Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mam otazku dr mi nedoporucuje otehotnet mnela sem mimodelozni tehotenstvi, odebran vajecnik pry by to nemuselo dopadnout dobre pro me při prvnim tehotenstvi bylo vše v poho dalsi nevyslo
Kdy si měla mimoděložní těhotenstvi? Doktorka ti řekla, že už nikdy nedoporučuje otěhotnění?… stále nějak nechápu. @Klárka. Kaja
Sem to spatne napsala je to uz rok zpatky, tyden zpet sem byla na kontrole a rikala ze nedoporucuje tehotenstvi ze by nemuselo vyjit a kdyby nevyslo tak z toho muzu mit velké problemi celou by me vybrali tak nevim jestli to je pravda nebo ne nezda se mi to
Ona ti to nedoporučuje, protože při dalším mimoděložním by ti museli odebrat i druhý vaječník a v podstatě by si přišla o možnost mít děti, ale když se toho budeš bát a vyhýbat se těhotenství, tak stejně už dítě mít nebudeš.
Doporučuje se asistovaná reprodukce, kdy je ta možnost mimoděložního rapidně malá.
@Klárka. Kaja Jak říkám, stačí otevřít google a nebo přejdi k jinému lékaři.
Tvá lékařka ti otěhotnění nedoporučuje, to není zákaz. A samozřejmě, že po mimoděložním těhotenství rizika jsou.
Příspěvek upraven 02.06.21 v 01:12
@Klárka. Kaja píše:
Jestli hrozi riziko tak velke jak mi dr rikala
Jasne, emimino plné odbornic, proč věřit doktorům, že.. Tak si zajdi na konzultaci jinde, ne? Na to máš nárok
@Klárka. Kaja píše:
Mam otazku dr mi nedoporucuje otehotnet mnela sem mimodelozni tehotenstvi, odebran vajecnik pry by to nemuselo dopadnout dobre pro me při prvnim tehotenstvi bylo vše v poho dalsi nevyslo
Kamarádka má postupně při mimodeložních tehotenstvích odebrané oba vejcovody. Dítě má až z asistované reprodukce na druhý pokus. Nezbylo žádné silné embryo, které by se dalo zmrazit a vložit později. Ona ani její manžel už celou proceduru nechtěli znovu podstupovat, tak mají jen jedno dítě.
Tvoje doktorka má pravdu, riziko opakování je veliké. Ale zákaz otehotnění v tom není. Někdo to zkusí přirozeně s jedním vejcovodem, někdo půjde rovnou a IVF pro ta rizika, která přináší případné další mimodeložních těhotenství.
@karkarka píše:
Proč by ti při mimodeloznim měli odebírat vaječníky?
Někdy to nejde jednoduše odsát, když jsou ve vejcovodech zánětlivé změny, jizvy a srůsty.
@Pears206 píše:
Někdy to nejde jednoduše odsát, když jsou ve vejcovodech zánětlivé změny, jizvy a srůsty.
Ano, ve vejcovodech. Ale co s tím mají společného vaječníky?
@karkarka píše:
Ano, ve vejcovodech. Ale co s tím mají společného vaječníky?
Souvislost to mít může, záněty se v ženské rozmnožovací soustavě často šíří. Ta kamarádka má taky jen jeden vaječník.