Existují věci, které nám přichází do cesty, pro naše ponaučení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Každý člověk, který přímo ovlivňuje tvůj život, ti byl poslán do cesty, aby tě něčemu naučil. Tomu pozitivnímu, ale i negativnímu. Jak praví klasik, všechno zlé je pro něco dobré.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se má stát, to se stane. Věřím v osud a všechno se děje z nějakýho důvodu. Dokonce i věřím tomu, že každej má svůj vyměřenej čas, jak dlouho tu bude a i jak umře. Jestli je to pravda to sice nevim, ale věřim tomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
tohle téma je určeno pro osoby, které nejsou vůči těmto věcem skeptičtí, proto budu ráda, když se vyjádří lidé k tématu a ti, které to opravdu zajímá.
Věříte, že existují situace nebo osoby, které nám mají přijít do cesty, abychom se něco naučily? Povím vám jednu takovou déle trvající situaci, nad kterou stále přemýšlím.
Kdysi jsem si napsala do deníčku, jak by měl vypadat můj ideální partner a 3 roky zpátky jsem ho našla. Absolutně seděl mým představám. Po čase však náš vztah skončil, jelikož jsem si neuvědomila, že člověk může mít i nějaké vlastnosti, přes které mé já holt nepůjde
. Teď ty „náhody“ nebo symboly:
Hodně často se mi o něm zdá - předtím jsem si žádné sny nepamatovala teď je to téměř ob den už pár měsíců, i když vědomě to neprožívám - nechci se vracet, jsem z toho až na palici. Probírám se tím, že byl asi můj osudový, který mě měl někam dostat, pomoci si něco uvědomit (myslím, že už vím co). Ale stále nemohu jít dál, i když vědomě bych moc chtěla. Co si myslíte vy? Věříte, že to tak mělo být? Co s tím? Děkuji
- jeho rodina bydlela v ulici hned vedle bývalého přítele (náhoda - jelikož jsme se seznámili úplně za jiných okolností, úplně v jiném městě),
- on studoval ve měste v zahraničí, kde už x let žije má rodina
- pár dnů po našem rozchodu běžela v TV výměna manželek mezi vesnicemi a každý pochází z jedné vesnice.
- každý den poslouchám rádio, v období rozchodu hraje jeho oblíbená písnička, která není nějak známá a už jsem ji x let v rádiu neslyšela.
![]()
Nikdo neprichazi do nasich zivotu jen tak ..i ta nema tvar…vse ma svuj duvod. A pomohl ti neco si uvedomit? Jestli jo, mise splnena a ty jdi dal holka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neříkala bych tomu asi přímo osud, ale upřímně, taky si občas říkám, že si se mnou život hraje a že všechno nemůže být jenom náhoda. Možná je tohle jedna z těch situací. Každopádně, pokud věříš, že ti byl seslán pro nějaký vyšší smysl
, tak jste se určitě z nějakého pádného důvodu i rozešli a zjevně to tak má být. Nech to tak, jak to je.
Páni, to jsem ze sebe zase vysoukala moudro
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já věřím a mám to podložené i mým životem, že všechna přání, která vyšleš a nepochybuješ o nich a a neublíží někomu dalšímu, tak se vyplní. Pokud je, ale nespecifikuješ do detailu, tak se pak stane, že zjistíš, že ten člověk, kterého sis přála má i své chyby kvůli kterým zjistíš, že s ním nemžeš dlouhodobě žít.
Ty jsi si něco přála a vyplnilo se to - tečka.
Uvedu ti příklad - já si také přála přání, abych po rodičovské byli dobře zajištění a já nemusela řešit v práci, že děti jsou často nemocné a musíme nějak řešit paragrafy apod.
Mé přání se vyplnilo od synových 3 jsme v Německu, kde mému parnterovi nabídli velmi dobře placenou práci. V době, kdy jsem si to přání přála by mě ani nenapadlo, že opustíme nový dům a přestěhujeme se i s 2 malými dětimi do zahraničí. Takže mě se mé přání splnilo, ale na úkor toho, že tady bojuju s jazykem a jsem daleko od rodiny a kamarádů. Ale jsme na tom tak dobře finančně, že nemusím do práce a můžu se starat o děti a nemusíme řešit finance ani případné nemoci.
Anonym kvůli důvěrných informací o mé rodině.
- Citovat
- Upravit
Já věřím tomu, že se všechny věci dějí z nějakého důvodu. Pár situací, kdy všechno, co se dělo, zapadalo do sebe jako mozaika mám i ze svého života. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem chtěla doplnit. Kup si nebo si na ulozto stáhni knížku - Jak si správně přát od Pierre Franckha a pochopíš o čem jsem mluvila v mém prvním příspěvku a jak to funguje.
Já jsem tuto knížku kdysi četla a od té doby se těmito radami řídím a fungují. Jen je jednodušší si přát, aby u obchodu nebo před domem bylo místo k parkování než složitější přání.
- Citovat
- Upravit
Jednoznačně jste se potkali, abyste spolu něco prožili a něco se naučili nebo si něco dali.
Jsi po rozchodu, máš ho plnou hlavu, hledáš ho všude kolem a dáváš si vše do souvislostí. Svět je malý, když budeš chtít vidět znamení, tak ho uvidíš. Já si myslím, že ty symboly a náhody by jsi našla s každým.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem věřící, takže pro mě žádné “náhody” ani “osud” neexistuje. Ale tyhle “náhody” zažívám dost často, a verim, ze to je bozi dilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že je to náhoda. Stejně jako boží mlýny a podobné věci. Občas jsem měla dojem, že něco vypadalo jak seslané z nebe, jako karma, a další… Ale pak si vždy pripomenu, kolik znám třeba zlých lidí, které nepotkalo špatného nikdy nic a osud jim jenom přál.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@anahita podelis se ?
To by bylo na knihu
ale jednoduse vse, co se v mem zivote udalo, melo nejaky vyznam a ja si vzdy reknu, ze to bylo doslova osudove. Jinak muj muz je taky presne takovy chlap, jakeho jsem si vysnila. Do te doby jsem hrozne tlacila na pilu ve vztazich a snazila se toho druheho zmenit ke sve predstave a jeho jsem potkala naprosto necekane, kdyz prisel nakupovat do obchodu, kde jsem pracovala… Ale…pred nim jsem zeda mela jeden vazny a skvely vztah, ale neco mi rikalo, ze nas vztah nema budoucnost. Rozesli jsme se z meho nevysvetlitelneho pocitu. Do roka od rozchodu moji mamce nasli RS (roztrousenou sklerozu) a ON dostal perfektni pracovni mabidku, ktera prijde 1× za zivot v jinem meste. Urcite bychom se tedy rozesli, protoze ja bych se kvuli mamce neodstehovala a nechtela bych po nem, aby jeho snovou praci odmitl
.. Pote jsem potkala sveho osudoveho pritele. Zatim jame spolu a hidne me v zivote naucil a mam s nim 2deti. Pokud bychom se rozesli, budu verit, ze to driv nebo pozdeji bude mit svuj duvod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
.
tohle téma je určeno pro osoby, které nejsou vůči těmto věcem skeptičtí, proto budu ráda, když se vyjádří lidé k tématu a ti, které to opravdu zajímá
Věříte, že existují situace nebo osoby, které nám mají přijít do cesty, abychom se něco naučily? Povím vám jednu takovou déle trvající situaci, nad kterou stále přemýšlím.
Kdysi jsem si napsala do deníčku, jak by měl vypadat můj ideální partner a 3 roky zpátky jsem ho našla. Absolutně seděl mým představám. Po čase však náš vztah skončil, jelikož jsem si neuvědomila, že člověk může mít i nějaké vlastnosti, přes které mé já holt nepůjde
. Teď ty „náhody“ nebo symboly:
Hodně často se mi o něm zdá - předtím jsem si žádné sny nepamatovala teď je to téměř ob den už pár měsíců, i když vědomě to neprožívám - nechci se vracet, jsem z toho až na palici. Probírám se tím, že byl asi můj osudový, který mě měl někam dostat, pomoci si něco uvědomit (myslím, že už vím co). Ale stále nemohu jít dál, i když vědomě bych moc chtěla. Co si myslíte vy? Věříte, že to tak mělo být? Co s tím? Děkuji