Otěhotnění v insolvenci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
11.1.14 13:03
@Jazz27 píše:
@kitice1 No, z mého pohledu je nejlepší otěhotnět až po zaplacení dluhů, protože vám s miminem porostou výdaje a ty peníze budou dost chybět ;) S penězma to zvládáme jen tak tak a to ani nemáme insolvenci. Zvažte i tuto možnost. ;)

děkuji za odpověd stim samozřejmě počitat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
20.8.17 15:10

Prosim o radu

Dobry den koukam ze tato diskuze je jiz docela stara ale presto to zkusim. Chci se zeptat. Pritel je v insolvenci nedostal se do prusvihu uplne svoji vinou ale jak to tak byva kdyz neni clovek z rodiny kde si pomahaji vetsinou to skonci prusvihem. Insolvenci ma od unora a bydli v pronajmu. Diky tomu ze ma urazove pojisteni mu soud schvalil 5ti letou variantu s fixni splatkou 5000 mesicne coz mu vyhovuje jelikoz mu tp soud nestrhava do minima a muze tedy i neco malo usetrit. Ma otazka zni…Aby nemusel pri sve situaci platit najem rozhodli jsme se nastehovat do baraku k me babicce kde je volny byt. Premyslime uz totiz take o miminku a vime ze pri teto insolvenci jsme schopni normalne zit.ale…co kdyz se sestehujem a soud navic zjisti ze mame dva prijmy. Myslite ze muze v takove situaci snizot insol.na minimum? Kdybych pak sla na materskou tak bychom to uz financne asi nedavali..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.17 22:29

@Lusicek insolvencni ti nemuze sahnout na plat, strhavat muze pouze jemu. Ja otehotnela, kdyz si pritel vyrizoval insolvenci a na muj prijem nikdo nesahal. O nejake fixni splatce jsem nikdy neslysela. Jinak je to tezke utahnout s miminem a insolvenci, mluvim ze sve zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit
211
6.9.17 08:54

Děkuji za názor, ano to vím spíš by mě zajímalo jestli mu můžou tím tu insolvenci nějak změnit. Vim že je to těžké ale bohužel to budeme muset risknout… opravdu nechci první dítě až ve 30ti pak bych mohla litovat když už by to nešlo… :( když jsem spočítala kolik příteli zbyde po odečtení insolvence + muj rodičovský příspěvek… tak mi vyšlo kolem 20ti tisíc měsíčně… s tím, že by jsme neplatili žádnej nájem, pouze energie, jídlo a pak výdaje na miminko… Nemám představu kolik měsíčně „stojí“ miminko, ale myslim že jsou rodiny kde jsou na tom ještě huř? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2281
6.9.17 11:34

Tak stoji dost. Zalezi jake chces kupovat plenky, my kupovali bud tesco a nebo v kaufu za 200,– a to tak 3-4 baliky mesicne, pak vlhcene ubrousky 4 balicky, vatove tycinky, umele mleko, protoze jsem se bohuzel nerozkojila, oblečení, ja treba usetrila na prikrmech, protoze jsem si je kazdy den poctivě vařila, to same presnidavky. Pokud chces usetrit, tak si zavarit. Jinak si myslim, ze jsou rodiny, ktere jsou na tom jeste hur. Ted uz ma nastesti po takze jsme na tom lepe o dost. Splacel 100% a vyplatil to za 2 roky a 10 mesicu, pak spis doporucuju pozadat soud o odpusteni zbytku dluhu, ale zalezi kolik % uz ma zaplaceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
6.9.17 11:50

A můžu se zeptat kdy lze zažádat o odpuštění zbytku dluhu? A jak to udělat aby mu to soud hned nezamít? Jaké jsou tam podmínky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2281
6.9.17 11:57

Po splaceni 35%dluhu a to siomluvit muze sam podat u soudu navrh, nemusi to iit pres insolvencniho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
6.9.17 14:30

No soud mu jakoby schválil splacení asi 85% z dluhu… Tak mi jde o to jestli pak muže zažadat o prominutí, když mu to už zezačatku snižil…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2281
13.9.17 01:52

Tak může i po splacených 35%, ale je na soudu, jestli mu zbytek dluhu odpustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2361
13.9.17 13:41
@Garza píše:
Po splaceni 35%dluhu a to siomluvit muze sam podat u soudu navrh, nemusi to iit pres insolvencniho.

Můžete prosím uvést číslo paragrafu? Nic takového jsem v IZ nenašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel