Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj vím že tu je možná jíž několik témat na osobní bankrot a podvod ale přece jen jsem z nervy v konci a chtěla bych se na něco zeptat dne 30,9,2015 jsem si podala u soudu v OSTRAVĚ navrch na oddlužení dodala jsem veškeré dokumenty i splátkové kalendáře bankrot mi povolili 2,11,2015 ale ihned po podaní navrchu mi začali vyhrožovat a volat že pokud nedoplatím stávající půjčky tak podají trestní oznámení za podvod já jsem jim všem řekla že jim nic nezaplatím z důvodu podaní insolvence a oni mi odpověděli že to podají tak jsem jim řekla at konají co musí no a dneska kdy už mám bankrot povolen mi přišlo předvolaní na kriminalku k podaní vysvětleni duvod podvod některá z firem na mě podala trestní oznámení z podvodu ale já jsem se žádný podvod neudělala a tak se chci zeptat stalo se to někomu z vás děkuji za echo
![]()
No, jde o to, že někteří lidé falšují příjmy, aby dostali půjčky, takže pokud si nezfalšovala příjmy, tak se asi nemáš čeho bát.
Tak pokud jsi doložila všechno co jsi měla a nic jsi tam nepřidala, ani neubrala, tak to je asi nepříjemnost, ale nic s tím neudělaj…
Jak jako falšuji že si vymysli nějaký příjem třeba falešnou výplatní pásku
Já jsem doložila veškeré splátkové kalendáře i uvěrové smlouvy nic jsem nedala navíc ani nic nezatajila vše tam je podložené a dokonce ta firma co si mysli že mě žaluje tak ta tam je taky
@Bibiana1976 ty firmy vědí, že při bankrotu nedostanou tolik jako bez něj. Prostě to zkoušejí. Dostav se na policii, vezmi si s sebou veškeré podklady k půjčkám i k os. bankrotu.
@Bibiana1976 píše:
Jak jako falšuji že si vymysli nějaký příjem třeba falešnou výplatní pásku
ne, někde, kde není potřeba třeba razítko od zaměstnavatele, jen se uvádí příjem někdo má 10.000 a napíše třeba 20.000. Nebo si od známých sežene razítko, že je u nich zaměstnán a není…prostě nepravdivé údaje při uzavírání smlouvy o půjčce.
No a neni uverovy podvod jiz to, ze si beres uver a predem vis, ze nemas na jeho splaceni? Kdy sis, zakladatelko, brala posledni uver?
Já mám hrozny strach opravdu hrozný vím že jeden mi vyhrožoval zůstatek na doplaceni bylo 4000kč chtěl to doplatit jak ne tak poda trestní oznamení za podvod myslim že to byl on
Poslední úvěr jsem měla asi před 2 roky všechny moje půjčky jsou staré 3 roky i dele
Já jsem žádné podvodné údaje neuvedla vše po pravdě nic jsem nezfalšovala já si mysli že kdybych to te jedné firmě zaplatila tak na mě nic nepodají a ani jsem půjčky nebrala z úmyslem je nezplatit ja jsem je vždy platila jak jsem měla jenom že potom jsem onemocněla natolik že mi by přiznám invalidní důchod a začla jsem mít problémy a platila jsem sice mizerně ale platila a pak už jsem to nemohla unést a tak jsem požádala o oddlužení
@Bibiana1976 píše:
Poslední úvěr jsem měla asi před 2 roky všechny moje půjčky jsou staré 3 roky i dele
Neboj se. Kdyby by někde nebylo něco správně, insolvenci by ti neschválili. Věřitelé se vztekají a částečně je chápu. Takhle je to dané zákonem a nikdo na tebe nemůže.
Příspěvek upraven 13.11.15 v 19:25
@Bibiana1976 píše:
Tak to myslíš můžeš být celkem v klidu, to je dlouhá doba, plus ten invalidní důchod.
Žádný strach…to jenom zkoušejí zastrašit abys jim to doplatila bokem…ale pokud bys to udělala, tak porušíš podmínky insolvence…na kriminálku všechny papíry s sebou, tam jim to jen ukážeš a bude to ok (pokud teda údaje na půjčkách byly pravdivé bez faleše)
@Bibiana1976 píše:
Já jsem žádné podvodné údaje neuvedla vše po pravdě nic jsem nezfalšovala já si mysli že kdybych to te jedné firmě zaplatila tak na mě nic nepodají a ani jsem půjčky nebrala z úmyslem je nezplatit ja jsem je vždy platila jak jsem měla jenom že potom jsem onemocněla natolik že mi by přiznám invalidní důchod a začla jsem mít problémy a platila jsem sice mizerně ale platila a pak už jsem to nemohla unést a tak jsem požádala o oddlužení
tak se neboj