Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně Liliana doma taky neprošla, tak jsme se nakonec shodli na Elišce a Lily jí občas taky řeknu ![]()
@moondaisy podobně to bylo u nás. Já chtěla Jasmínku, Lilianku, Gábinu nebo Báru, přítel jedině Lenku. Nakonec jsme se naštěstí shodli na Elišce. A já osobně malé říkám miško/myško (jak se to vezme) ![]()
@centra S námi na kurz plavání chodí Lily a v rodném listě má Elizabeth.
Myslím že bych to vyvozovala ze jmen Lída(Ludmila),Linda, Liliana, Liana, Lia. Zbytek je víc chtíč než odvozenina
@centra moje neteř, je Olivia, česky to jde i psát Olivie a říkáme jí Lili, Lilo, Oli, Olivko. Jako holčičí jméno je to fakt hezké.
Bud muzes zkusit nejakou z variant, ze kterych je Lily/Lili opravdu odvozena - treba Eliska by ti doma mohla projit.
Anebo nejake jmeno koncici na -lie: Julie, Natalie, Emilie, Rozalie, Amalie…
@skoromamuška píše:
Myslím že bych to vyvozovala ze jmen Lída(Ludmila),Linda, Liliana, Liana, Lia. Zbytek je víc chtíč než odvozenina
Ja teda taky, i kdyz i u te Lidy a Lindy mi to prijde divne ![]()
Btw. Zamilovala jsem se tez do Lily, mame doma Lilien, mne se libi moc i tahle podoba jmena.
@paola white píše:
@centra tak ono v podstatě jí můžeš říkat jak chceš. Já mám kamarádku a celý život jí všichni říkají Zuzka. Byl pro mě docela šok když jí na její svatbě oddávající oslovil IrenoJinak mě ještě k Lili napadla Matylda
S tou Zuzkou je to snad nějaká úchylka:-D já jsem Lenka a bábi mi celý dětství říkala Zuzi, Zuzanko.. Dodnes nechápu ![]()
@Merunka02 píše:
A co třeba Lenka?
Lenka? To už s Lili nemá nic společného, ne?:-)
No, znam spoustu deti, co se nejak jmenuji a rikaji jim uplne jinak. Ja jsem se tesila, jak budu dceri rikat Marinko, je Maria a nakonec ji rikame Mana… A nebo uplne jinak, nez je jeji jmeno
Mne jeste napada Amelie, Emily, Laura. Lilien, Liana, Livie, Lidie, Livie, Livien…
@centra Ahoj,jak budeš těhu, tak už jí říkej Lili. Manžel si na to zvykne za devět měsíců, teda když to bude děvčátko
A když bude u porodu, tak možná vyměkne
Máme doma Lilly ![]()
je úletTak to
@cheekymonkey píše:
Jo, a kdyby nic nepomohlo, tak ji můžeš pojmenovat třeba Kateřina a přesto jí říkat LilySousedi mají Tamaru a říkají ji Kačko
@cheekymonkey píše:
Jo, a kdyby nic nepomohlo, tak ji můžeš pojmenovat třeba Kateřina a přesto jí říkat LilySousedi mají Tamaru a říkají ji Kačko
Tak to je úlet ![]()
@cheekymonkey my máme také Tamarku a říkáme jí tedy Tamčo Tamarko..tedy sousedi jsou padlí nahlavu že takto hyzdí jmeno Já jsem Gabriela a kdyby jen tak nekdo říkal třeba Petro no to bych ho lištila po tlamě ![]()