Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Také mě čeká OČR. Ano, odnesou to kolegyně bez menších dětí. Momentálně jsem od minulého týdne doma s chřipkou a dětmi. Asi 3 dny mi bylo úplně šíleně, neskutečná bolest žeber… teď už je to lepší, už jenom bolí… Nevybrala jsem si ten nejlepší čas, 100× raději bych byla v práci.
Takže se léčím, vařím, drobné domácí práce, vypracování úkolů a věcí do školy atd. a přitom neskutečná únava. Ale kam se hrabu na zdravotníky.
A to jsem dnes v tv zaslechla dotaz, zda-li se děti ještě vrátí před hlavními prázdninami do školy…
@Martha03 píše:
OČR není dovolená, být s dítětem doma není dovolená… To že někdo porušuje karanténu a jede si na chatu je už prostě blbost a jak je vidět i v této chvíli je kolem nás blbych habaděj. A že někdo nerespektuje pravidla je už fakt na přes držku. Však už musí i kontrolovat od zitra, zda se auto plné lidi chystá skutečně na nutnou vycházku nebo si jdou cajdat na chatu. Místo toho, aby policie mohla dělat důležitější věci, musí řešit tyto ignoranty. Jako bezdetna nejsi méněcenná, ale musíš se starat jen o sebe. Buď ráda, že doma nemusíš živit další krky, učit se s nimi, zvládat platit pohledávky a zároveň mít na uchu hysterickou babičku zavřenou v domově pro seniory…
Proč by měl být pobyt na chatě porušení karantény? Já sháním chatu, abychom se tam uklidili, byli bychom jen tam po celou dobu, tak nechápu, co je na tom odjet na chatu za porušení karantény, to by mě fakt zajímalo.
@Anonymní píše:
Ano, hodně, kousek ode mě jsou jich v lese davy.
a co přesně jim závidíš? že jsou doma za 60% platu? že možná ještě nějaký ten měsíc budou? že taková rodina přišla o polovinu svých příjmů, ale výdaje se zvýší? že mají na krku děti 24/7 a musí s nimi zvládat učení jako učitelka? ![]()
@Anonymní píše:
Nevím jestli pracuješ, ale věř, že na ty bezdětné se běžně nakládá víc a bere se to naprosto automaticky. A teď když je to samý očr tak dělá jeden kus mnohdy i za tři. A Ty přitom víš, že by měl hlídání i bez toho.
Pracuju, zlatíčko. A bezdětná jsem byla na pracovišti 15 let. A k tomu nejmladší. Takže opravdu vím, co to znamená pracovat za dva, brouku.
@Anonymní píše:
Nevím jestli pracuješ, ale věř, že na ty bezdětné se běžně nakládá víc a bere se to naprosto automaticky. A teď když je to samý očr tak dělá jeden kus mnohdy i za tři. A Ty přitom víš, že by měl hlídání i bez toho.
Tak taky jednou budete dětná a pak zas budou kolegyně třeba muset makat za vás. Já pracovala 12 let než jsem měla první dítě a jela jsem jak fretka a bez keců i za dětné kolegyně, měla jsem pro rodiny s dětmi pochopení, protože jsem věděla, že jednou to zas budu potřebovat já.
@Anonymní píše:
třeba prarodiče, ne? ![]()
@Anonymní píše:
Prarodice hlidat nemaji. Za prve. Za druhe, ja treba Ocr nemela nikdy, ani ted nemam. Prace ted taky vyhrocena. Ale ano, oproti tobe, ktera ma na starosti jen sebe, se ted vsechny matky kopou do zadku… nemas tucha, co ted vetsina jen resi se skolou.
Ja bych radsi byla v praci nez doma na home office s ditetem. Jsi uplne pitoma, kdyz takhle přemýšlíš.
@Russet píše:
Pracuju, zlatíčko. A bezdětná jsem byla na pracovišti 15 let. A k tomu nejmladší. Takže opravdu vím, co to znamená pracovat za dva, brouku.
Vidíš to, znám to i za tři, protože se bojí nákazy, ostatní se bát nemají.
@mroe píše:
Ja to vidim tak, ze by s tebou mozna menily. Behat cely den kolem deti, ucit se s nimi, varit, uklizet a nemoct ani ven, to je psycho.
občas si představuju, jaké by to bylo, kdybych nemusela teď zastat práci, dvě malé děti a domácnost
a jak bych si tu karanténu a klid užila
kolik bych toho přečetla, kolik seriálů a filmů bych viděla, v klidu, bez přerušování…jen ty ranní kávy, ááááááááááá
@Anonymní píše:
Jen upřesním, že jsem v kanclu zdravotnického zařízení (zásobování materiálu, administrativa atd.). Chaos nad chaos a neumím si představit, že bych dělala práci za kolegyni. Už teď mám xy prescasu. Pokud naše zařízení půjde do karantény tak jsem jedna z těch, kteří zůstanou a budu tu klidně měsíc zavřená…
Vidíš, já m ty samé přesčasy doma s deckama.. Musíme totiž stihnout všechnu práci, i za ty kolegy, co jsou doma, v karanténe atd.. Jen já k tomu mám doma 2 děcka a ponorku jak svina.. Denně sichta 8-16:30 minimálně, pak ten zbytek.. Můžeme si to vyměnit.. Doma ponorka jjak svina
@Anonymní píše:
Proto bych si na epipi fakt nedovolila psát na tohle téma. Tady nenajdeš pochopení. Mámy od dětí to mají kolikrát složitější, ty se staráš jen sama o sebe.
@Anonymní píše:
Jako bezdětná bych se té nákazy bála o dost méně, věděla bych, že můžu lehnout a sama se z toho dostat a chrápat klidně celej tejden. Jako dětná mám teď strašnej strach, kdo by se postaral o děti, kdybych to chytla, nejde mi o nic jiného než o to, kdo by se o ty děti postaral a musím na to neustále myslet a strašně mě to stresuje.
@Keyllah píše:
třeba prarodiče, ne?
Taky třeba 16 letý sourozenec, ale ono se mu nechce.