Otec řekl dítěti o sexu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
5.5.23 16:14
@Svistice píše:
Syn mi ty vložky a tampony hledá v DM při nákupu. :lol:

To je miláček. Syn o MS ví od školky, normálně jsem mu řekla, když se zepta, co to je, že velký holky jednou za měsíc krvácí a berou si prostě do kalhotek vložky, aby si je neumazaly. Odkýval a šel si stavět „autodláhu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.23 16:15

Já jsem právě nikdy nepochopila to s tím ubiranim dětství a bezstarostnosti, jak vědomost o lidském rozmnožování má vliv na dětství a bezstarostnost…ten myšlenkový pochod mi prostě není jasný a máma se akorát nafoukla když jsem se zeptala :think:. Chápu že dětem ubere dětství když nemají pohodu doma, mají nepřiměřené starosti, je na ně někdo zlý, rodiče nejsou milující, rozpadne se rodina, to vsechno dětství a bezstarostnost podle ubírá. Ale když se dítě dovi co je sex, tak co? Něco ho bude trápit, bude pro to nešťastné, nebude si hrát nebo jak?

• Citovat
  • Upravit
2990
5.5.23 21:14

Když mamka čekala bráchu, bylo mi ke třem rokům. A zajímalo mě, jak se do toho břicha dostal, i jak z něj vyleze. Vidím to jak dneska, ležíme i s taťkou v posteli a všichni tři se tulíme a já se ptám. A světe div se, i před těmi víc jak třiceti lety mi naši řekli, že mamka má v bříšku něco jako zahrádku, taťka má semínko a že když se mají rádi a tulí se a mazlí, tak pak přijde kouzelný čas, kdy taťka to semínko může zasadit a z něj pak v břichu mamky roste miminko. Až vyroste a je připravené přijít na svět, vyleze ven pipinkou. Taková odpověď mi jako základ v tom věku stačila a pak už bylo snadné pro všechny na to nabalovat další detaily. Moje dětství tím nebylo absolutně poznamenáno. Synovi ve stejném věku jsme to vysvětlili úplně stejně, když jsem čekala mladšího. A další fakta přidáváme postupně, dle toho, na co se ptá. U mladšího stejně. Cokoliv je zajímá, na to od nás dostanou odpověď, která se zakládá na pravdě, s věkem se zajímají o detaily víc do hloubky. Jsem šťastná, že u nás není nic tabu a kluci se nebojí zeptat na cokoliv, co se jim zrovna honí v hlavičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.5.23 21:17
@Kalukap píše:
Když mamka čekala bráchu, bylo mi ke třem rokům. A zajímalo mě, jak se do toho břicha dostal, i jak z něj vyleze. Vidím to jak dneska, ležíme i s taťkou v posteli a všichni tři se tulíme a já se ptám. A světe div se, i před těmi víc jak třiceti lety mi naši řekli, že mamka má v bříšku něco jako zahrádku, taťka má semínko a že když se mají rádi a tulí se a mazlí, tak pak přijde kouzelný čas, kdy taťka to semínko může zasadit a z něj pak v břichu mamky roste miminko. Až vyroste a je připravené přijít na svět, vyleze ven pipinkou. Taková odpověď mi jako základ v tom věku stačila a pak už bylo snadné pro všechny na to nabalovat další detaily. Moje dětství tím nebylo absolutně poznamenáno. Synovi ve stejném věku jsme to vysvětlili úplně stejně, když jsem čekala mladšího. A další fakta přidáváme postupně, dle toho, na co se ptá. U mladšího stejně. Cokoliv je zajímá, na to od nás dostanou odpověď, která se zakládá na pravdě, s věkem se zajímají o detaily víc do hloubky. Jsem šťastná, že u nás není nic tabu a kluci se nebojí zeptat na cokoliv, co se jim zrovna honí v hlavičkách.

Já bych vynechala za vzletná slova o zahrádce, neboť syn má bujnou představivost a myslel by si, že mám v břiše ornici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.23 21:26
@Russet píše:
Já bych vynechala za vzletná slova o zahrádce, neboť syn má bujnou představivost a myslel by si, že mám v břiše ornici.

Máme to podobné, jen dítě je od té doby, co umí mluvit, těžký logik. Takže by přišly dotazy, jestli jako musí žena nejdřív pojídat nějakou hlínu a zda zahrádka sídlu v žaludku, střevech (a tam roste to mimino), nebo jak se dostane na místo určené pro vyvin miminek. :mrgreen:
Jako s nějakými báchorkám bych si doma akorát pěkně naběhla a ještě bych byla u dítěte za blbce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
5.5.23 21:48

@Russet No jasně, ale mě to tenkrát ve dvou a půl letech stačilo, brzo jsem měla doplňující otázky, líp jsem si pak představila výstelku (sliznici) s vajíčkem. Pro mě to byl tenkrát dobrý základ, na kterém se jednoduše postavilo celé plození. Ale to je i o tom, jak staré dítě se ptá, jaké je, rodič ho zná nejlíp a dle toho volí slova a odpovědi. Kdyby se mě synové ptali na tohle později, už bych nestavěla na pohádkovém podání, ale na čirých faktech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.23 11:53

My z toho také neděláme vědu, dcera je od 2let velká rozumrada a vše ji vysvětlujeme, dokud se ptá…ví, že si miminko vyrábí maminka s tatínkem a ona že si jednou vyrobí svoje, až bude velká…ví, že se rodí normálně nebo císařem, což je po dlouhém porodu a komplikacích ona…a bez problémů o tom takhle mluví ve školce s paní učitelkou…a když jsem se o tom s ní bavila, říkala, že jsou radši, když se o tom doma nedělá moc oklik a děti jsou poučeny z domova :-) tak buď ráda, že to kluk od táty už ví, když Tys mu to neřekla…už je velký, až budeš Ty nebo chlap s novou ženou čekat dítě, tak nebude v šoku…

• Citovat
  • Upravit
2075
7.5.23 12:36

Jo, u nás se o tom taky nemluvilo, fakt paráda….Když jsem si pak v 6. třídě (!!!) stáhla na tapetu spermii a byla nadšená, že mám veselého pulce :roll: (Rodinná výchova byla až v sedmičce, fakt si neuvědomuju, že by se něco takového probíralo dřív), jak se mi pak spolužačky vysmály, že nevím, jak vypadá spermie…. :zed:

Dcera má taky 4 a na sex se ještě neptala, ale o smrti normálně informovaná je, ví, že způsobů je víc, než stáří a nemoc. Hodně ji zajímaly i moje a mého táty operace, kontroluje jizvy :nevim: (na otázku, proč nemůže na gauči přelézt přeze mě, proč nemůžu pochovat bráchu, proč děda má berle,…nevím, jak bych měla odpovědět jinak). Až se zeptá na rozmnožování, taky se dozví pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí