Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Cetla jsem, ze se ted soudi jen zavazne zlociny se sazbou od 8 let vys.
Předběžne opatření ti soud vydá, musí, navíc je to bez jednání, ale klasická jednání se odrocuji. Byt tebou návrh na předběžné opatření podám.
Za vším hledej mstu
místo toho, abys byla ráda, že se snaží budovat vztah s dcerou, tak v hlavě máš jen mstu ![]()
@Prigionia no vydají rozhodnutí, ale jestli bude pozitivní je věc druhá.
Jś zkusila využít tuto možnost jednou, taky pádné důvody (psychické i fyzické útoky) a bylo zamítnuto…
Samozrejme, ze ty se male plne venujes, kdyz jsi na rodicaku. Kdyby byl otec na rodicaku, venoval by se on. Kdybys chodila do zamestnani, taky nemas na dceru cas 24/7.
Nevim, jakym zpusobem jste se „dohodli“, ale vetsinou to je tak, ze matka urci dohodu a otec je ten spatny, ktery jeji pozadavky nerespektuje ![]()
Bud rada, ze ma o dceru zajem a chce s ni byt. Ty si na tu dobu, kdy je dcera s ni, najdi svuj program a uzij si volna. A hlavne se chovej dospele a rozumne. To dite totiz citi, ze tobe to vadi a muze to v nem vyvolavat pocit, ze je to jeho chyba ![]()
Dokud nemate urceny styk, mate pravo na styk s ditetem 50:50.
Předběžné opatření soud vydá, pokud shledá, že jsou důvody pro takovou úpravu stavu. Je ale otázkou, zda se tím věc vyřeší. Zvažte, jestli by aktuálně nepomohlo zkusit s otcem třeba prostřednictvím mediace nastavit jasná pravidla pro péči o malou tak, abyste zvládli současnou složitou situaci.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, s partnerem jsme se rozešli, s malou dočasně odstehovaly k mým rodičům (obě zde trvale bydliště) na jiný konec republiky s tím, ze si tady během par měsíců koupíme byt. Kvůli nouzovému stavu je tady i otec, jeho matka žije v obci par km od nás, a dostali jsme se do situace, ze dokud je tady, chce si dceru přehazovat půl na půl. To se dá chápat, jenže holcicka má teprve rok a čtvrt, celou dobu jsem s ni samozřejmě doma ja, cili je na mě dost fixovana. pokaždé, když mi ji vrátí, trvá mi několik dní, než se vše dá do normálu a přestane dělat hysterické scény, kdykoliv se jen otočím zády a ani na ni nemá tolik času, protože byť nechodí fyzicky do práce, stejně má po-pa Home office, zatím co ja se malé věnuji. Nehledě na to, ze ve mně vzbuzuje dojem, ze mu nejde tolik o malou a o čas s ni, jako o pomstu. Trvá na střídání i přes to, ze ospod doporučil, aby jezdil jen na návštěvy (po dobu trvání pandemie), navíc se chová rizikově (rodinná oslava- lidé ze tři koutu republiky, mimo jiné z o den později uzavřeneho unicova apod. ). Mimo jiné ospod výrazně nedoporučuje, aby takto malé dítě zvyklé na matku, bylo v péči otce ve stejné míře jako v péči matky… a teď k věci (omlouvám se, za tolik omáčky, ale chtěla jsem co nejvíce přiblížit situaci). Mám pravnicku a nevím co dál, protože mi řekla, ze soudy momentálně nesoudí. Vydá mi soud alespoň predbezne opatření? Nebo se musím teď x měsíců opravdu jen dohadovat s člověkem, který nerespektuje domluvené dny, kdy dceru přiveze zpět ke mně?
Každá rada pomůže. Dekuji.
Prosím o zachování anonymu.
Sorry jako. Ty odvezeš dítě na druhý konec republiky, otec se za tebou přestěhuje a ty ještě prskáš? Já na místě otce podám naopak návrh na vrácení dítěte do původního místa bydliště a soud by mu s docela velkou pravděpodobností vyhověl. Takže se zklidni a najděte rozumný rytmus střídání v péči nebo podepište dohodu o postupném rozšiřování péče na vyrovnanou v právní formě střídavé péče. Tím ho možná uklidníš a přistoupí na vyšší podíl tvé péče. Případně si můžete domluvit střídavkové jesličky, tj. týden a týden s tím, že v týdnu otce by dítě dával na pracovní dobu tobě do péče jako „do jeslí“ a ve tvém týdnu ty bys mu umožnila třeba pondělí, středu a pátek odpoledne. A toto praktikovat do nástupu do školky a tebe do práce, pak upravit na pravidelnou střídavku třeba 2+2+5+5 počínaje pondělím ráno.
Ahoj holky, s partnerem jsme se rozešli, s malou dočasně odstehovaly k mým rodičům (obě zde trvale bydliště) na jiný konec republiky s tím, ze si tady během par měsíců koupíme byt. Kvůli nouzovému stavu je tady i otec, jeho matka žije v obci par km od nás, a dostali jsme se do situace, ze dokud je tady, chce si dceru přehazovat půl na půl. To se dá chápat, jenže holcicka má teprve rok a čtvrt, celou dobu jsem s ni samozřejmě doma ja, cili je na mě dost fixovana. pokaždé, když mi ji vrátí, trvá mi několik dní, než se vše dá do normálu a přestane dělat hysterické scény, kdykoliv se jen otočím zády a ani na ni nemá tolik času, protože byť nechodí fyzicky do práce, stejně má po-pa Home office, zatím co ja se malé věnuji. Nehledě na to, ze ve mně vzbuzuje dojem, ze mu nejde tolik o malou a o čas s ni, jako o pomstu. Trvá na střídání i přes to, ze ospod doporučil, aby jezdil jen na návštěvy (po dobu trvání pandemie), navíc se chová rizikově (rodinná oslava- lidé ze tři koutu republiky, mimo jiné z o den později uzavřeneho unicova apod. ). Mimo jiné ospod výrazně nedoporučuje, aby takto malé dítě zvyklé na matku, bylo v péči otce ve stejné míře jako v péči matky… a teď k věci (omlouvám se, za tolik omáčky, ale chtěla jsem co nejvíce přiblížit situaci). Mám pravnicku a nevím co dál, protože mi řekla, ze soudy momentálně nesoudí. Vydá mi soud alespoň predbezne opatření? Nebo se musím teď x měsíců opravdu jen dohadovat s člověkem, který nerespektuje domluvené dny, kdy dceru přiveze zpět ke mně?
.
Každá rada pomůže. Dekuji
Prosím o zachování anonymu.