Bezdětní a koronavirus - musíme pracovat za dva

Anonymní
19.3.20 21:09

Bezdětní a koronavirus

Jak vy (bezdětní) vnímáte rozruch kolem koronaviru? Všude píšou o rodičích co si musí vzít volno/dovolenou/ OČR. Neviděla jsem, že by někdo řešil ty, kteří naopak musí v práci být a pracovat za dva. Omlouvám se, ale už začínám být alergická jak se OCR pořád řeší a já si neumím představit, že školy budou měsíc zavřené a já budu v kanclu sama. :nevim: Podotýkám, že prémie bych určitě nedostala. Kolegyně zatím nějak hlídání má, ale může se stát, že si OCR vezme. Anonym, protože se za své pocity stydím :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
19.3.20 21:11

A co maj delat? Je to mimořádná situace, az budes mit deti, tak to pochopis… Kdyz ste v kanclu tak nejde zaridit HO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
19.3.20 21:13

Připomínás mě moji drahou kolegyni, všechny děti jsou parchanti a my matky musíme mít furt nějaké výhody…
Jooo to je úděl a koloběh života…
Taky jsem byla mladá a bezdětná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
19.3.20 21:14

To chce klid a hadr na hlavu. Spousta lidí naopak o práci přichází. Jiní v práci zůstávají spát a neviděli svoji postel a sprchu několik dní. Vydrž prťka, vydrz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.20 21:15
@Anonymní píše:
Jak vy (bezdětní) vnímáte rozruch kolem koronaviru? Všude píšou o rodičích co si musí vzít volno/dovolenou/ OČR. Neviděla jsem, že by někdo řešil ty, kteří naopak musí v práci být a pracovat za dva. Omlouvám se, ale už začínám být alergická jak se OCR pořád řeší a já si neumím představit, že školy budou měsíc zavřené a já budu v kanclu sama. :nevim: Podotýkám, že prémie bych určitě nedostala. Kolegyně zatím nějak hlídání má, ale může se stát, že si OCR vezme. Anonym, protože se za své pocity stydím :oops:

Taky jsem v kanclu sama…nevadi mi to, chapu to…mam klid…aspoň chvili…pouštim si muziku a dodělávám resty, na ktery jinak nebyl čas…hlavu vzhuru, to dame… :hug:

• Citovat
  • Upravit
53518

Já jsem dětná a OČR jsem si nevzala. Z loajality ke kolegyním. My se u syna nějak prostřídáme, takže nemusím řešit, že není ve školce. Jen kdyby onemocněl a bylo to s ním špatný (pracuju už skoro 3 roky po rodičáku a ošetřovák jsem ještě neměla). Ale i jako bezdětná bych pochopení měla. Kam bys jako chtěla ty třeba pětileté dát? Já mámu už dávno nemá a partnerova máma je senior 65 +, takže ji zbytečně syna nedáváme.

Příspěvek upraven 19.03.20 v 21:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908

Tak bohužel malý dítě se samo o sebe nepostara a ne kazdy ma možnost dlouhodobého hlídání. Tak buď si u vedeni vydupej prémie a nebo náhradní volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.3.20 21:17
@Anonymní píše:
Jak vy (bezdětní) vnímáte rozruch kolem koronaviru? Všude píšou o rodičích co si musí vzít volno/dovolenou/ OČR. Neviděla jsem, že by někdo řešil ty, kteří naopak musí v práci být a pracovat za dva. Omlouvám se, ale už začínám být alergická jak se OCR pořád řeší a já si neumím představit, že školy budou měsíc zavřené a já budu v kanclu sama. :nevim: Podotýkám, že prémie bych určitě nedostala. Kolegyně zatím nějak hlídání má, ale může se stát, že si OCR vezme. Anonym, protože se za své pocity stydím :oops:

Neměla bych se vyjadřovat, nejsem bezdětná. Spousta těch, co děti mají, se snaží v té práci být. Ono s dětmi je to pro mnohé celkem likvidační být doma dlouhodobě za 60%platu. A když dorazíme domů, čeká nás učení dětí, úklid a vaření, aby i druhý den měli co jíst. Děti mám dvě - 10 + 8 let a doma už jsou sami, když je to potřeba. Ty v tom kanclu zatím ani sama nejsi a už ti tečou nervy. Přitom po práci máš jaké povinnosti? Tak řeš problémy, až přijdou a nebuď samo vytáčecí. Nikdo si tuhle situaci dobrovolně nevybral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Já vím, že to jinak nejde, ale pořád se mi to honí hlavou :( jako, že bez dětí jsme méněcenní (to je asi silné slovo). HO nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Anonymní píše:

Tak já bych se vůbec nestyděla, když musíš dělat za dva, ale to všechny OČR vůbec nezajímá.

• Citovat
  • Upravit
53518
19.3.20 21:20
@Anonymní píše:
Já vím, že to jinak nejde, ale pořád se mi to honí hlavou :( jako, že bez dětí jsme méněcenní (to je asi silné slovo). HO nejde.

Ale nejste. Otěhotněla jsem dost pozdě, bylo mi 35. Do té doby jsem byla ta bezdětná a „mladá“, co zvládne vše. Dodnes kolegyně moji dětnost nepocítily. Chodím včas a nenadělávají na mě. Jaký si to uděláš, takový to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.3.20 21:21
@Anonymní píše:
Tak já bych se vůbec nestyděla, když musíš dělat za dva, ale to všechny OČR vůbec nezajímá.

Tak oni živí nejen sebe, ale mají zodpovědnost i za druhé. Být za pár šupů doma není vzrůšo. Ale kam mají asi ty děti dát?! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.3.20 21:23
@Anonymní píše:
Já vím, že to jinak nejde, ale pořád se mi to honí hlavou :( jako, že bez dětí jsme méněcenní (to je asi silné slovo). HO nejde.

takže po práci přijdeš domů a máš klid? tiše závidím, mě čekají dva školkáčci, domácnost a dodělávání restů z práce. Reálně si v té práci kolik? 8 hod? a pak jen ty a chlap, klídek doma? hádám, že by si to s tebou občas některá z maminek vyměnila, ale je otázka zda by jsi domácnost a třeba dvě děti 24/7 zvládla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
19.3.20 21:24
@Anonymní píše:

Tak na tvým místě bych si spíš teď připadala naopak důležitá pro chod firmy. Buď ráda, že máš práci a třeba až budeš mít jednou děti tak se ti to vrátí. Já jsem se jako bezdetna vždycky nabízela v práci, že zůstanu dyl když byla nějaká mimořádná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.3.20 21:25
@Keyllah píše:
takže po práci přijdeš domů a máš klid? tiše závidím, mě čekají dva školkáčci, domácnost a dodělávání restů z práce. Reálně si v té práci kolik? 8 hod? a pak jen ty a chlap, klídek doma? hádám, že by si to s tebou občas některá z maminek vyměnila, ale je otázka zda by jsi domácnost a třeba dvě děti 24/7 zvládla :think:

Asi ne, když fňuká už teď :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+