Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sice se nevyznám v těch datech… ale pokud se posune ovulace, dá se otěhotnět téměř kdykoliv. Ale pokud se posune ovulace, posune se pak v naprosté většině případů i menstruace, takže tak jako tak nedorazí v termínu. Pokud nepřijde do 14 dní po styku, udělala bych test.
Jestli to skutečně dostanes za 4-6 dní, je nepravdepodobný, že bys v době sexu měla ovulaci. Takhle krátká lutealni fáze by byla vážně extrém. Pokud bys otěhotněla, neměla bys to dostat už teď. Neříkám, že je to nemožný, ale nedělala bych si moc velké naděje.
Ale držím palce, když nic, aspoň na příště. ![]()
@ugluk chtěla jsem ukázat, jak mi chodila menstruace. Poslední dorazila 24.den od poslední menstruace.
@Kamkam no, popravdě v to moc taky nevěřím, ale raději se ptam, co kdyby…
. Spíše jsem se začala těšit vic a víc a manžel mi to teď denně připomíná slovy…už je tam miminko? ![]()
Jasně, ale úplně mi z toho neplynulo, kde jsi vlstně teď
Takže - pokud bude cyklus podobný jako minulé, je pravděpodobnost otěhotnění týden před MS a později minimální. Pokud by byla posunutá ovulace (což samozřejmě nikdo netuší, zvlášť, pokud jsi to nesledovala), tak se 4 dny před očekávanou MS otěhotnět dá (ale pak už by nedorazila). Pravděpodobnost posunu ovulace je u pravidelných cyklů malá.
@ugluk Taky právě nevím, zda vůbec ovulaci mám a pokud ano, tak už vidím, jak se posunuje. To už bych musela být úplně speciální
. Po menstruaci si koupim ovulaci testy.
Nám se stalo toto. Před 1. těhotenstvím jsem měla nepravidelnou ovulaci a navíc mi zrají vajíčka jen na pravé straně. Myslela jsem, že je klasicky 14den, 28den ms. Ale nebylo to tak, zjistila jsem, že je spíše dál.
První těhotenství jsem otěhotněla 23.den, sledovala jsem si teplotu, a přišlo mi divné, že ještě po mém odhadu předpokládané ovulaci nejde nahoru. A tak jsem si řekla, zkusíme to ještě ten den, kdy jsem měla nízko teplotu, a ono ten den byla ovulace.
Vajíčko potřebuje 10dní na uhnízdění. Normálně by se nemělo uhnízdit, aby by nemělo mít šanci na uhnízdění. Ale u nás to bylo v rukou Božích, přesně tak jak to píšu. Vymodlený, Boží dáreček.
Teď po 2.porodu mám ovulaci kolem 14dne, podle hlenů, které jsou již výraznější než u prvního.
@ZuzulikB já právě žádné hleny nemám. A prosím, je těch ovulačních testu několik v balení nebo je to po jednom?
@Toma18 píše:
@Kamkam no, popravdě v to moc taky nevěřím, ale raději se ptam, co kdyby…. Spíše jsem se začala těšit vic a víc a manžel mi to teď denně připomíná slovy…už je tam miminko?
Není to nemožný, ale určitě se na to neupínej a popros manžela, ať te v tom takhle nepodporuje, MS pro tebe pak bude o to větší ťafka.
Ono tvrzení „největší pravděpodobnost během ovulace“ je trochu krkolomné, protože bez ní to prostě nejde… Jak dlouho se snažíte? Jestli už déle, určitě si o tom něco víc načti a zkus třeba ovulační testy. ![]()
Edit: nebo měřit tu teplotu ![]()
@Toma18 píše:
@Kamkam no, popravdě v to moc taky nevěřím, ale raději se ptam, co kdyby…. Spíše jsem se začala těšit vic a víc a manžel mi to teď denně připomíná slovy…už je tam miminko?
Vysvětli muži, že miminko se nemusí dařit klidně rok při pravidelné souloži 1× za tři dny. On si myslí, že se s tebou jednou vyspí a bude to.
Moje zkusenost, nekolik mesicu pravidelna ms, leto, sama party, cely mesic vsude mozne jen ne doma. Tyden pred ms, hura, potkali jsme se doma s manzelem. Jeden hezkej vecer. Zacatek zari, cekam ms jako obvykle, nic. Zkousim test kdyby nahodou, nic. Ms stale nikde, zkousim o tyden pozdeji dalsi test a hele, je tam, krasna dalnice
dnes ji je temer 3,5 roku a ma 19 mesicni segru pocatou naopak uplne ucebnicove
hodne stesti ![]()
@Toma18
doporučuji pít od ms kontryhel do ovulace. sledovat teplotu, každý den ve stejnou dobu. měřila jsem v podpaží, je o ,5st nižší než uvnitř. teplota je nízká, v ovu klesne ještě níž, a druhý den již po ovulaci stoupne hodně nahoru. je třeba to vysledovat. a v týdnu před ovu aspon 3× pokrýt stykem. ty potřebuješ ke zrání vajíček teplo, a chlap zase chladnější teploty, studená sprcha před je dobrá na pohyblivost. po zůstat ležet co nejdéle, aspon tak 30min.
já ovu testy měla jednou, myslím, že jich je víc. ale myslím, že se podle nich špatně orientuje.
@ZuzulikB píše:
@Toma18
doporučuji pít od ms kontryhel do ovulace. sledovat teplotu, každý den ve stejnou dobu. měřila jsem v podpaží, je o ,5st nižší než uvnitř. teplota je nízká, v ovu klesne ještě níž, a druhý den již po ovulaci stoupne hodně nahoru. je třeba to vysledovat. a v týdnu před ovu aspon 3× pokrýt stykem. ty potřebuješ ke zrání vajíček teplo, a chlap zase chladnější teploty, studená sprcha před je dobrá na pohyblivost. po zůstat ležet co nejdéle, aspon tak 30min.
já ovu testy měla jednou, myslím, že jich je víc. ale myslím, že se podle nich špatně orientuje.
Nic z toho jsem nedělala a otěhotněla taky ![]()
@Russet
Ono záleží na mnoha faktorech. A každému pomůže něco jiného a jinak rychle. Taky mají dobré zkušenosti holky s nosifolem.