Otec dítěte se snaží dělat peklo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2164
26.3.20 20:53

Kdyz jeste neni rozsudek, tak muze dite vratit kdy se mu zachce. Mate nekde potvrzeno v sms, jak mate ted syna? Pokud ano a otec by syna nevratil v domluveny den, tak to muzes minimalne u soudu pouzit a bude na nej soudkyne koukat skrz prsty. Hlavne i jak ho urgujes o vraceni v sms. Pokud mas strach, ze se synem v dobe nemoci lita buhvi kde, tak skakni k mudr, vysvetli ji situaci a napise omluvenku. Do stridave tak male urcite ne. Blbecek jen vyhrozuje, tak bud v klidu. Jen vse mit v sms at mas dukazy pro soud, to je hodne dulezite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
26.3.20 21:07
@LLLOOO píše: Řeknu svůj příběh, z pohledu chlapa. Je to již nějaký čas co mě EX podvedla, já se poté dozvěděl, když jsem to zjistil, v té době bylo dceři kolem 3 let. Jak jsem se odstěhoval, pár dní na to se ten s kým mě podvedla nastěhoval. První měsíc mi dceru absolutně nechtěla dát. Dala k soudu svěření do péče, následně to dala na OSPOD z její strany. A začala mi dávat dceru, aby prostě vypadala dobře a vše jak má. Před soudem OSPOD udělal posudek, u soudu nějaká paní z OSPOD řekla, že doporučuje dceru svěřit do plné péče matky, já jsem chtěl střídavou péči, dceru miluji a je pro mě vše. Soud dal plnou péči matce s tím, že se máme spolu dohodnou na vídaní dcery, že je to plně v naší režii. Po tom co měla a má dceru v plné péči jsem měl dceru jen párkrát, pravidelně jsem platil a to dost z předstihem alimenty. Dceru mi občas semtam půjčovala na pár hodin například 1 za týden na 3 hodiny, velmi výjmečně asi 2-3× mi dala dceru přespat. Dceru naučila aby tomu novému říkala tati a to dokonce předemnou, dcera mi postupně roste před očima, skoro ani neví kdo jsem. Denně mi děsně chybí a jsem z toho dost špatnej, toto už je pár let. Poslední 3 měsíce jsem přestal platit alimenty (nemám na ně, jsem v špatné situaci aktuálně bohužel, ale jinak jsem každý měsíc platil z předstihem, až budu mít vše zaplatím, každopádně tohle je teď mimo téma). Nevím co bych dal za to abych mohl vídat dceru pravidelně, mít možnost jí vychovávat, hrát si s ní, vidět její život a né jí ztrácet před očima. Chlap „dělá problémy“, protože ho to hodně bolí, neuvědomuje si ani co dělá. Snaží se „bojovat o dítě“. Moje rada zní trvat na střídavé péči i přesto jako matka by jste jí samozřejmě chtěla do své plné péče ale to není v zájmu dítěte. Domluvit se s chlapem ohledně férového „střídání dítěte“, když je nemocný promluvit si o tom rozumně, vysvětlit mu to, že je potřeba aby děcko odpočívalo, myslím, že by to mohl pochopit a být s ním hold doma a nelítat venku.

Každopádně v zájmu dítěte je mít oba rodiče, stejný čas s nimi být a tak dále. Tak aby to bylo 50 na 50 jak pro matku tak pro otce, to dítě je Vaše obou a máte stejné práva, dle toho by jste se měli chovat a dohodnout, není nic horšího než odloučit jednoho rodiče od jeho části. Já to do teď špatně snáším, děsně mě to bolí a tak dále, věřte nebo ne, je to hrozné.

Poté co mi dceru přestala dávat úplně, jsem musel na nějaký čas pryč ze země, tak jsem různě cestoval, žil ze dne na den, já už nemohl, nezvládal jsem to psychicky malá mi děsně chyběla, což nepřešlo, ale zvládám to o trochu lépe, taky mi dost pomohlo urovnat myšlenky a tak dále ale to je jiný příběh zas.

Dohodněte se, to je nejlepší a jediné řešení neboť než bude děcku 18 je dlouhá doba, a nějaké hádky a podobně ublíží jen tomu dítěti o které tu jde. Myslím (můj názor), že tomu chlapovi jde jen o férovost, aby to bylo pro oba stejné.

Příspěvek upraven 26.03.20 v 20:57

No tak uprimne… to si o dceru moc nezabojoval a ani o tu stridavku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
26.3.20 21:24

Po rozchodu ty emoce často bývají vyhrocené, partneři si dělají naschvály a přetahují se o děti, ale někdy si to časem sedne a třeba i vy budete jednou schopni normálně komunikovat v zájmu dítěte. Na tvou otázku už bylo odpovězeno, já se jen přimlouvám, aby dítě ten rozchod pocítilo co nejmíň. Jsem proti střídavé péči, zvážila bych ji jen v případě, že by rodiče bydleli blízko sebe a dítě by neměnilo školku, nebo kolektiv. Přijde mi správné, aby dítě mělo jen jeden domov, stejně správné mi přijde, aby bylo druhému rodiči umožněno dítě vídat a brát si ho. Bohužel si spousta rodičů bere při rozvodu dítě jako rukojmí, a pak se není čemu divit, když mají děti časem psychické problémy. Ale to už je na jiné povídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.3.20 21:26

@Mysticlipstick Já o dceru bojuji furt. Ptám se na ní, zajímám se. Nikdy to nevzdávám. Až bude trochu lépe a budu mít peníze, zaplatím si právníka a dám k soudu návrh na střídavou péči nebo alespoň soudem nařízené kdy mohu dceru mít. Nikdy jsem bojovat nepřestal. Nechápu, jak můžete napsat "to si o dceru moc nezabojoval a ani o tu stridavku " z pár slov co zde napíšu…

Jinak ještě doplňuji pro autorku textu této diskuze… Není v jeho zájmu nevrátit dceru, ani ve vašem zájmu nedat dítě otci… (Oboje u soudu o péči by mohlo ublížit, Vám, že jste nedala. Jemu, že nevrátil). Ale je fakt, že to je defakto jedno, neboť péče se dává vždycky matce, pokud nefetuje, nechlastá a tak dál, vždy je přidělena péče matce. Střídavá, když se oba domluví. Tady nejsme v Americe, kde má šanci získat péči i otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.3.20 21:37

@Bábrdl „Musíš pochopit, že před zákonem jsou vaše práva stejná.
Není to tak, že ty dítě vlastníš a otci ho půjčuješ.“

S tímto nesouhlasím, přesvědčil jsem se, že práva stejné nemám jako chlap. Na OSPODU mi řekli, že nemám šanci dítě získat do své péče. Že má matka ve všem co se týče děcka navrch.
A práci jsem měl hodně dobrou, vybavený byt přímo pro malou a tak dále…
A u soudu to bylo naprosto stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.20 22:14
@LLLOOO píše:
@Bábrdl „Musíš pochopit, že před zákonem jsou vaše práva stejná.
Není to tak, že ty dítě vlastníš a otci ho půjčuješ.“S tímto nesouhlasím, přesvědčil jsem se, že práva stejné nemám jako chlap. Na OSPODU mi řekli, že nemám šanci dítě získat do své péče. Že má matka ve všem co se týče děcka navrch.
A práci jsem měl hodně dobrou, vybavený byt přímo pro malou a tak dále…
A u soudu to bylo naprosto stejné.

Je mi upřímně líto, že tatové, kteří mají opravdu zájem o své děti, tak mají smůlu. Můj ex na malého od narození kašlal. Několikrát se nechal slyšet, že dítě nechtěl… Přitom jsme se před snažením o mimčo oba shodli. Ale zjistil, že je to moc starostí. Tak raději nebyl vůbec doma, aby se nám nemusel věnovat. Tak jsem odešla. Teď mám nového partnera a ex začal prudit a o malého se najednou zajímá. Nikdy mi na něj nedal ani korunu, všechny vydaje kolem malého od narození platím sama. Nemyslím si, že má o syna upřímný zájem, proto nesouhlasím se střídačkou. Chce jen prudit, protože mu vadí, že jsme šťastní. Můj nynější partner je malému víc táta, než byl kdy jeho biologický otec. Děkuji všem moc za názory a zkušenosti. Autorka.

• Citovat
  • Upravit
25
26.3.20 23:19
@Anonymní píše:
Je mi upřímně líto, že tatové, kteří mají opravdu zájem o své děti, tak mají smůlu. Můj ex na malého od narození kašlal. Několikrát se nechal slyšet, že dítě nechtěl… Přitom jsme se před snažením o mimčo oba shodli. Ale zjistil, že je to moc starostí. Tak raději nebyl vůbec doma, aby se nám nemusel věnovat. Tak jsem odešla. Teď mám nového partnera a ex začal prudit a o malého se najednou zajímá. Nikdy mi na něj nedal ani korunu, všechny vydaje kolem malého od narození platím sama. Nemyslím si, že má o syna upřímný zájem, proto nesouhlasím se střídačkou. Chce jen prudit, protože mu vadí, že jsme šťastní. Můj nynější partner je malému víc táta, než byl kdy jeho biologický otec. Děkuji všem moc za názory a zkušenosti. Autorka.

Lidi si většinou uvědomí cenu toho o co příjdou, až když o to příjdou. Pokud „neotravuje“ nijak Vás.. a začal se zajímat vyloženě o toho malého, že se mu věnuje,.. dal bych tomu šanci. Do soudu to nějaký čas trvat bude, to nebude hned, takže pokud fakt ho zajímá ten malej, tak se bude starat, zajímat pravidelně.. A pokud ano, domluvil bych se na té střídavé péči. Pokud to ovšem nevydrží, bez rozumného důvodu (například dnes nemohl neboť: měl práci, úraz, nemoc, a podobně) tak si stát si za svěřením do plné péče… Tedy alespoň můj názor… Je to celé na Vás, rozhodujete i za toho malého, tak hlavně neudělat „ukvapený“ názor, ale rozumný dle toho co ukáže čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
27.3.20 01:12
@Anonymní píše:

Tak jestli to je tento typ otce, tak jsem si na 90% jista, ze ma jenom plnou hubu slov, ale skutek utek. Takze bych byla v klidu zakladatelko. Ten netusi co starost o dite obnasi a ani to tusit nechce a kdyby to jen na chvilku okusil, tak si to rychle rozmysli. Zrejme to bude celkem klasicky prototyp na baterky. Ze by se zmenil ze dne na den a prevzal 100% zodpovednost za ditete a pecoval a staral se, to je sci-fi scenar, ale nic neni nemozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 05:10
@LLLOOO píše:
Lidi si většinou uvědomí cenu toho o co příjdou, až když o to příjdou. Pokud „neotravuje“ nijak Vás.. a začal se zajímat vyloženě o toho malého, že se mu věnuje,.. dal bych tomu šanci. Do soudu to nějaký čas trvat bude, to nebude hned, takže pokud fakt ho zajímá ten malej, tak se bude starat, zajímat pravidelně.. A pokud ano, domluvil bych se na té střídavé péči. Pokud to ovšem nevydrží, bez rozumného důvodu (například dnes nemohl neboť: měl práci, úraz, nemoc, a podobně) tak si stát si za svěřením do plné péče… Tedy alespoň můj názor… Je to celé na Vás, rozhodujete i za toho malého, tak hlavně neudělat „ukvapený“ názor, ale rozumný dle toho co ukáže čas.
:nevim:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.20 05:12
@LLLOOO píše:
Lidi si většinou uvědomí cenu toho o co příjdou, až když o to příjdou. Pokud „neotravuje“ nijak Vás.. a začal se zajímat vyloženě o toho malého, že se mu věnuje,.. dal bych tomu šanci. Do soudu to nějaký čas trvat bude, to nebude hned, takže pokud fakt ho zajímá ten malej, tak se bude starat, zajímat pravidelně.. A pokud ano, domluvil bych se na té střídavé péči. Pokud to ovšem nevydrží, bez rozumného důvodu (například dnes nemohl neboť: měl práci, úraz, nemoc, a podobně) tak si stát si za svěřením do plné péče… Tedy alespoň můj názor… Je to celé na Vás, rozhodujete i za toho malého, tak hlavně neudělat „ukvapený“ názor, ale rozumný dle toho co ukáže čas.

Tak on si malého bere na víkendy… S tím, že ho věčně strká ke své matce, protože chodí do druhé práce a nebo proto, že se mu chce zrovna na hory a malej by mu tam asi překážel 🙄 a prudi vyloženě i mě, psychicky šikanuje. Tak si nemyslím, že dělám ukvapene závěry. S malým se akorát fotí na sociální sítě, kde ze sebe dělá chudáka a lituje se

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.20 05:15
@Mysticlipstick píše:
Tak jestli to je tento typ otce, tak jsem si na 90% jista, ze ma jenom plnou hubu slov, ale skutek utek. Takze bych byla v klidu zakladatelko. Ten netusi co starost o dite obnasi a ani to tusit nechce a kdyby to jen na chvilku okusil, tak si to rychle rozmysli. Zrejme to bude celkem klasicky prototyp na baterky. Ze by se zmenil ze dne na den a prevzal 100% zodpovednost za ditete a pecoval a staral se, to je sci-fi scenar, ale nic neni nemozne.

Děkuji za názor. Snad to tak je.. Věřím, že dá pokoj až si najde nějakou ženskou… Nesmím se do té doby nechat zdeptat 🤔 :zed:

• Citovat
  • Upravit
5508
30.3.20 01:52
@Mysticlipstick píše:
No tak uprimne… to si o dceru moc nezabojoval a ani o tu stridavku :nevim:

Víš, ono je to kolikrát úplně k ničemu, bojovat. Teď jeden otec v neupravené péči zabojoval, nechal si dítě párkrát přes noc, protože matka odmítala dobrovolně na noc půjčit, pěkně informoval soud i ospod, jak u něj dítko krásně spinká, a co myslíš - k návrhu matky okamžitě předběžkem předhozeno matce a otci zakázáno, aby u něj dítě spalo.
Takže řadě otců nezbývá než se podrobit „půjčování“ dítěte od matky, protože pokud se nepodrobí, přinutí je podrobit se soud. A velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.4.20 14:38
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat jestli máte některá podobnou zkušenost a co můžu dělat.
S ex máme syna, jsou mu dva roky. Zatím není upravena péče soudně. Je pravda, že si ex může malého vzít dle naší domluvy, ale už ho nevrátit? Že v případě pokud není upravena péče soudně ve prospěch matky, může si otec dítěte dělat prakticky co chce? Ještě jsem s malým na RD, takže za něj mám plnou odpovědnost já a otec si nemůže dovolit mi ho nedat zpět nebo může? K tomu aby mi malého nedal nemá žádný důvod, ale jeho ego při rozchodu utrpělo a snaží se mi dělat dusno a promlouvá mě, kde to jen jde. Momentálně je syn nemocný a já mu ho odmítám na víkend dát, s tím, že bych byla opravdu ráda, kdyby se malý mohl v klidu vylezet a uzdravit se. Ex s ním totiž každý víkend litá všude možně i během nemoci a malej se nemůže uzdravit už nějaké dva měsíce. Bojím se, že si malého vezme a nebude mi ho chtít vrátit (jeho chování tomu nasvědčuje), má na to právo? Pokud by to udělal co v takové situaci mohu dělat? Ještě by mě zajímala jedna věc. On chce střídavou péči, mě to ale vzhledem k věku syna nepřijde moc vhodné. Víte o nějakém případu, kdy tak malé dítě dal soud do střídavé péče? Dekuju moc holky :srdce:

Určitě riziko dalšího hroceni vztahů hrozí. Mohl by pomoci ODPOD nebo můžete zkusit se s otcem domluvit prostřednictvím mediace na pravidlech, za jakých bude péče o malého probíhat. I když jsou rodiče hodně rozhádaní, docela často se dá řešení najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.4.20 15:10
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat jestli máte některá podobnou zkušenost a co můžu dělat.
S ex máme syna, jsou mu dva roky. Zatím není upravena péče soudně. Je pravda, že si ex může malého vzít dle naší domluvy, ale už ho nevrátit? Že v případě pokud není upravena péče soudně ve prospěch matky, může si otec dítěte dělat prakticky co chce? Ještě jsem s malým na RD, takže za něj mám plnou odpovědnost já a otec si nemůže dovolit mi ho nedat zpět nebo může? K tomu aby mi malého nedal nemá žádný důvod, ale jeho ego při rozchodu utrpělo a snaží se mi dělat dusno a promlouvá mě, kde to jen jde. Momentálně je syn nemocný a já mu ho odmítám na víkend dát, s tím, že bych byla opravdu ráda, kdyby se malý mohl v klidu vylezet a uzdravit se. Ex s ním totiž každý víkend litá všude možně i během nemoci a malej se nemůže uzdravit už nějaké dva měsíce. Bojím se, že si malého vezme a nebude mi ho chtít vrátit (jeho chování tomu nasvědčuje), má na to právo? Pokud by to udělal co v takové situaci mohu dělat? Ještě by mě zajímala jedna věc. On chce střídavou péči, mě to ale vzhledem k věku syna nepřijde moc vhodné. Víte o nějakém případu, kdy tak malé dítě dal soud do střídavé péče? Dekuju moc holky :srdce:

Určitě riziko dalšího hroceni vztahů hrozí. Mohl by pomoci ODPOD nebo můžete zkusit se s otcem domluvit prostřednictvím mediace na pravidlech, za jakých bude péče o malého probíhat. I když jsou rodiče hodně rozhádaní, docela často se dá řešení najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna