Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
tady je jeden článeček: najdete tam nějaké statistické údaje:
@Gloci píše:
Nejsem pro vozit dítě na sedačce spolujezdce, ale chci malého povozit u nás na vesnici na takové boční cestě kde skoro nikdo nejezdí.
povoz, ptala jsem se chlapa, říkal, že omezení opravdu není, jen odpovídající sedačka a posuň ho dozadu kvůli airbagu ![]()
No tak to shrnu. Nektere moc rozumu nepobrali, ze. A meli by vratit ridicak.
V zadrznym systemu proty hloupejsi v autosedcca muze dite sedet v predu. V pripade vajicka musi byt vyplej airbag.
No neketre tomu opravdu nasadili korunu tou vyskou 160,155
.
@kattkka píše:
V zadrznym systemu proty hloupejsi v autosedcca muze dite sedet v predu. V pripade vajicka musi byt vyplej airbag.
No neketre tomu opravdu nasadili korunu tou vyskou 160,155.
Nebo věkem od tří let…
![]()
@Loll jestli uz mas 36kg tak sedacku mit nemusis ![]()
@Jasněnkaa píše:
tj, nesmí bez sedačky. Nevím kdy bylo za tebeale za mě nebyli ani sedačky, takže jsme musely sedět vzadu
Za me tam nebyli ani pas takte nejlepsi bylo stat mezi prednima sedackama
o co vsechno dneska deti neprijdou ![]()
I kdyz jak sleduju obcas na silnicich jenom nektere ![]()
@kattkka píše:
No neketre tomu opravdu nasadili korunu tou vyskou 160,155.
njn, každý nemůže být tak chytrý, jako ty. A ono to tak opravdu bylo, takže klid ![]()
@quinny píše:
@Loll jestli uz mas 36kg tak sedacku mit nemusisZa me tam nebyli ani pastakte nejlepsi bylo stat mezi prednima sedackama
o co vsechno dneska deti neprijdou
I kdyz jak sleduju obcas na silnicich jenom nektere
jo a strejda měl nějakou dodávku, normálně pěti místný, a vzadu velký prostor, a my jako haranti tam měli matrace nebo deky, už nevím, a hrály jsme tam za jízdy karty, mrňata tam chrápali ![]()
@kjhui píše:
není, je to podle statistiky..
nj jenze ta statistika bude hooodne zkreslena. Ona zadni sedadla budou na tom vzdycky lip protize jsou mnohdy neobsazena. A logicky kdyz tam nikdo nesedi nemuze se zranit a to uz tu statistiku trosku meni ze ![]()
@Baba píše:
Není k tomu nějaká statistika?Není to jen to tradovaný mýtus?
Dítě bych klidně dopředu dala, stejně mnohem víc záleží na řidiči, než na tom, kde kdo sedí. Proto tchán naše dítě nikdy nevezl.
@rajada píše:
Od 3 let může sedět dítě na sedadle spolujezdce, ale musíš mít vypnutý airbag.
@Baba píše:
Loll měla pravdu
A jak velikou
![]()
@rajada píše:
@Baba
My se to teď učili v autoškole, ale zkoušky jsem ještě nedělala, tak si to možná pamatuju blbě. Možná je to tak, že vyplý airbag musí být jen u vajíčka a u ostatních může být zaplý, ale sedačka co nejvíc vzadu. Ruku do ohně za svoje tvrzení nedám, ale bylo to to první, co mě napadlo, když jsem si přečetla ten dotaz
Mozna vzdy prvni co Te napadne nebude to nej ![]()
A na ty zkousky se radsi nauc..spis teda obecne se to nauc, aby tvoje pocinani na silnici nerozsirovalo ty statistiky ![]()
@Jasněnkaa Jojo,kde ty zlaté časy jsou
Udělat to strejda v dnešní době, tak bručí za přížema nejmínˇ na 10 let ![]()
@ivulka píše:
tady je jeden článeček: najdete tam nějaké statistické údaje:
jj to je ono ta statistika bude vzdy tak trochu o nicem protoze se srovnva nesrovnatelne.ale je to tam pekne popsane ![]()
@monca114 píše:
njn, každý nemůže být tak chytrý, jako ty. A ono to tak opravdu bylo, takže klid
A taky se driv zilo v jeskyni…to je tedy argument ![]()
@Jasněnkaa píše:
jo a strejda měl nějakou dodávku, normálně pěti místný, a vzadu velký prostor, a my jako haranti tam měli matrace nebo deky, už nevím, a hrály jsme tam za jízdy karty, mrňata tam chrápali
teeda to byl nekdo king
![]()
Takovej luxus jsme tedy nemeli jsme si museli vystacit se zadnima sedackama ale spalo se tam krasne pekne polstarek a decka kdyz tam byl clovek sam ve dvou uz to bylo teda horsi no ![]()
@Křížek1 neverim ze to vubec nekdo kontroluje
vidam tolik nepripoutanych deti, vajicka po smeru jizdy a podobne zhovadilosti ze mi proste pripada ze to v tyhle zemi nikdo neresi
![]()
@quinny
jéé, to je toho, tak jsem to napsala blbě, no
Do zkoušek mám ještě daleko a co se týče těch 3 let, fakt nám to takto říkali (ještě jsem si radostně pro sebe řekla, že za rok už můžem
), ale třeba se zrovna paní taky ten den blbě vyspala a řekla hovadinu, aniž by se opravila. Jinak ten věk 3 let byl myšlen samozřejmě v autosedačce, ne že si tam posadím tříleťáka bez sedačky, ale že prostě děcka do té doby by tam vůbec neměly sedět. Ze své hlavy to nemám, to fakt ne ![]()