Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já teda opět gůglila a hledala, kde je vůbec Turkov. Každopádně to mám úplně zruky, takže mě tam nepotkáš ![]()
No taky jsem prohnala strejdu gůgla - a neměla bych to sice mít daleko ale absolutně netuším kde to je?
O tom názvu „Turkov“ jsem neměla dlouho ani zdání. My tomu jako děcka říkali „Suché rybníky“ ![]()
Každopádně je tam nádherně - hlavně ty louky plné kosatců, to je pastva pro oči ![]()
@Kirbisek každý den to tam vypadá jinak, o střídání ročních období ani nemluvím. Les pracuje, všechno to tam praská a posouvá se.
@neschopná mamka píše:
No taky jsem prohnala strejdu gůgla - a neměla bych to sice mít daleko ale absolutně netuším kde to je?
Kde v Porubě bydlíš ![]()
A jestli ti za tu dobu říká něco Zuzana, BowlingSky či Garage Club - je to na trase - první dvě jsou restaurace, poslední rock and rollový klub.
Zuzanu znám, v garáži jsem měla tu čest se opít naposled před miminkem. A myslím že vím - je to taková ta pololesní procházka kolem rybníků do Děhylova? JO tamje to moc pěkné ![]()
Bohužel docela daleko. Až u Oblouku. Ale jezdí nám tam autobus, a můj Muž je z Lazec, tak jsme se tam hodně nachodili na procházky. Jen jsem nevěděla, že to má i název
podle stránek je to i chráněné či co. Mě přes léto docela vadí, že tam jezdí cyklisti a docela nebezpečně.
@neschopná mamka my chodíme rádi se psem i za ošklivého počasí - a proč - protože jsou všichni zalezlý doma
.
Cyklisti mě štvou stále víc - na chodníku pro pěší jezdí i rodinky s dětma - pěkný příklad
.
K. a.c. k.a - jj, jak je sad Milady Horákové. Měli jsme tam pradědečka.
@Larr no blíží se desátá, tak to můžu napsat - můj chlap jim říká cyklomrdi ![]()
@neschopná mamka @Larr : Šla jsem k Futuru, v jedné ruce kočár a za druhou ruku dalšího prcka a už s dálky vidím jak jede po chodníku (žádná cyklostezka)
ženská a za ní asi dvanáctiletý kluk. Přiřítila se ke mě a čekala, že ji budu uhýbat asi na trávu
a ještě se na mě nasraně dívala. Kdyby za ní nejelo to děcko, tak ji vyškolím
. Na chodníku může kolo pouze vést a kdyby ji viděli měšťáci + kluk bez přilby, tak dostane mastnou pokutu. Pipina. Jako hodně lidí vůbec nezná předpisy, neví jak jezdit na kole a hlavně se neumí chovat, to je problém. Jinak s cyklisty problém nemám. Spíš teda s řidičema, ale jak kdy, to je fakt o lidech. Jako magoři se chovají ti co nemají děti, protože neví jak jsou děti nepředvídatelné.
Jo a prý s centra mizí obchody do fukušimy. Já to tam nesnáším, ztratím se tam i s mapou. Pokaždé když tam jdu, tak tam vidím lidi jenom zevlovat a obchody prázdné. Spíš koukám, jak vidím puboše, že si zvykli chodit vysedávat do center, to je děs. Je jiná doba no ![]()
Jo, cyklisti na chodníku jsou mor, bezohlední, a ještě mají pocit, že bych měla uhýbat. Začínám mít takové záškodnické nápady, jako se „nechtěně“ ohnat deštníkem a pod.
taky mě moc mrzí, že centrum vymírá, to by se museli ale lidi mobilizovat, takové monstra ignorovat a chodit jen po specializovaných obchůdcích. I když spousta druhů třeba už ani neexistuje - třeba"Ovoce, zelenina" škoda…
@savik vyškolím
.
Nejen to - nemají ani povinnou výbavu, jak se setmí nesvítí a fakt se rodí nová generace, která jezdí po chodnících. Hlavně, že jsou všichni voháknutí v cyklistických děsivých úborech.
Jo a mám ráda Turkov - na procházky se psem.
Ne, že se tam teď všichni poženete.