Otevřené partnerství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.4.18 08:58
@Anonymní píše:
Funguje jinak než to, co my nemáme? Tak to chápu:-D Také jsem v takovém vztahu byla a vyhovovalo mi to…to, co mi vadí tady, je že ačkoliv má nabídku na vztah, který možná podle Tvé definice není otevřený, ale dle mě ano - tedy dvě osoby, které dobrovolně sdílejí domácnost a mají závazky, které mít chtějí, ale krom toho je každý z nich ještě individualita, která má i svůj život, který nezahrnuje jen výlučně partnera - koníčky, zájmy, přátele a možná něco víc…ale zpátky, tohle mu nabízím, nechce, raději mi vyprává příběhy o kolegyni v práci, která má depresi a za kterou se musí stavit, přičemž předtím je nutné, aby se skočil osprchovat a oholit přirození :zed: Jde mi prostě o to, abychom k sobě byli fér…

nj, jenže k tomu musí být dva, ten tvůj na takový vztah asi nebude, není otevřený a není spolehlivý a je to sobec, co řeší jen své potřeby..

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
29.4.18 08:59
@Anonymní píše:
Funguje jinak než to, co my nemáme? Tak to chápu:-D Také jsem v takovém vztahu byla a vyhovovalo mi to…to, co mi vadí tady, je že ačkoliv má nabídku na vztah, který možná podle Tvé definice není otevřený, ale dle mě ano - tedy dvě osoby, které dobrovolně sdílejí domácnost a mají závazky, které mít chtějí, ale krom toho je každý z nich ještě individualita, která má i svůj život, který nezahrnuje jen výlučně partnera - koníčky, zájmy, přátele a možná něco víc…ale zpátky, tohle mu nabízím, nechce, raději mi vyprává příběhy o kolegyni v práci, která má depresi a za kterou se musí stavit, přičemž předtím je nutné, aby se skočil osprchovat a oholit přirození :zed: Jde mi prostě o to, abychom k sobě byli fér…

On ale fer neni, on sousta s kolegyni, to muze, ale predpokladam, ze ty si nemuzes jen tak vrznout s kolegou ci sousedem? Natoz mit s jinym chlapem paralelni sexualni vztah? No mate to doma nastavene spatne, hodne spatne…tohle dobrotu delat nebude, ty uz ted zarlis a celkem opravnene a timhle modelem a la ja jsem chlap ja muzu, ty ne - to do budoucna nikam nepovede… :pocitac: :zed:

Příspěvek upraven 29.04.18 v 09:00

• Citovat
  • Upravit
24002
29.4.18 09:00

Často jsem tady napadána, že jsem stará a ničemu nerozumím. Proto jsem to tak napsala. Zastávám názor, že pokud někoho miluju a on mě, nemáme potřebu se chodi ošobrstávat jinam :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anonymní píše:
O čem je otevřený vztah?

o vzájemné důveře, toleranci, otevřenosti a spolehlivosti, že ti druhý nepřitáhne nějakou pohlavní chorobu a o respektu k druhému, žádné výmluvy, lhaní apod..

ale spíš je to o tom, kdo si to jak nastaví, že :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

zakl.

@Nekoukej! píše:
A muzu se zeptat proc jste spolu? Kvuli detem?

Máme se rádi. Máme rádi naše děti, náš domov. Já nevím, nevěra mě fakt netíží, je to fyzické a když se zamiluje? To bude blbé a právě proto bych chtěla otevřneý vztah, aby byl nejen otevřený ve smyslu, že si může někde bokem vrznout, ale že se mi nemusí nic bát říct. On je rodina, byla bych mu oporou, i kdyby byl zamilovaný a nevěděl si s tím rady. On by pro mě totéž zcela jistě neudělal…

• Citovat
  • Upravit
4749
29.4.18 09:02

@Hanka1 taky se mi zdá, že to celé pochopil, že z jeho strany může podvádět (což by nemělo být v otevřeném vztahu podvádění, že..jinak by nemlžil..a ona nesmí, protože jakmile ona by měla něco paralerního, věřím, že by byl ohen na střeše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
29.4.18 09:02

To neni o veku, ale o lidech..jinak zakladatelko to co popisujes ze vecere deti v posteli a pak s kamaradem na vino nebudeme resit a krome partnera ma i konicky a pratele..nema nic spolecnyho s zarlenim a vernosti..predstav si, ze tak vypada zdravy vztah a normalnim vztahu, kde si lidi veri je to normalni..to se s vernosti vubec nevylucuje…

jinak ti to rek jasne on muze ty ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
29.4.18 09:03
@Anonymní píše:
Máme se rádi. Máme rádi naše děti, náš domov. Já nevím, nevěra mě fakt netíží, je to fyzické a když se zamiluje? To bude blbé a právě proto bych chtěla otevřneý vztah, aby byl nejen otevřený ve smyslu, že si může někde bokem vrznout, ale že se mi nemusí nic bát říct. On je rodina, byla bych mu oporou, i kdyby byl zamilovaný a nevěděl si s tím rady. On by pro mě totéž zcela jistě neudělal…

a myslíš, že kdyby se zamiloval, zůstal by s tebou a dětmi, myslíš, že ta jeho by na to kývla, že by ho nechtěla pro sebe, ty to máš v sobě asi vyjasněné, ale on mi přijde ne..máte se rádi, váš domov, děti, ale v případě zamilovanosti by si s tebou asi nepovídal, ale byl s ní a třeba i odešel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
29.4.18 09:04

Bez vzájemné dohody je to nevěra a podvádí tě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.18 09:04

zakl.

@Hanka1 píše:
On ale fer neni, on sousta s kolegyni, to muze, ale predpokladam, ze ty si nemuzes jen tak vrznout s kolegou ci sousedem? Natoz mit s jinym chlapem paralelni sexualni vztah? No mate to doma nastavene spatne, hodne spatne…tohle dobrotu delat nebude, ty uz ted zarlis a celkem opravnene a timhle modelem a la ja jsem chlap ja muzu, ty ne - to do budoucna nikam nepovede… :pocitac: :zed:Příspěvek upraven 29.04.18 v 09:00

Ne, není fér. NAstavené nic nemáme…teď je to regurélní nevěra:-D Ale ta nevěra, tdy ta fyzická mě netíží…vadí mi, že jeho odpověď na vše je „Tobě je to stejně jedno tak proč kolem toho děláš dusno“…dusno dělám, protože k tomu, k čemu jsme došli bylo, že si budeme věrní (i přes jeho blbé kecy)…

• Citovat
  • Upravit
25123
29.4.18 09:06
@arada píše: Často jsem tady napadána, že jsem stará a ničemu nerozumím. Proto jsem to tak napsala. Zastávám názor, že pokud někoho miluju a on mě, nemáme potřebu se chodi ošobrstávat jinam :nevim:.

Presne a vubec se to nevylucuje s tim, ze si zajdu na pivo s kamaradem a ze mam svy pratele a konicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.18 09:07

zakl.

@astoret píše:
a myslíš, že kdyby se zamiloval, zůstal by s tebou a dětmi, myslíš, že ta jeho by na to kývla, že by ho nechtěla pro sebe, ty to máš v sobě asi vyjasněné, ale on mi přijde ne..máte se rádi, váš domov, děti, ale v případě zamilovanosti by si s tebou asi nepovídal, ale byl s ní a třeba i odešel..

Myslím, že je u něj velice složité, aby se opravdu zamiloval a dokud si tím není jistý, tak bere vztah jen jako zábavu, takže myslím, že kdyby se zamiloval, byl by schopný odejít. Na druhou stranu, to jakým způsobem se stará o děti, když jsme někde mimo domov, jak za námi jezdí denně aby je viděl, nevím, myslím si, že bychom možná nevydrželi jako milenci, ale jako rodiče asi ano.

• Citovat
  • Upravit
25123
29.4.18 09:08
@Anonymní píše:
o vzájemné důveře, toleranci, otevřenosti a spolehlivosti, že ti druhý nepřitáhne nějakou pohlavní chorobu a o respektu k druhému, žádné výmluvy, lhaní apod..ale spíš je to o tom, kdo si to jak nastaví, že :D

Ne o tomhle je zdravy vztah bez vrzani bokem..otevreny vztah je prave o vrzani bokem…si nejak pletes pojmy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.18 09:12

zakl.

@brumdinka píše:
To neni o veku, ale o lidech..jinak zakladatelko to co popisujes ze vecere deti v posteli a pak s kamaradem na vino nebudeme resit a krome partnera ma i konicky a pratele..nema nic spolecnyho s zarlenim a vernosti..predstav si, ze tak vypada zdravy vztah a normalnim vztahu, kde si lidi veri je to normalni..to se s vernosti vubec nevylucuje…jinak ti to rek jasne on muze ty ne..

Ale to my máme, takhle normálně. Kamarády, koníčky. Máme normální vztah s nevěrou :lol: To, co mě na tom rozčiluje je, že takhle to chtěl, chtěl exkluzivní vztah dvou lidí, to co jsem nabízela já, byla důvěra k tomu, co máme mezi sebou a spolu s tím, že pokud by i bylo něco mimo vztah, tak ej to něčo, s čím oba souhlasíme. S čím má ale problém on? Že on nechce, abyhc já také byla za hranicí exkluzovního vztahu, chce to jen pro sebe a tedy raději je mi „podle“ nevěrný než aby se o mě s někým musel dělit…

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
29.4.18 09:12
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity. Mám partnera, kterého mám ráda. Nikdy jsem neměla předsudky ohledně nevěry, ale když jsem se s ním na tomhle chtěla domluvit, tedy že bychom si každý zachovali svoje tajemství a prostě si řekli, že nebudeme pátrat po tom, jestli ten druhý někoho má bokem nebo ne a určíme si určitá pravidla, tedy třeba, že přes to, že je večeře doma s dětmi a dají se do postelí, nejede vlak a pak jestli já nebo on jdeme „ven“ a nebo s kamarádem na víno prostě nebudeme řešit. Nikdy to nedošlo dál než k rozhovoru, který zamítl s tím, že on může a já ne :mrgreen: Na to jsem mu řekla, že takhle to opravdu nefunguje, že buď to musí být oboustranné nebo pokud se takto nedohodneme, tak budeme ctít obecná pravidla pro partnerství a budeme si věrní. (Ten důvod k tomu je na snadě, pokud počítám s tím, že nemusím být jedinou sexuální partnerkou, jsou tu cesty jak si dávat pozor, vyřadit rizikové praktiky atd.)
A teď stávající situace. Dlouhodobě má partner takové seky jako že v nové bundě má kondomy a když jí dávám prát, tak je vyndám z kapsy - řekne mi na to, že si je bral na naší dovolenou, která byla měsíc před tím než se bunda kupovala, v notebooku má schované kondomy a viagru (tedy o té viagře vím, má ji od kamaráda a nikdy ji nepoužil). Semtam mi tvrdí, že jde do posilovny a přijde a má suché věci, teď poslední dobou je má občas namočené ve vodě - což prpstě poznáte, že…
Já vím, co se děje a to není problém, který mám, paradoxně mě strašně sre, že je to takový zkrvený sobec, který myslí jen an to, že on si někde šoupne a oficiálně máme vztah, ve kterém se toto nesmí. Fázi žárlení mám za sebou. Neumím si představit, že bych už nikdy nikoho nepotkala, s kým třeba zažiju to počáteční jiskření a zcela otevřeně chápu i jeho, že po tom touží. Jsem přesvědčená, že jsme na světě jen jednou a věrnost, pokud není oboustranně vyžadována, mi přijde jako zbytečné břemeno, ale pokud má partner nabídku na otevřený vztah a chová se takto, tak…jsem možná víc zklamaná než kdybych trvala na věrnosti a on věrný nebyl. Je to prostě sobec.

Nějak mi to připadá hloupé. Nejsem žádný puritán, ale já osobně bych zvolila oddělené bydlení se společnou péči o děti. Jestli máte tyhle chutě a navzájem vám to nevadí, tak se tedy budete střídat u dětí a zatím si ten druhý bude skotačit a naopak. Ani jeden nejste zralý a pokud vám jde o počáteční jiskření, tak se za ním budete štvát hodně dlouho, možná po zbytek života. Asi kdybys opravdu chtěla, tak partnerovi na něco přijdeš, ne? Už víš, co s tou informací budeš dál dělat? Ani si tě nevzal, ani nejsi pro něj vyhovující a rovnoprávný partner. Je jednou nohou pryč a děti ho určitě nezastaví. Domluvte se, rozdělte si péči o dětí a běžte oba lovit motýly.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky