OSVČ na rodičovské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Celý rodičák to nezabaví, nechají ti minimum. Steně jako z dávek z pracáku. Není lepší si dluhy zaplatit než to nechat dojít k obestavení rodičáku/podpory ? Prodraží se to daleko víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodicak ti neobstavi.Nemuzou pry to neni ani ziv.minimum.
A jinak taky si myslim.Aspon splacet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasný - platila bych jak divá, ale když není z čeho ![]()
i tak děkuji za Vaše názory
- Citovat
- Upravit
kattkka píše:
Rodicak ti neobstavi.Nemuzou pry to neni ani ziv.minimum.
A jinak taky si myslim.Aspon splacet.
Obestaví, jsou tam procenta, které vzít mohou.
Junker :
Dvě stovky měsíčně nemáš ? Nevykládej. Bohatě to stačí, jde o to vidět, že se snažíš a pravidelně něco posíláš. Dělala jsem přímo exekuce, tak vím, jak to chodí. Pokud budeš měsíčně pravidelně posílat, nic ti neobestaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
200,– jo, ale ne 3000,– , netušíš jak dlouho bych to měla platit, aby to bylo alespoň trochu v pořádku?(myslím tím, aby mi nesebrali ten rodičák)
- Citovat
- Upravit
Dyť jsem ti to teď psala.
Pokud budeš platit pravidelně třeba 200,– měsíčně, tak dokud se připisují splátky, nic se ti nesebere. Jakmile platit přestaneš(zapomeneš jeden měsíc poslat,cokoliv) tak ti to obestavi a budou tu část strhávat.
To všechno samozřejmě za předpokladu, že nemáš dluh milionový.
Taky jde o přístup ne ? Je lehké neplatit a pak čekat co bude. Když vidí, že snahu máš, že aspoň těch 200 posíláš, tak ti dají pokoj.
VŽDYCKY platí to, že pokud jevíš zájem, tak je to k dobru, když jen čekáš až se NĚCO stane, tak to bude ještě horší . Nehledě na to, že úroky naskakují opravdu rychlostí blesku ![]()
A aby to bylo všechno v pořádku, musíš to zaplatit celé. Jiná možnost není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MÁM DOTAZ ![]()
jsem ještě na rodičáku a jsem OSVČ v záři mi rodičák končí,
na živnost sem si přivydělávala k rodičáku ale neuživí mě to
tak se chci zeptat jestli nemá někdo podobnou zkušenost co mám dělat až rodičák skončí?
na pracák nemůžu…
přestat nechci jelikož mám toho zboží ještě hodně a přijde mi, že se to rozjíždí
a když si najdu práci tak budou za mě platit zdravotní, sociální? nebo když jsem OSVČ tak to musím platit já?
děkuji za každou radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poradi mi nekdo, prosim?
Pobiram rp, ale nejsem zamestnana, chci zacit podnikat, co musim, a co ne, jako zena na „rodicovske“. Diskuze zde jsou starsi, tak nemam paru.
Budu to mit nejspis, jako vedlejsak, ze?
Co zdravotni a socialni? A co dane?
Poradi mi nekdo, jak si, vest mesicni ucetnictvim nebo je lepsi nekoho „najmout“?
Dekuji za odpovedi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CitronovaZmrzlina píše:
Poradi mi nekdo, prosim?
Pobiram rp, ale nejsem zamestnana, chci zacit podnikat, co musim, a co ne, jako zena na „rodicovske“. Diskuze zde jsou starsi, tak nemam paru.
Budu to mit nejspis, jako vedlejsak, ze?
Co zdravotni a socialni? A co dane?
Poradi mi nekdo, jak si, vest mesicni ucetnictvim nebo je lepsi nekoho „najmout“?
Dekuji za odpovedi.
Když nevíš, která bije, tak je zřejmě lepší si na účetnictví někoho najmout.
Nejsi žena na rodičovské (dovolené, tu poskytuje zaměstnavatel), ale příjemce rodičovského příspěvku. A příjemci rodičovského příspěvku jsou státní pojištěnci zdravotního pojištění .
Sociální - nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Platíte sociální a zdravotní, když pobíráte rodičák? Vyplňuju teď daňový přiznání, poprvé jsem jako vedlejší OSVČ, a žila jsem v tom, že se neplatí ani jedno – no a naskakují mi tam nezaplacené částky. Omlouvám se za blbo dotaz, budu ráda za zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monulie myslim, ze jen prvni rok se neplati. Pak uz normalne jo. Jako kazdy podnikatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monulie Obojí se platí, záleží, kolik si vyděláš. Sociální se platí když vyděláš nad 60k ročně, zdravotní se také platí, jen je to zase podle výdělku… ![]()
Vedlejší OSVČ nemusí platit povinně ten základ, po prvním roce se zpravidla nastaví podle výdělku částka, co se pak měsíčně odvádí.
Hezký den, Iva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monulie jen doplním, že zálohy na zdrávko se normálně neplatí, pokud máš souběh se zaměstnáním, ale platí se, jakmile neodvádíš ze zaměstnání aspoň povinný základ, tj. při mateřské jsem já zálohy platila. I když jsem na to přišla až o rok později a nikdo mi nic nevyčetl, ten první rok mateřské jsem to (nesprávně) doplatila až s podáním přehledu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nevíte některá jak je to s osvč, když jde na rodičovskou dovolenou a má dluh na sociálním i na zdravotním?(může mu soc. nebo zdrav. zabavit rodičák stejně jako kdyby nastoupil na úřad práce?)Děkuji za odpovědi.