Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To chápu, my se také modlili, aby nás z té zahrady nevyhnal déšť. I když nějak by jsme to doma zvládli
Ale proč neposedět v klidu s rodinou, naše dcera to má také ráda. Babičky a hlavně dědečky zbožňuje. Já bych volila spíše posedět až odpoledne, dort, kafíčko, dětem příp. zmrzlinový pohár nebo tak něco. A na závěr třeba brzkou večeři v podobě naklád. sýrů nebo toho tataráku dospělým, palačinek dětem.. ![]()
@pa.brno píše:
To chápu, my se také modlili, aby nás z té zahrady nevyhnal déšť. I když nějak by jsme to doma zvládliAle proč neposedět v klidu s rodinou, naše dcera to má také ráda. Babičky a hlavně dědečky zbožňuje. Já bych volila spíše posedět až odpoledne, dort, kafíčko, dětem příp. zmrzlinový pohár nebo tak něco. A na závěr třeba brzkou večeři v podobě naklád. sýrů nebo toho tataráku dospělým, palačinek dětem..
Díky za pochopení. ![]()
Ahoj, obnovuji diskuzi a ráda bych se poradila.
Chtěla bych dceři udělat oslavu narozenin, ale protože je mi hloupé selektovat děti, a ona se tak nějak baví se všemi, ráda bych pozvala děti z celé třídy… ![]()
Předpokládám, že jich treba 5 nebo 6 nepřijde, tak z 23 detí by to bylo možná v reálu tak pro 17 dětí…
Jedna maminak to takto vyřešila pronájmem prostor v mateřské školce (jiné než naší), ale já takové kontakty nemám. Chtěla bych něco klidného, bezpečného, a aby tam mohli být i rodiče s dětmi. Určitě si objednám paní na hlídání na koordinaci a ještě někoho na pomoc se samotnou akcí, ale. prostě nevím zda se do toho pouštět. Jaký prostor, a tak. Finance by nebyly poblém. Znám například na Žižkově https://www.stromecek.fun/detske-oslavy/ to je pro max 15 dětí…tak by to snad vyšlo. ![]()
jinak nemám představu.
Bohužel, ve školce má jen 1 nejlepšího kamaráda, a ostatní jsou kamarádi tak, ona je velmi společenská a kamarádí se se všmi, dokonce i napříč třídami veškolce, s někým se vidí na zahradě, a volá na nej když se vidí na nákupu, já ty děti ani neznám. A když se jí ptám, tak to ještě neumí selektovat. Jednou řekne ten, ten, ten a ten, pak o zase změní..
třeba jsem nebyly pozvaní na oslavu jedné holčičky, ona jí tam ale chce, pak jsme zas byli pozvaní na oslavu chlapečka, kterého nechce, druhý den si to rozmyslí… ![]()
Druhá varianta je, že bychom udělali oslavu jen s jejím nejlepším kamarádem, kamarádkou z poschodí, jejími bratranci a třeba bychom prostě udělali úzký výběr. Jenže to bychom fakt museli vybrat jen třeba 4 lidi ze školky… a to je zase na deru málo.
Nebo se na to letos ještě vyprdnout? ![]()
Jo a ještě mám jeden nápad - uspočádat u nás v paku kde je hřiště narozeninový piknik, kam můžou přijít rodiče a popřát, dát si dort a pizzu. Volně. Tam se dá pozvat kdokoli, a ten den by byla zmrzlina ve zmrzlinárně na nějaké žetonky zdarma, například. A to bychom museli ale udělat až v létě - kvůli možnosti být venku, (dcera má narozky na jaře. )
Pikniková deka… ale to je hodně punk, no, řekla bych dobré třeba pro starší děti… ne školkové
@Niemeyer My jsme neschopnost selektovat vyřešili tím, že jsme pozvali všechny holčičky. U vás bych k tomu přihodila toho kamaráda a bratrance, aby tam nebyl jako jediný kluk. Nespoléhej na to, že někdo nepřijde, to se u nás stalo zcela výjimečně. Těch 15 dětí ukočíruješ ve dvou, na 25 by pomoc byla vhodná.
Proč chceš zvát i rodiče? To na našich ani cizích oslavách nebylo. Pro mě jen další lidi, o které bych se musela starat.
Riziko oslavy v parku je špatné počasí, když budou padat trakaře, tak máš problém. Mělo by tam být zajímavé hřiště, jinak bude nuda. Za mě moc velký stres kvůli hlídání, děti se ti rozeběhnou a co pak.
Ten odkaz vypadá dobře. Určitě jsou v Praze i jiné herny, které dělají oslavy, třeba někdo poradí. Z Majalandu by děti určitě byly nadšené, ale je to dost z ruky. ![]()
Díky moc, máš pravdu. Bohužel jen na holčičky to selektovat nemůžeme, protože dcera se hodně baví s chlapečky a tři chlapci už ji zvali na oslavu, tomu jednomu nemohla, druhý je její nej kámoš, a třetímu pujde teď…
no, zkusím z ní dostat nějaký ucelený seznam lidí, ale ona je fakt neskutečně kontaktní společenský člověk, no. po manželovi. Toho jsem jednou jedinkrát poslala na třídní schůzky do MŠ a on tam založil SRPŠ ![]()
nebo další možnost - oslavu nedělat letos. odložit to na příští rok, kdy jí bude šest, a už si dokáže říct, koho by chtěla.
A popravě de mi trošku nechce zvát holčička, která se kamarádí s jinou, maminka mi jednou řekla - pořád xy moje dcera - jsou ve školce i jiné holčičky, ne. A na svoji oslavu ji nepozvala, ale tu kamarádku jo. Jenže dcera by ji zařadila.
Celkově je mi tohle selektování nepříjemné…
ale chápu to. U toho, kde to je jasné a udělá se skupinka, tak proč ne. Ale my jsme zrovna ti, kteří se baví s každým, se všemi, hodně i s klukama, ale vlastně třeba uplně blízko a výjimečně tam má jen k jednomu.
ještě přemýšlím, že bych oslavu pojala doma, pozvala bratrance, holčičku ze šestého a toho jednoho jediného kamaráda ze školky, čili by tam bylo 5 dětí, a to je dost na oslavu a zároveň by to bylo v klidu u nás v obýváku. ![]()
Nejradši bych ve školce vyvěsila vývěsku, kam by se napsali všichni, kdo by chtěli a můžou se zučastnit Dcerky narozenin ten a ten den v tu a tu dobu.
ale nikdy jsem neviděla, že by se to dělalo.. ![]()
Jinak - nejspíš to nechám na příští rok, kdy dcera luž snad lépe vyselektuje kamarády..
pětiletou oslavu uděláme zatím doma.
@Niemeyer píše: Více
Vývěsku fakt ne. ![]()
Klidně to udělej doma, čím míň dětí, tím míň stresu. ![]()
Máme takové oslavy rádi. Upřímně, není naučená lítat někde po hospodách či hernách a dělat bordel, jako jiné děti..
zaplat panbuh za to.
A neni nic špatného, že dvě hodiny v restauraci ji rodina předá dárky a sní se dort aj aniž by tam bylo 20 dalších dětí.