Osoba pečující o dítě do 7 let
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No, bud budes osoba pecujici o dite, pak o nej musis pecovat aspon odpoledne nebo si plat zdravotni sama a mas to, kdyz nemuzes pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se, že plevelím diskuzi, ale jak to je s penězi? Až mi skončí podpora tak se budu z pracáku odhlašovat a hlásit se na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let. Malá má přes dva roky, do školky nepůjde, budu s ní doma. Ale můžu mít u toho brigádu? Protože když nebudu na ÚP, nebudu moct pobírat dávky, které bych nepobírala ani tak, protože manžel se zdravotně zlepšil a už hledá práci. Ale jeden plat nebude nic moc, takže kdybych šla na brigádu třeba 3× v týdnu na 4 hodiny? Jde to nebo nesmím mít žádný příjem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ
osoby pečující o děti
Příjmení, jméno, titul rodiče: ………………………..…………………………………….…..……….…….
Rodné číslo rodiče: …………………………………………………………………………………...
prohlašuji, že celodenně osobně a řádně pečuji (budu pečovat) alespoň o jedno dítě do 7 let věku nebo nejméně o dvě děti do 15 let věku, a to v období od:………………………do: ………………….….
Svým podpisem současně stvrzuji, že jsem si vědom(a) skutečnosti, že osobou pečující o děti dle § 7 odst.1 písm. l) zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, a tedy pojištěncem, za kterého hradí pojištění stát, mohu být pouze v případě, pokud ve výše uvedeném období současně platí, že: nemám žádné příjmy ze zaměstnání ani ze samostatné výdělečné činnosti, dítě není svěřeno do péče jiné osobě, třeba i z rodiny, dítě není umístěno ve školním, předškolním či jiném zařízení, resp.:
o dítě předškolního věku není umístěno v jeslích (mateřské škole) nebo obdobném zařízení, popřípadě je zde umístěno na dobu, která nepřevyšuje 4 hodiny denně
o dítě plnící povinnou školní docházku není umístěno ve školním zařízení či jiném obdobném zařízení po dobu přesahující návštěvu školy ani není umístěno v zařízení s týdenním či celoročním pobytem nepobírám rodičovský příspěvek dle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ani peněžitou pomoc v mateřství dle předpisů o nemocenském pojištění, nejsem ženou na mateřské či rodičovské dovolené, není za osobu pečující o děti již považován druhý rodič (za osobu celodenně osobně a řádně pečující o děti se považuje vždy pouze jedna osoba, a to buď otec nebo matka dítěte, nebo osoba, která převzala dítě do trvalé péče nahrazující péči rodičů).
Svůj nárok na zařazení do kategorie pojištěnce ve smyslu § 7 odst.1 písm. l) zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, uplatňuji z titulu osobní péče o tyto děti:
Příjmení, jméno: …………………….……………………..
Rodné číslo: …………..………………
Datum: …………………..……….
Podpis rodiče:.………………………
Prostor pro záznamy ZP MV ČR:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toto se podepisuje… já jsem byla mezi dětma. Po skončení DR ze starší jsem po měsíci otěhotněla, takže jsem byla pečující osoba po dobu těhu (bylo rizikové). Pak měsíc u druhé po skončení RD teď v lednu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Citovat
- Upravit
@Blanka S píše:
Toto se podepisuje… já jsem byla mezi dětma. Po skončení DR ze starší jsem po měsíci otěhotněla, takže jsem byla pečující osoba po dobu těhu (bylo rizikové). Pak měsíc u druhé po skončení RD teď v lednu.
Ahoj a nevíš jak to je s dalším papírováním, musela bych něco nést do školky? Zakl.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Přesně tak odmítla jsem práci zakl.
udělala jsi blbost, měla jsi do té firmy dojít možná už to místo bylo obsazené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
udělala jsi blbost, měla jsi do té firmy dojít možná už to místo bylo obsazené
Nechtělo se mi tam vracet, už jsem tam kdysy pracovala. A taky riskovat že by mě třeba přijali jsem také nechtěla.
- Citovat
- Upravit