Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já se k ničemu nevracím - tu větu jsem si „půjčila“ protože je výstižná a zdaleka jsi ji „nenapsala“ jen Ty a tady. Rozumím tomu, že to NĚKDY nemusí vyjít. Rozumím i tomu, že Ty jsi musela od partnera odejít i s dítětem. Rozumím, že momentálně tedy vychováváš dítě sama a snažíš jak nejlíp umíš. ![]()
Víš - nechci se opakovat, ale nic na tomto světě se neděje bez příčiny. Partner je naším zrcadlem - zkus někdy popřemýšlet nad tím, co Ti Tvůj partner zrcadlil bez ohledu na to jak to dopadlo. „Něčím“ jsi si ho do života přitáhla a to „něco“ Ti bude ovlivňovat nejen každý další Tvůj vztah, ale i život Tvého dítěte, které bez ohledu na to, co si myslíš, potřebuje oba rodiče - ačkoliv ten jeho tatínek je momentálně jako partner „nepoužitelný“.
Toliko ke Tvému příběhu.
K mému příběhu toliko, že jsem to také ustála. Jsem šťastná, že jsem mohla zažít takový vztah, snažím se dělat v životě to, co mne baví a podle svých možností pomáhat ostatním, což mne nabíjí. Když se ozve „mateřský pud“, zajedu nejbližšího kojeňáku a věnuji se dětičkám. Dokonale to nabíjí a já si znovu uvědomím CO CHCI svým dětem dát. Vztahu ani mužům se nevyhýbám - až se zamiluji, nebo „najdu“ lepšího, budu to řešit ![]()
Tak a teď zpátky k příběhu zakladatelky - „aktuálně“ chtěla holčina poradit - sama dobře víš v jaké byla situaci. Já ji napíšu i jiný, než naučený pohled - pohled dítěte a to, že se to zdaleka netýká jen JÍ. A popravdě já nechápu, PROČ to, co píšu, VADÍ ženám, kterých životní příběh je ÚPLNĚ JINÝ??
![]()
Plamínku, sice jsem četla jen posledni dvě strany, tak hodnotím jen to, ale připadáš mi jako zralá přemýšlející bytost. Víc takových žen jako jsi ty do současné České republiky!
har.
matka pěti dětí - dvou živých a třech andělů.(všechny v lásce počaté po dlouholeté neplodnosti)
Přečetla jsem většinu diskuse (tedy krom posledních příspěvků výměny mezi plamínkem a ostatními).
Zakladatelko. Mrzí mně co se stalo. Omlouvám se, ale musím reagovat. Pokud nechceš tento příběh příteli říct, doufej, že se to nikdy nedozví z jiných zdrojů. Např. tvůj e-mail, e-mimino nebo dokonce při nějaké špatné situaci s tvým úletem.
mě život naučil že pravda se vždy ukáže a minulost každého dožene. lhát nemá cenu
Plaminku, vim, ze to myslis dobre,ale point je ten, ze v realite to proste tak nefunguje. co kdyz s nekym budu zit ony zminovane tri, ctyri roky a pak najednou partner zblbne a ja budu nucena ho opustit? i s deckem? (muj pripad)to je me dite automaticky o neco ochuzene?ano, vlastne je, o nekoho, kdo mi za to nestal.v hodne vecech mas naprostou pravdu a preji si i pro me,aby to tak bylo,ale BOHUZEL clovek mini, panbuh meni ![]()
Point je ten, že to takto funguje v TVÉ realitě. A tu si vytváříš sama stejně jako všichni ostatní tu svojí.
Ano, Tvé dítě je automaticky ochuzeno o svého otce – bez ohledu na to, jestli ON o něj zájem má, či nikoliv a bez ohledu na to jakými partnery jste byli.
Neznamená to, že musíš zůstat s násilníckým partnerem.
Znamená to, že ten partner by to měl vědět a řešit, protože ho nikdo v roli tatínka tomu dítěti nenahradí. Může jeho roli jen více, či méně dobře suplovat. Matka může být jenom matkou - otcem nikoliv - to není kritika matek samoživitelek - píšu to kůli těm dětem - chápeš? Žít úplně bez otce dětem neprospívá - nejsou na to stavěné, potřebují oba rodiče.
Že se to momentálně neprojevuje je jen zdání. Až bude dítě v pubertě, může si tatínka hledat v nevhodných partnerech, bude brzy sexuálně žít, aby dosáhlo uznání, respekt, úctu a zdánlivou ochranu, které nedostalo od otce…až to přestane zvládat, skončí u psychologa, kde se dozví, že mu „jen“ chyběl v důležitých letech vývoje táta – bohužel nic nového. Rozdíl je jenom v tom, že děti-chlapečci za to trestají okolí = můžou být násilnícky, šikanovat, problémy ve škole, špatná parta…a děti-holčičky trestají sebe = sebepoškozování, anorexie, násilnícký partner který je ponižuje, bije, psychicky vydírá, má je jen na sex… ![]()
Bůh nám dal svobodnou vůli – není fér svá selhání svádět na něj.
Prosím už toho nech – já myslím, že si rozumíme a moc se omlouvám, pokud se Tě něco z mých názorů dotklo - vůbec to nebyl můj záměr - promiň.
Myslím, že to, co Tě trápí ve skutečnosti nejsem „já a moje názory“ – až budeš chtít tak si to vyřešíš. Do té doby přeju hodně síly! Ráda jsem Tě přes tuto diskuzi poznala.
![]()
Plaminek_nadeje píše:
Point je ten, že to takto funguje v TVÉ realitě. A tu si vytváříš sama stejně jako všichni ostatní tu svojí.Ano, Tvé dítě je automaticky ochuzeno o svého otce – bez ohledu na to, jestli ON o něj zájem má, či nikoliv a bez ohledu na to jakými partnery jste byli.
Neznamená to, že musíš zůstat s násilníckým partnerem.
Znamená to, že ten partner by to měl vědět a řešit, protože ho nikdo v roli tatínka tomu dítěti nenahradí. Může jeho roli jen více, či méně dobře suplovat. Matka může být jenom matkou - otcem nikoliv - to není kritika matek samoživitelek - píšu to kůli těm dětem - chápeš? Žít úplně bez otce dětem neprospívá - nejsou na to stavěné, potřebují oba rodiče.Že se to momentálně neprojevuje je jen zdání. Až bude dítě v pubertě, může si tatínka hledat v nevhodných partnerech, bude brzy sexuálně žít, aby dosáhlo uznání, respekt, úctu a zdánlivou ochranu, které nedostalo od otce…až to přestane zvládat, skončí u psychologa, kde se dozví, že mu „jen“ chyběl v důležitých letech vývoje táta – bohužel nic nového. Rozdíl je jenom v tom, že děti-chlapečci za to trestají okolí = můžou být násilnícky, šikanovat, problémy ve škole, špatná parta…a děti-holčičky trestají sebe = sebepoškozování, anorexie, násilnícký partner který je ponižuje, bije, psychicky vydírá, má je jen na sex…
Bůh nám dal svobodnou vůli – není fér svá selhání svádět na něj. Prosím už toho nech – já myslím, že si rozumíme a moc se omlouvám, pokud se Tě něco z mých názorů dotklo - vůbec to nebyl můj záměr - promiň.Myslím, že to, co Tě trápí ve skutečnosti nejsem „já a moje názory“ – až budeš chtít tak si to vyřešíš. Do té doby přeju hodně síly! Ráda jsem Tě přes tuto diskuzi poznala.
![]()
![]()
ja teuplne chapu,ale co kdyz v mem pripade se clovek snazi, snazi se nekolik let udrzet vztah i kdyz vim, ze je to spatne, chapes? ja se asi rouham,ale mne se neskutecne ulevilo kdyz jsem odchazela a ted mame s byvalym vztah na urovni, nerikam super,ale dobry.jedine negativum je to, ze bydli daleko, hodne daleko a vidame se malo, spis mi jde o dceru, snazim se,ale proste to jinak neslo.
nechci se litovat, zvladam to dobre, s podporou rodiny.pro me je to nejvetsi stesti to, ze dcerka je stastna, ziju ted, nechci vedet co bude za par let a premyslet o tom, jestli nahodou nebude anorekticka nebo se rezat nekam do nohou.
ja treba vyrustala v rodine, kde byli rodice oba, meli nas radi a stejne jsem vyvadela hovadiny, nerikam nejake zavazne,ale pubertu jsme mela rekla bych vice nez divokou ![]()
ja vim, ze dceri chybi muzsky vzor a je mi to vsechno lito,ale nechci si znovu nabrnknout chlapa jen proto abychom byli 3, potrebuju prave jak ty rikas nekoho kdo za to stoji, budu vybirat hlavne podle ji ne ani tak podle sebe. priklad: najdu si nekoho, koho budu milovat az za hrob,ale ma dcera ho bude nesnaset, mam s takovym clovekem zustat? nebo naopak budu mit kamarada, ke kteremu me to az tak nepotahne,ale dcera ho bude zboznovat. neodpovim jak bych jednala ja, prosim o odpoved co bys delala ty , resp. ktera je ta spravna varianta,
ja uz se totalne odklonila od tematu, ZAKLADATELKA Evicka promine ![]()
Plaminku, myslis to dobre a jak uz jsme podotkla, ve spouste veci mas pravdu,ale realita je bohuzel jina, nechapu smysl vety, ze to funguje tak jen v me realite. jako myslis jake si to udelas, takove to mas?
co tyrane zeny, znasilnovane, to si vybiraji schvalne ten typ co je bude rezat? nemyslim si, spousta muzu je nekolik let jak andilci a pak najednou prijdou a treba po peti letech se rozcili a partnerku fyzicky napadnou…
Plaminku, jinak samozrejme ve dobre, hadat se nechci, ja jen chtela napsat, ze nekdy jaksi zenska na vyber nema…uz toho tedy necham… ![]()
Odpovědi máš částečně v sobě - koukej:
1. „snazim se nekolik let udrzet vztah i kdyz vim, ze je to spatne, chapes?“
2. „vidame se malo, spis mi jde o dceru“
3. „ziju ted, nechci vedet co bude za par let“
4. „ja vim, ze dceri chybi muzsky vzor“
5. „budu vybirat hlavne podle ji ne ani tak podle sebe“
…a dále viz bod č.1 - se Ti to akorát celé zopakuje - pokud si i nadále budeš myslet, že „nemáš na výběr“.
Na všechny ostatní otázky, co Tě trápí velice dobře odpoví knížka, co jsem ji tu doporučovala - naprosto se s ní stotožňuji, takže to můžeš brát, jako bych Ti odpověděla já ![]()
Třeba díky této diskuzi máš šanci zásadním způsobem změnit svůj život i život dcerky k lepšímu - škoda ji nevyužít.
Hodně štěstí ![]()
Plaminek_nadeje píše:
Odpovědi máš částečně v sobě - koukej:
1. „snazim se nekolik let udrzet vztah i kdyz vim, ze je to spatne, chapes?“
2. „vidame se malo, spis mi jde o dceru“
3. „ziju ted, nechci vedet co bude za par let“
4. „ja vim, ze dceri chybi muzsky vzor“
5. „budu vybirat hlavne podle ji ne ani tak podle sebe“…a dále viz bod č.1 - se Ti to akorát celé zopakuje - pokud si i nadále budeš myslet, že „nemáš na výběr“.
Na všechny ostatní otázky, co Tě trápí velice dobře odpoví knížka, co jsem ji tu doporučovala - naprosto se s ní stotožňuji, takže to můžeš brát, jako bych Ti odpověděla já
Třeba díky této diskuzi máš šanci zásadním způsobem změnit svůj život i život dcerky k lepšímu - škoda ji nevyužít.Hodně štěstí
jsem asi blba,ale nepochopila jsem vubec nic…a to mam IQ 140 zrejme je mi to k prdu
plaminku, pisni mi SZ,tady svuj soukromy zivot rozebirat moc nechci ![]()
Ahoj holky jsem v 18tydnu tehotenstvi ale nevim kdo je pravym otcem, ditete bud muj pritel a nebo ten druhej s kterym jsem mela kratky vztah,vim ze je to dost trapne citim se hrozne, mela jsem moznost jit na potrat ale to jsem nechtela to by bylo to nejhorsi co bych kdy udelala.Tak zacnu od zacatku v 18letech jsem poznala meho pritele je to cizinec, ale to nam nebranilo v nasi lasce bylo mezi nami krasne obdobi a spatne ale to je preci v kazdem vztahu ,5let jsem nemohla otehotnet nevim proc jestli moji vinou a nebo pritelovou a tedka najednou tehotna dubnu tohoho roku jsme se rozesli nebylo to jako driv citila jsem, ze si musime dat pauzu naposledy jsme meli styk kolem 25.4. a pak jsme se rozesli.Citila jsem se jako v kleci chtela jsem jit s kamaradkami na disku nebo na kafe ale on byl porad proti uz mi vse lezlo na nervy.po tydnu jsem potkala kluka ktereho jsem znala uz asi 5 mesicu vedel ze jsem se rozesla s pritelem ,ja jsem byla rada ze jsem se rozesla chtela jsem byt volna no a jako mala holka bez premysleni jsme meli styk bylo to 3.5.tohoto roku rikala jsem si ze nemuzu otehotnet uz 5let s pritelem ze to bude moje chyba ,a pak v den kdy jsem mela dostat menstruaci tak nic sla jsem pro test a on yl pozitivni pro jistotu jsem si udelala dva testy nevedela jsem jak dal ale jedno mi bylo jasne moc jsem si prala dite myslela jsem ze jsem neplodna byla jsem zdesena ale na drouhou stranu jsem byla stastna ze budu matkou. moje posledni menstruace byla 10.4.2011 nevim kdy jsem presne otehotnela podle ultrazvuku jsem v 18tydnu. nevite jake je sance ze bych po 5letech otehotnela s pritelem s kterym to neslo tak dlouho ???dekuji za odpovedi
Ahojky,
myslím, že možné je vše (pokud nemáš jasný důkaz ex-přitelovy neplodnosti). Odpověď dají jen testy DNA
![]()
nikolka1815 píše:
dekuji za odpoved
Obávám se, že jinou „jistou“ ti tu nikdo nedá…
![]()
v pohode