Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, maminky jsem ve 32tt+3 V úterý jsem sla na gyndu na kontrolu a hned mě volala do špitálu. Mám otevřené děložní hrdlo a zkrácený čípek.. cosi jsem slysela 19mm, (hrozí předčasný porod) ale bohužel víc toho nevím. Nikdo mi ani nic neřekne jelikož mi dělali i test na covid, dokud nepřijdou výsledky tak se mi tu vyhýbají jak řekla sestra jako čert kříže.. byla jsem minuly týden nachlazena, řádí nějaká viróza a měla den a půl teploty a to bylo o víkendu a byla jsem u obvodního a bral crp z prstu a v pohodě, byla převážně jen rýma.. ( hrozny
) Budu na kapačkach do soboty, v neděli vysadí, v pondělí vysetreni a uvidi se co bude dal.. ráno mi ale dr. řekla ze by mě tu nejraději nechali na měsíc do 36tt nebo do porodu.. ještě k tomu je zákaz návštěv. Nemám nakoupené do porodnice jak pro sebe tak ani pro mimi.. do toho jsem měla mít už závěrečné zkoušky z autoškoly a taky nic
. Doma jsem začala teprve prát malé věci, ale tím to skončilo. Ženy měly jste to taky nějak podobně? Já jsem z toho zoufalá.. jen lezim, kapacky, magnesko a nic nevím.. nejraději bych sla domu, ale všichni mi říkají ať jsem rada ze jsem pod dozorem. Nechci byt fňukna, ale chybí mi i můj přítel ( jsem tu tak emočně naladěna, ze to nechcete ).. no co víc dodat, než ze mě to depta, ale samozřejmě na druhou stranu jsem rada ze malá je v poradku a čím dyl bude v brisku tím lip.. ale nelíbí se mi ta nemocnice 😄 dekuji za odpovědi, potrebuji povzbudit asi OMLOUVÁM se za ROMÁN 😄
Ležela jsem v porodnici od 30tt (kvůli něčemu jinému). Nic jsem sebou neměla a noc připraveného pro mimčo. Za 3 týdny jsem rodila a za další 3 týdny nás s dcerkou pouštěli. Co chybělo, Dokoupil manžel a prakticky vše na dceru připravil, vypral, složil
… Věci do tašky k porodu taky nakoupil společně s mojí mamkou a nic nechybělo. Nevím jak je to s návštěvami a co můžeš mít na pokoji, ale třeba notebook s filmama, knizku, háčkování nebo pletení, aby ses zabavila…
Taky jsem předčasně porodila. Co doma chybělo, jsem objednala před internet z porodnice, manžel to doma vypral, vyžehlil a nachystal postýlky.
@Pidulka1991 Přítel už se s mou mamkou domlouval, ze vše nakoupí atd.. ale já jsem z toho taková nesva.. chtěla jsem si vše udělat sama a prd.( ale věřím ze to snad spolu zvládnou ) no hold babičky musí přiložit ruku k dílu 😄
Já tu mám noťas, knížky, TV, křížovky.. ale nic mě nebaví.. jediný co se mi honí hlavou je ze chci domů. Nemůžu se s tím nějak srovnat psychicky. To je ale taky mazec ve 33tt rodit. A jak na tom byla malá jestli se mužu zeptat?
Protože nevím jak to bude u mě když chtějí ať vydrzim do 36tt hrozne to řeší ať mám klid a lezim, to je jediný tady..
@Týnnie7 nebudu lhát, jednoduchý to nebylo, ale holka vše zvládla a až na horší imunitu je v pohodě
od září chodí už do školky
. Její bracha se narodil už donoseny a když jsem připravovala všechny ty krámy a balila do porodky, tak jsem si říkala, jak jsem to předtím měla jednoduchy
. Hlavně klid a držím palce ať vše dopadne dobře a vydržíš minimálně do toho 36tydne ![]()
Buď ráda že máš doma jen přítele, já si neumím představit ležet v nemocnici, bez návštěv, a doma bych měla aktuálně 9ti měsíční mimino. Jsem 31tt. Jinak sestra rodila 33+4tt a holčička byla v pořádku. Hlavne se nestresuj ![]()
Já byla v nemocnici v 32tt taky zkrácený čípek a otevírání, hrozili předčasným porodem, na druhou stranu mi tvrdili, že čípek si může zase dorůstat a zkracovat jak chce, že to nic moc znacit nemusí
Když se to 10 dní neměnilo tak mě pustili. Pamatuju si ten stres, návštěvy zakázaný… No pomohlo mi napsat manuál co se musí udělat, jako vyprat a vyžehlit oblečky, povleknout postýlku, co dokoupit včetně podrobných instrukcí pro manžela typu kde vlastně máme žehličku že jo
nakonec na něj nedošlo a já se mohla s radostí na přípravách podílet. Na druhou stranu jsem měla v nemocnici 100% nařízený klidový režim, doma je to pak těžký dodržovat
nestresuj se, tělíčko už má v 32tt funkční, natahni se, nech si donést nakou zábavu a odpocivej ať má prcek pohodu ![]()