Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zábava s puncem zakázaného ovoce s neokoukaným chlapem, psí hlava manželovi, žvásty o osudu a zároveň neochota stávající nesnesitelný život opustit.
Na to by tady mohla být šablona, doplňovala by se jen jména, kilometry, data a počty dětí.
Co říct.
Vítej v početném klubu nevěrných slabochů.
@Kryptozoo píše: Více
Klidně by se dal napsat i druhý díl:
Zakladatelko, na mne na jednu stranu působíš jako velmi inteligentní a rozumná žena, na druhou trochu nevyzrále, jako věčná romantička. Viz. vzlyky ze spaní při růžových snech o osudovém muži. Myslím, že důvod je psychické onemocnění, o kterém píšeš a sny o tvém osudovém, ti situaci pomáhají lépe snášet. Nemyslím to zle, anxiozně depresivní porucha mi je víc než známá. a vím, že mozek hledá a vytváří únikové scénáře, někdy návraty do minulosti a sny o tom, co mělo a mohlo být, leč nestalo se. Otec nemusel nic zavinit, to může být další mylný důvod toho, že tvůj bývalý osudový váš vztah ukončil. Souhlasím s tím, že lidí se mění, vyvíjejí, mění se okolnosti i lidé, kteří jsou v jejich blízkosti, je to přirozené. Asi by bylo nejlepší se s tím svěřit lékaři nebo na psychoterapii, abys celou situaci lépe pochopila. Nicméně taky souhlasím těmi, kteří píší o tom, že bys měla řešit své nešťastné manželství a to bez ohledu na přítele, otázka je jak moc to manželství je nešťastné a jestli na tom nemá lví podíl návrat tvého bývalého. Ale to musíš posoudit sama.Taky jde o to, jak vidíš svoji budoucnost, spojuješ ji s tím osudovým? Je on pro tebe ta jediná možnost, jak žít dál? Jak psali ostatní, mluvila jsi s ním o tom? Jestli ne, udělej to, abys měla jasno, asi se té konfrontace bojíš, ale bez ní to nepůjde. Beze vší negace, na mne to dělá dojem, že tě ten člověk jen využívá pro zábavu, ví, žes na něm emocionálně závislá, že ho neodmítneš a má tě bez práce, kdy sám chce. Bral by tě i s dětmi? Je tam spousta otázek a odpovědi můžeš najít jen ty sama. Nesoudím tě, rozumím ti, jen si myslím, že setrváváš v nějaké své představě, snu, fantazii a nevíš, jaké by to s ním bylo, kdybyste spolu zůstali. Pěkné? Ale třeba ne. V tobě přetrvává romantická představa o osudové a nenaplněné lásce, která skončila cizí vinou. Jestli to tak není a váš vztah má budoucnost a pěknou budoucnost, to musíš zjistit sama, nikdo to za tebe neudělá. Přeju ti, abys našla klid v životě i v duši a aby se tvé problémy vyřešily tak, ať jsi spokojená.
Příspěvek upraven 24.02.26 v 01:05
@Pedro867 píše: Více
Ano, ale ti se celou dobu stýkali a jak to bylo možné, tak se vzali.
U zakladatelky diskuze nic, vůbec nic vztahu nebránilo. Prostě skončil.
@Anonymní píše: Více
Já děkuji tobě, že jsi tomu, co jsem napsala, porozuměla. Lidské osudy jsou různé a já myslím, že nic se neděje bez příčiny. Drž se.
@adresa píše: Více
To co píšeš o zakladatelce značí, že ji osobně velmi dobře znáš! Nebo ne?
@Pedro867 píše: Více
Ne, to psala sama zakladatelka
Existuje muž, do nějž jsem byla platonicky zamilovaná, líbil se mi asi od mých 12 let, on je o rok a půl starší než já. Setkávali jsme se ve škole, na mimoškolní aktivitě, vždycky měj přítelkyni a pro mě byl nedosažitelný. Shodou náhod jsme se dali dohromady v mých 18, prožili spolu 3,5 roku studií atd, pak jsme se vlivem mnoha okolností rozešli, jeden druhému jsme nikdy nic neudělali.
Ve 12 se platonicky zamilovala do 13leteho kluka, shodou náhod (spíš mám dojem, že „náhod“) spolu byli od 18 do 22. A pak konec.
Premyslim o duvodech otce, ktery toho osudoveho chlapa dostrkal k rozchodu, kdyz byla jeho dcera na dne. Pokud mate s otcem dobre vztahy, musel k tomu mit dobry duvod. Otce bych se na to kazdopadne zeptala, mozna budes prekvapena a leccos se ti vyjasni.