Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 no tak ale podle toho co zakladatelka pise asii hlidat s tim ze ona pujde za chlapem nebude???
Příspěvek upraven 29.04.18 v 09:48
@Nekoukej! píše:
@Kobliha51 ono u zen to uzivani pri peci o rodinu a male dite moc jednoduche neni, pokud zakladatelna bema nepretrzite hlidani od babaicek atd
Je to jednoduché. Prostě zapřáhne chlapa, ten nebude mít na vrznutí bokem ani náladu, ani čas a začne si užívat ona. Až bude mít pocit, že si jsou fifty - fifty, tak bude na čase sednout si a otevřeně si promluvit, jestli má takový divný vztah vůbec nějaký smysl.
@Nekoukej! píše:
@Kobliha51 no tak ale podle toho co zakladatelka pise asii hlidat s tim ze ona pujde za chlapem nebude???Příspěvek upraven 29.04.18 v 09:48
To si musí právě pořádně domluvit. Pokud může on, může i ona.
@Nekoukej! píše:
@Černá vdova ale to on hlidat nebude co pak???
Musí být chytrá a zařídit to tak, aby hlídal jak o život a ona si mohla vynahradit to všechno, o co zatím přišla.
Nikdo to za ní neudělá.
@arada píše: Často jsem tady napadána, že jsem stará a ničemu nerozumím. Proto jsem to tak napsala. Zastávám názor, že pokud někoho miluju a on mě, nemáme potřebu se chodi ošobrstávat jinam.
tohle o věku nebude, máme to taky tak
Já bych se hlavně bála pohlavních nemocí ![]()
Zakladatelko, on ti evidentně o svém paralelnim vztahu vykládat nechce, takže tobě nic nebrání v tom, aby sis jej našla taky.
A budete mít tebou navrhovaný otevřeny vztah, jen to tak nebude slovně pojmenované.
Zakladatelko, on ti evidentně o svém paralelnim vztahu vykládat nechce, takže tobě nic nebrání v tom, aby sis jej našla taky.
A budete mít tebou navrhovaný otevřeny vztah, jen to tak nebude slovně pojmenované.
Rozumím volnému vztahu. Rozumím monogamnímu vztahu bez bokovek. Rozumím tomu když rodiče hlídají děti tak, aby vżdy jeden z nich mohl za svým koníčkem.
Ale to v tomhle případě nevidím. Tady je zakladatelka doma s dětmi, nesmí nic a partner si chodí vošoustávat jinam.
@Anonymní píše:
@brumdinka lidi jsou různí a i jejich vztahy, komentuješ neco cos nikdy nezažila, já v otevřeném vztahu byla a byla to vzájemná dohoda, respekt tam byl, proč se nutit do monogamního vztahu, když ani jeden nechce, bylo nám spolu krásně, krásné 4 roky, dodnes je můj nejlepší přítel, meli jsme jiný životní styl než většina, důvěřovali jsme si, jsou lidi, co žijí ve 3 a klape jim to, ale ok..tady je emimino, tady je většinová populace, kde se žije tradičně, i já ted ve vztahu tak žiji, proč ne, ale neříkej, žeje ti jedno, zda bude či ne, nerozumíš tomu
Zakladatelko, jsi neuvěřitelně naivní. Nemyslím to zle, ale jiné slovo mě nenapadá. To, že jsi s někým prožila 4 roky, přeci vůbec nevypovídá o tom, že takový vztah je životaschopný. To je stejné, jako by někdo každých pár let střídal partnera a tvrdil, že je přísně monogamní. Té naivitě nahrává i to, že tys mu svým vyjádřením, že ti bokovky nevadí, dala v podstatě povolení a on ti jasně řekl, že to u tebe tolerovat nebude. To, že si myslíš, že jste si něco dohodli? Je to stejné, jako když někomu řeknu, že mi nevadí jíst brokolici, ale jen v případě, že ji budeme jíst oba a on, jelikož si bere jídlo s sebou do práce, tak tobě ji podstrčí, v domění, že na to nepřijdeš. Co to o něm vypovídá? Minimálně to, že si tě neváží. Jinak by se tě nesnažil podvést. A o jeho lásce k tobě, by se taky dalo s úspěchem pochybovat.
Takový vztah, jaký ty si představuješ, může být trvalý v podstatě jen za předpokladu, že ty dva, krom oboustranného souhlasu, spojuje hlavně majetek a nebo jste pro sebe opravdu ti praví a jediní. Protože láska, obzvlášť pokud je pokoušena neustále novými podněty, může lehko odplout k někomu jinému. ![]()
@Kobliha51 píše:
On to pochopil jako nabídku pro něj.On jí vužívá, ted si musíš ten otevřený vztah prosadit i pro sebe a na co vůbec čekáš? Víš, že on si užívá bokem, tak si užívej taky, když bez toho nemůžeš žít. Ale napřed proberte to, jak se budete starat o děti tak, aby jim bylo doma dobře. Jste si stejně lhostejní, jen možná na sebe zvyklí. I tak se dá žít.
Neřekla bych lhostejní, milujeme se často, děláme pro sebe takové ty malé drobnosti, co dělat nemusíš, ale chceš. Objímáme se, líbáme, ne z donucení, protože chceme, jsem spolu jen 10 let, tak to není ještě rutinam, možná až se tam dostaneme
. A u mě to není program, že bych šla na lov a někoho si ulovila na sex a kvůli vzrušení. Je to u mě něco jako, když mi teď lékaři navrhovali, že mi odstraní vaječníky a dělohu jako prevenci. Děti další už nechci, ale taky nechci mít zavřené dveře k tomu, abych je mít mohla. A stejně to mám v partnerství, tohle partnerství prostě je a bude, netajím se tím.
@takymanžel píše:
Zakladatelko, jsi neuvěřitelně naivní. Nemyslím to zle, ale jiné slovo mě nenapadá. To, že jsi s někým prožila 4 roky, přeci vůbec nevypovídá o tom, že takový vztah je životaschopný. To je stejné, jako by někdo každých pár let střídal partnera a tvrdil, že je přísně monogamní. Té naivitě nahrává i to, že tys mu svým vyjádřením, že ti bokovky nevadí, dala v podstatě povolení a on ti jasně řekl, že to u tebe tolerovat nebude. To, že si myslíš, že jste si něco dohodli? Je to stejné, jako když někomu řeknu, že mi nevadí jíst brokolici, ale jen v případě, že ji budeme jíst oba a on, jelikož si bere jídlo s sebou do práce, tak tobě ji podstrčí, v domění, že na to nepřijdeš. Co to o něm vypovídá? Minimálně to, že si tě neváží. Jinak by se tě nesnažil podvést. A o jeho lásce k tobě, by se taky dalo s úspěchem pochybovat.
Takový vztah, jaký ty si představuješ, může být trvalý v podstatě jen za předpokladu, že ty dva, krom oboustranného souhlasu, spojuje hlavně majetek a nebo jste pro sebe opravdu ti praví a jediní. Protože láska, obzvlášť pokud je pokoušena neustále novými podněty, může lehko odplout k někomu jinému.
Tohle jsem nepsala já.
@takymanžel píše:
Té naivitě nahrává i to, že tys mu svým vyjádřením, že ti bokovky nevadí, dala v podstatě povolení a on ti jasně řekl, že to u tebe tolerovat nebude. To, že si myslíš, že jste si něco dohodli?
Takový vztah, jaký ty si představuješ, může být trvalý v podstatě jen za předpokladu, že ty dva, krom oboustranného souhlasu, spojuje hlavně majetek a nebo jste pro sebe opravdu ti praví a jediní. Protože láska, obzvlášť pokud je pokoušena neustále novými podněty, může lehko odplout k někomu jinému.
Tedy ta část pro mě - konečná dohoda mezi námi byla, že budeme žít v exkluzivním vztahu. To, co navrhuji, je podepřeno tím, že máme opravdu velikou rodinu, nemluvím tu o 2 dětech a majetek, to je otázka. Oba máme svoje majetky, které jsme nabyli před manželstvím, tedy nejsem na sobě nijak závislí.
@Anonymní píše:
Tedy ta část pro mě - konečná dohoda mezi námi byla, že budeme žít v exkluzivním vztahu. To, co navrhuji, je podepřeno tím, že máme opravdu velikou rodinu, nemluvím tu o 2 dětech a majetek, to je otázka. Oba máme svoje majetky, které jsme nabyli před manželstvím, tedy nejsem na sobě nijak závislí.
No, takže žijete naoko v exkluzivním vztahu, on má tajný vztah bokový. Tak si ho najdi taky, jestli chceš a je to. On ti lze, ty si tedy se ctí a morálkou taky lámat hlavu nemusíš…