí a nemůže brát dítě s sebou. Můžu jako zaměstnanec využít ošetřovačku? Nebo je nějaké omezení s tím, že manželka jako nikde nevedená musí být s dítětem automaticky? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2
19.3.20 21:45

Ale čerpá na to nějakou sociální dávku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.3.20 22:00
:andel:

Příspěvek upraven 19.03.20 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.3.20 22:03

Tak to si myslím, že půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.20 22:29

Nečerpá žadné dávky, není ani na uředu práce, nic nepobírá, jen za ní vzp platí zdravotní pojištění za díte v péči do 7 let,

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.20 20:26

Dotaz

Ahojte, omlouvám se za anonym, ale nechci aby někdo věděl o tom že mám exekuci. Jelikož bude teď ošetřovné 80% a jsem doma se synem celý měsíc, chci se zeptat, zda se mi z něj může strhávat exekuce a pokud ano, zda přímo na úřadě nebo až z bankovního účtu. Pokud přímo na úřadě bude v zaslaných penězích na účtu vidět že tam byla srážka za exekuci? Myslím jak je tam uvedeno od kdy do kdy tak že by tam ta srážka byla napsaná. Předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
1995
23.4.20 20:30

Z očr se nesráží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
23.4.20 20:34

Z OČR se nesráží, ale exekutor může dát exekuční příkaz přikázáním pohledávky z VAŠEHO účtu. (Pro Váš dluh může postihnout jen Váš účet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.20 20:44

Mockrát děkuji za odpověď. Tak že kdybych si peníze z ošetřovného nechala zaslat na účet například kamarádky tak by jí nemohl účet zablokovat? Jsem samoživitelka a peníze teď dost chybí, a na účet by prý vyplácení mělo být rychlejší než složenkou

• Citovat
  • Upravit
15503
23.4.20 21:03
@Anonymní píše:
Mockrát děkuji za odpověď. Tak že kdybych si peníze z ošetřovného nechala zaslat na účet například kamarádky tak by jí nemohl účet zablokovat? Jsem samoživitelka a peníze teď dost chybí, a na účet by prý vyplácení mělo být rychlejší než složenkou

Cizi účet exekutor nemůže zablokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+