Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka: Já se právě hrozně stydím, že mi to vadí a z toho důvodu jsem o tom s nikým nemluvila (až tady)ono mi to vadí asi kvůli kolegyni, která má manžela (ajtak), který může pracovat z domova. Kdyby tu byla jiná maminka viděla bych to jinak. Prostě alergie na kolegyni
Všem se omlouvám, ale jen jsem si posteskla. Z vašich reakcí vidím, že to není jednoduché…a tak nějak začínám chápat i kolegyni. Rodina je na prvním místě. Mějte se fajn a všichni se držte
Jako promiň, jsem taky ajťák a mám 2 děti, takže dobře vím, jak se dá „pracovat“ z domova a u toho zvládat 2× výuku s dětmi. Věci, na které se musím soustředit můžu dělat tak od 10 večerní a ještě pár skype konferencí s kolegy a poznám všechny jejich děti po hlase…
@Anonymní píše:
Díky, trochu se divím, že se někdo najde. Víš co Vy nechápete mě, já Vás. Proč si tedy děti pořizují když si pak stěžují. Já je nemám protože jsem to takhle nikdy nechtěla.
Já si taky někdy stěžuji, většinou dětné kamarádce nebo rodičům, prostě lidem, kteří to dokážou pochopit. Rozhodně bych si nestěžovala někomu, kdo děti nemá. Takový člověk to většinou nedokáže pochopit. Je to náročný mít děti, ano, s tím souhlasím, já jsem s tím do toho šla, ale přesto jsem je chtěla, protože jsem cítila takovou prázdnotu a věděla jsem, že dítě mi tu prázdnotu zaplní a nic takového už nikdy cítit nebudu a opravdu to tak bylo, po narození dcery jsem už nikdy nic takového necítila a to jsem s tím předtím bojovala každej den. Já mám dvě děti hned po sobě, momentálně 19,5 měsíce a 8 měsíců a padám na hubu
a teď jak se nemůže ven, tak ještě víc padám na hubu
ale prostě já ty moje děti miluju a na dceři vidím, jak už začíná být rozumnější a každý den mě začíná překvapovat něčím, co se naučila a já mám z toho hroznou radost a vím, že až budou děti starší, tak té mé péče bude méně a méně, teď už se těším na každé vánoce a na to jak spolu budeme jezdit na výlety. Prázdnota zmizela a kdybych ty děti neměla, cítila bych to do konce života a byla bych nešťastná do konce života.
@Keyllah píše:
Takže jo, ty makáš teď víc za ty na očr, ty makají víc za učitelky, zdravotníci a všichni okolo makají víc za nás všechny. Nádech, výdech, to společně zvládnem…
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka: Já se právě hrozně stydím, že mi to vadí a z toho důvodu jsem o tom s nikým nemluvila (až tady)ono mi to vadí asi kvůli kolegyni, která má manžela (ajtak), který může pracovat z domova. Kdyby tu byla jiná maminka viděla bych to jinak. Prostě alergie na kolegyni
Všem se omlouvám, ale jen jsem si posteskla. Z vašich reakcí vidím, že to není jednoduché…a tak nějak začínám chápat i kolegyni. Rodina je na prvním místě. Mějte se fajn a všichni se držte
A ta kolegyně jde na OČR, i když manžel pracuje z domu a může se postarat o dítě, to myslíš a to je ten problém?
Pokud to je tak, tak záleží, jak je to dítě staré. S předškolákem za zadkem mnoho práce neuděláš. Já také někdy mohu pracovat z domova, mám děti mladšího školního věku. Postupně se to lepší, ale stejně, když třeba potřebuju hodinu, dvě, vyřizovat telefonáty nebo být s někým na Skypu, tak už pak za mnou začnou lozit, protože se nudí. A to je samozřejmě problém, když musím udržet profesionalitu. Nebo i když dělám něco sama a potřebuju se soustředit, ty děti to prostě nechápou. Jsem doma pro ně rovná se jsem tu pro mě. A na celou pracovní dobu je taky nemůžeš uklidit k TV nebo mobilu.
@Anonymní píše:
Jak vy (bezdětní) vnímáte rozruch kolem koronaviru? Všude píšou o rodičích co si musí vzít volno/dovolenou/ OČR. Neviděla jsem, že by někdo řešil ty, kteří naopak musí v práci být a pracovat za dva. Omlouvám se, ale už začínám být alergická jak se OCR pořád řeší a já si neumím představit, že školy budou měsíc zavřené a já budu v kanclu sama.Podotýkám, že prémie bych určitě nedostala. Kolegyně zatím nějak hlídání má, ale může se stát, že si OCR vezme. Anonym, protože se za své pocity stydím
měla bys mít placené přesčasy
@Pudloslava píše:
měla bys mít placené přesčasy
o ty přesčasy nejde. Naprosto chápu - odpočinek si za peníze v této době nekoupíš. Klidně mě sežerte, ale tč. rozhodně obdivuji všechny ty, co do práce musí ( kontakt s lidmi, MHD…) než ty, kteří sice z moci úřední, ale přesto, jsou doma a hrají si s dětmi.
@Burj Chalifa píše:
o ty přesčasy nejde. Naprosto chápu - odpočinek si za peníze v této době nekoupíš. Klidně mě sežerte, ale tč. rozhodně obdivuji všechny ty, co do práce musí ( kontakt s lidmi, MHD…) než ty, kteří sice z moci úřední, ale přesto, jsou doma a hrají si s dětmi.
Proč obdivovat ty, kteří do práce musí. Raději obdivuj ty, kteří nemusí a stejně v ní jsou?
Jsem taky v práci. Budu ráda, když půjdu domů v šest (jsem tu od šesti ráno), cesta domů půl hodinky, nakoupit rodičům, odvést jím to 10km do Tramtárie a domu. Děti nemám. To už nevím jak bych to dávala.
@Anonymní píše:
Jak vy (bezdětní) vnímáte rozruch kolem koronaviru? Všude píšou o rodičích co si musí vzít volno/dovolenou/ OČR. Neviděla jsem, že by někdo řešil ty, kteří naopak musí v práci být a pracovat za dva. Omlouvám se, ale už začínám být alergická jak se OCR pořád řeší a já si neumím představit, že školy budou měsíc zavřené a já budu v kanclu sama.Podotýkám, že prémie bych určitě nedostala. Kolegyně zatím nějak hlídání má, ale může se stát, že si OCR vezme. Anonym, protože se za své pocity stydím
Takhle to ale chodí. Když jsem neměla dítě, tak jsem byla dělala běžně skoro celé letní prázdniny práci za 2-3 lidi. Jednou jsem to takhle měla půl roku. Je to vopruz, ale tak to chodí. Tedy taky si to člověk nemusí nechat líbit, ale já jsem s tím nikdy neměla nějaký velký problém, spíš jsem si z toho brala ponaučení, na co se v budoucnosti připravit, až budu mít dítě. Mimochodem práci za dva či víc lidí nedělají teď jen bezdětné. Otcové většinou dále chodí do práce (pokud mají kam) a ne všechny matky jsou doma. Manžel chodí do práce a na noční byl teď několikrát sám, má tam být těch lidí několik, ale spousta lidí je v karanténě. Na denní jich je také málo, asi čtvrtina. Navíc má problém se teď do práce dostat.
@Anonymní píše:
To vím taky, že nenajdu pochopení, ale bezdětní na ně dělat můžou že. To jim nevadí. Sama o sebe, jakože nemám domácnost? Nemusím prát ani uklízet.
Ty na někoho děláš?? To je vtip? Buď ráda, že můžeš zůstat v práci, bude ekonomická krize a bude se propouštět, tak si užívej práci dokud ji máš. Protože pokud takhle v práci kňučíš, tak se tě rádi zbavěj.
A nebo víš, co, dej výpověď a odjeď si taky na chatu, kdo ti brání? ![]()
Dosť útočíte na zakladateľku a druhú anonymnú, pretože „nikto bezdetný nemôže pochopiť, aké náročné je to mať deti“…nuž nemôže, ale na druhej strane ani jedna vám predpokladám pri ich robení nesvietila a tak rozumiem tomu, že niektoré veci môžu vnímať ako diskriminačné voči sebe, keď na nich dopadajú dôsledky cudzích rozhodnutí (ako napr. rozhodnutie iných ľudí mať deti). Hlavne, ak sa plno vecí od nich očakáva automaticky a naviac, ak im je to v práci predhadzované podobne ako tu: „Ja som MATKA, kto je viac“ a „Ty ako bezdetná sa nemáš na čo sťažovať“.
Som tiež bezdetná a dlho som to, že pracujem cez všetky sviatky, Vianoce a že si detná kolegyňa určuje dovolenku ako prvá, nebrala ako problém. Pretože kolegyňa to nikdy nezneužívala a keď sa riešili Vianoce alebo dovolenka v lete, tak to nebolo z jej strany o tom, že „ona má právo“ ale o tom „chcela by som vtedy a vtedy dovolenku. Je to pre teba OK?“ A ja som vždy automaticky povedala, že je. A potom, keď bola mesiac a pol na OČR a ja som robila niektoré veci za ňu, tak mi priniesla čokoládu a povedala ďakujem (čo som nečakala ale pravdupovediac ma to neskutočne potešilo).
Po ôsmych rokoch táto kolegyňa odišla a namiesto nej prišla MATKA. A ja som prestala mať nárok na čokoľvek, pretože ona je predsa MATKA a má právo. Na všetky sviatky, na dovolenku, kedy ona chce a všetko obhajovala deťmi (a to aj v čase, keď poslala deti na mesiac k starým rodičom)…a presne vtedy mi došla trpezlivosť a ako mi to 8 rokov nerobilo problémy a brala som to ako samozrejmosť, tak som povedala dosť.
Teraz mám niekoľko rokov zase „normálnu“ detnú kolegyňu a zase nemám problém.
Takže ono stačí, aby tie dve anonymné mali v kancelárii rovnakú MATKU ROKA ako som mala na istý čas ja a človek to vidí hneď v inom svetle. Pretože to, že niekto čerpá výhody vyplývajúce mu zo zákona? OK. Ale ak to vedie k diskriminácii toho bezdetného, tak to nie je celkom s kostoľným poriadkom.
Druhá vec ale je, prečo to anonymné riešia hnevom a nenávisťou k detným kolegyniam a prečo to neriešia so svojimi šéfmi. Kolegyňa má OČR? V poriadku. Ale to predsa neznamená, že sa nechám zodrať. Svoju prácu milujem, ale život za ňu nepoložím. A to ani teraz, keď síce sme v obtiažnej situácii, ale to predsa neznamená, že všetko naválame na tých, čo ostali v práci. Pretože priznajme si to, koľko človek vydrží robiť za 2-3 ľudí? Mesiac? Dva? A potom ten človek skolabuje. A kto bude robiť potom, ak nedajbože bude stále stav ako je dnes?.
(ale pravdupovediac za toto prezretie vďačím až tej druhej kolegyni, kedy som si skutočne naštudovala Zákonník práce a začala som svoje duševné zdravie brániť tým, že som z neho citovala
)
@Ryksa No jo no, je to kus od kusu. Protože jsem před dětmi makala 12 let, tak budu mít pro svoje bezdětné kolegy pochopení a určitě bych se k nim nechovala tak jako vaše druhá kolegyně, ale budu ráda, když mi někdy po domluvě vyjdou vstříc. U nás v práci to teda bylo tak, že kdo si dřív zamluvil dovolenou, ten ji tak měl, bez ohledu na dětné. A vůbec to není tak, že by bezdětná byla méněcenná, to je jen pocit toho člověka, protože já jsem tyhle pocity taky někdy měla a teď už vím, že to byla fakt blbost
vůbec nekoukám na někoho, kdo nemá děti, že by byl něco míň než já.
Já jsem jedna z těch, co je povinně doma. Né kvůli dítěti, mám puberťáka, ale naše firma zavřela. Věř mi, že mnohem radši bych chodila do práce. Ono vždycky není výhra být doma. O místo nepřijdu, i když finanční následky pro firmu, tedy i nás, budou.
A obdiv nikoho ani nepotřebuju.
@Burj Chalifa píše:
@Anonymní píše:
Chyba je v zaměstnavateli, MUSÍ tě odměnit, pokud děláš práci navíc. Když ne-tak čus a nebude tam mít nikoho
výžblepty utahaných matek neřeš, není tvůj problém, že musí být s děckama doma.
@Quertizop píše:
Chyba je v zaměstnavateli, MUSÍ tě odměnit, pokud děláš práci navíc. Když ne-tak čus a nebude tam mít nikohovýžblepty utahaných matek neřeš, není tvůj problém, že musí být s děckama doma.
No, ono je otázkou, zda opravdu dela praci nad ramec pracovni doby nebo ma jen ona ten pocit… ![]()