Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
A co maj delat? Je to mimořádná situace, az budes mit deti, tak to pochopis… Kdyz ste v kanclu tak nejde zaridit HO?
Připomínás mě moji drahou kolegyni, všechny děti jsou parchanti a my matky musíme mít furt nějaké výhody…
Jooo to je úděl a koloběh života…
Taky jsem byla mladá a bezdětná.
To chce klid a hadr na hlavu. Spousta lidí naopak o práci přichází. Jiní v práci zůstávají spát a neviděli svoji postel a sprchu několik dní. Vydrž prťka, vydrz.
@Anonymní píše:
Jak vy (bezdětní) vnímáte rozruch kolem koronaviru? Všude píšou o rodičích co si musí vzít volno/dovolenou/ OČR. Neviděla jsem, že by někdo řešil ty, kteří naopak musí v práci být a pracovat za dva. Omlouvám se, ale už začínám být alergická jak se OCR pořád řeší a já si neumím představit, že školy budou měsíc zavřené a já budu v kanclu sama.Podotýkám, že prémie bych určitě nedostala. Kolegyně zatím nějak hlídání má, ale může se stát, že si OCR vezme. Anonym, protože se za své pocity stydím
Taky jsem v kanclu sama…nevadi mi to, chapu to…mam klid…aspoň chvili…pouštim si muziku a dodělávám resty, na ktery jinak nebyl čas…hlavu vzhuru, to dame… ![]()
Já jsem dětná a OČR jsem si nevzala. Z loajality ke kolegyním. My se u syna nějak prostřídáme, takže nemusím řešit, že není ve školce. Jen kdyby onemocněl a bylo to s ním špatný (pracuju už skoro 3 roky po rodičáku a ošetřovák jsem ještě neměla). Ale i jako bezdětná bych pochopení měla. Kam bys jako chtěla ty třeba pětileté dát? Já mámu už dávno nemá a partnerova máma je senior 65 +, takže ji zbytečně syna nedáváme.
Příspěvek upraven 19.03.20 v 21:15
Tak bohužel malý dítě se samo o sebe nepostara a ne kazdy ma možnost dlouhodobého hlídání. Tak buď si u vedeni vydupej prémie a nebo náhradní volno.
@Anonymní píše:
Jak vy (bezdětní) vnímáte rozruch kolem koronaviru? Všude píšou o rodičích co si musí vzít volno/dovolenou/ OČR. Neviděla jsem, že by někdo řešil ty, kteří naopak musí v práci být a pracovat za dva. Omlouvám se, ale už začínám být alergická jak se OCR pořád řeší a já si neumím představit, že školy budou měsíc zavřené a já budu v kanclu sama.Podotýkám, že prémie bych určitě nedostala. Kolegyně zatím nějak hlídání má, ale může se stát, že si OCR vezme. Anonym, protože se za své pocity stydím
Neměla bych se vyjadřovat, nejsem bezdětná. Spousta těch, co děti mají, se snaží v té práci být. Ono s dětmi je to pro mnohé celkem likvidační být doma dlouhodobě za 60%platu. A když dorazíme domů, čeká nás učení dětí, úklid a vaření, aby i druhý den měli co jíst. Děti mám dvě - 10 + 8 let a doma už jsou sami, když je to potřeba. Ty v tom kanclu zatím ani sama nejsi a už ti tečou nervy. Přitom po práci máš jaké povinnosti? Tak řeš problémy, až přijdou a nebuď samo vytáčecí. Nikdo si tuhle situaci dobrovolně nevybral.
Já vím, že to jinak nejde, ale pořád se mi to honí hlavou
jako, že bez dětí jsme méněcenní (to je asi silné slovo). HO nejde.
@Anonymní píše:
Tak já bych se vůbec nestyděla, když musíš dělat za dva, ale to všechny OČR vůbec nezajímá.
@Anonymní píše:
Já vím, že to jinak nejde, ale pořád se mi to honí hlavoujako, že bez dětí jsme méněcenní (to je asi silné slovo). HO nejde.
Ale nejste. Otěhotněla jsem dost pozdě, bylo mi 35. Do té doby jsem byla ta bezdětná a „mladá“, co zvládne vše. Dodnes kolegyně moji dětnost nepocítily. Chodím včas a nenadělávají na mě. Jaký si to uděláš, takový to máš.
@Anonymní píše:
Tak já bych se vůbec nestyděla, když musíš dělat za dva, ale to všechny OČR vůbec nezajímá.
Tak oni živí nejen sebe, ale mají zodpovědnost i za druhé. Být za pár šupů doma není vzrůšo. Ale kam mají asi ty děti dát?! ![]()
@Anonymní píše:
Já vím, že to jinak nejde, ale pořád se mi to honí hlavoujako, že bez dětí jsme méněcenní (to je asi silné slovo). HO nejde.
takže po práci přijdeš domů a máš klid? tiše závidím, mě čekají dva školkáčci, domácnost a dodělávání restů z práce. Reálně si v té práci kolik? 8 hod? a pak jen ty a chlap, klídek doma? hádám, že by si to s tebou občas některá z maminek vyměnila, ale je otázka zda by jsi domácnost a třeba dvě děti 24/7 zvládla ![]()
@Anonymní píše:
Tak na tvým místě bych si spíš teď připadala naopak důležitá pro chod firmy. Buď ráda, že máš práci a třeba až budeš mít jednou děti tak se ti to vrátí. Já jsem se jako bezdetna vždycky nabízela v práci, že zůstanu dyl když byla nějaká mimořádná situace.
@Keyllah píše:
takže po práci přijdeš domů a máš klid? tiše závidím, mě čekají dva školkáčci, domácnost a dodělávání restů z práce. Reálně si v té práci kolik? 8 hod? a pak jen ty a chlap, klídek doma? hádám, že by si to s tebou občas některá z maminek vyměnila, ale je otázka zda by jsi domácnost a třeba dvě děti 24/7 zvládla
Asi ne, když fňuká už teď ![]()
Jak vy (bezdětní) vnímáte rozruch kolem koronaviru? Všude píšou o rodičích co si musí vzít volno/dovolenou/ OČR. Neviděla jsem, že by někdo řešil ty, kteří naopak musí v práci být a pracovat za dva. Omlouvám se, ale už začínám být alergická jak se OCR pořád řeší a já si neumím představit, že školy budou měsíc zavřené a já budu v kanclu sama.
Podotýkám, že prémie bych určitě nedostala. Kolegyně zatím nějak hlídání má, ale může se stát, že si OCR vezme. Anonym, protože se za své pocity stydím