Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kamarádky syn to samé měl v 1 roce snad 10× a vždy se to střídalo. Léčili se s tím v Motole, ale kromě antibiotik a léku na bolest mu s tím nic neudělali, protože nevěděli proč se mu to vrací. Zmizelo to samo věkem, a měl to v podobném věku jako tvůj syn.
Určitě to chce zajít k lékaři, kvůli torzi varieté, ale to by si poznala, nejen ze by si na to nedal sáhnout ale řval by bolesti.
Jo a vlastně mazala mu to protizanetlivou masti, nějakou přírodní.
@3HE píše:
Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto?
Syn 7lety měl v březnu nemocné varlatko nebo nadvarle - to se podle utz nedokázalo přesně určit. Dle lékaře je to buď virové nebo bakteriální. Tři dny bolelo, postupně oteklo. Bylo pak rudé a horké. Na utz se ukázala volná tekutina. Byl hospitalizovany a léčili to Biseptolem(pro jistotu) a Ibalginem 200mg.
Teď to má stejně s druhým varlatkem… Zatim je to třetí den, Zatím jen mírný Otok a trochu to bolí. Dávám Ibalgin 200mg. Zvažuji, že zajedeme raději k lékaři ať to nedojde tak daleko jako minule. Zítra jedeme na dovolenou…
Ale zkouším tady… Jestli se tu najde někdo, kdo s tím má také opakovaně zkušenost nebo někdo, kdo by poradil.
Děkuji.
Už bych byla u doktora. Manžel měl zánět nadvarlete a bylo to velmi bolestivé. Doktor říkal, že není výjimkou, že varle odeberou. Má tendenci se vracet. Jděte k Mudr!!!
@mamina89 píše:
Už bych byla u doktora. Manžel měl zánět nadvarlete a bylo to velmi bolestivé. Doktor říkal, že není výjimkou, že varle odeberou. Má tendenci se vracet. Jděte k Mudr!!!
No, jsem překvapená, že minule to bylo právě varle a teď levé.
Takhle to dopadá, když je někomu přednější dovolená, než plodnost syna.
Mazej k lékaři, může to být cokoliv.
@mackA159 píše:
Takhle to dopadá, když je někomu přednější dovolená, než plodnost syna.Mazej k lékaři, může to být cokoliv.
Jako píšu sem pro radu opravdu velmi výjimečně… Ale vždy jsem v úžasu nad některými soudy ![]()
Určitě bych běžela k lékaři. Syn měl zánět nadvarlete právě v tomto věku. Měl tam už dokonce nekrózu, byl na operaci, kde mu bylo nadvarlete odstraněno. Údajně se to může stát při sportu (syn hraje fotbal). Zhruba po čtrnácti dnech jsme pozorovali zvětšené i druhé varle. Ihned jsme je-li na pohotovost, kde syna vyšetřil primář urologie, doporučil klidový režim a sledovat. Vše se naštěstí uklidnilo. Je to už 8 let, detaily si nepamatuji už. Jen chci dodat, že jsme byli celý den v zahraničí a syna hlídali zrovna rodiče, k lékaři nešli, my si syna vyzvedli až druhý den dopoledne a tak to dopadlo. Běž k lékaři ihned.
@3HE píše:
Jako píšu sem pro radu opravdu velmi výjimečně… Ale vždy jsem v úžasu nad některými soudy
Sorry, ale jsi blbá jak pučtok. Jestli je ti přednější dovolená před zdravotním stavem syna, tak nemám co říct. A zrovna takové choulostivé místo
![]()
@3HE píše:
Ano, pojedeme za chvíli.
Syn to měl také a na nic nepřišlo. At je vše ok.
@mamina89 píše:
JJ. Měl jsem tu čest. Bolí to ja sfiň, normálně jsem se bolestí potil. ![]()
edit:… doktor, antibiotika, led, neschopenka…
Příspěvek upraven 31.07.20 v 11:32
@g.sandova píše:
Syn to měl také a na nic nepřišlo. At je vše ok.
Děkuji, čekáme v čekárně na urologii.
@M_Vladim píše:
JJ. Měl jsem tu čest. Bolí to ja sfiň, normálně jsem se bolestí potil.
edit:… doktor, antibiotika, led, neschopenka…
Přesně tak. Tři týdny byl nepoužitelný, jen ležel s ledem mezi nohama
doma byl měsíc. Hrozný ![]()
Edit. A vystřídal čtvery ATB ![]()