Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj mám trojkolku s otočným a je to moc super dá se ovládat jen jednou rukou jiný bych nechtěla a když ebudeš chtít otočný dá se to zacvaknout a máš neotačivý
No soudím dle mé zkušenosti z golfek, asi je lepší mít otočná, pokud ti nebudou vyhovovat, dají se zaaretovat, zato když koupíš neotáčivá tak už na výběr nemáš ![]()
ahojki, předpokládám, že každý Ti doporučí otočný, jsou opravdu bezva. Když Ti nebudou vyhovovat, tak je zacvakneš. Ale já je za celou dvouapůlletou kariéru s kočárkem zacvakla snad třikrát, když mi nevyhovoval terén. A.
Mám trojkolku (tedy vlastně 4kolku - v předu jsou 2 kolečka u sebe). Jednou rukou nejde uřídit (přítel to zvládne, ale musí vynaložit dost velkou sílu). Není to moc vhodné do horšího terénu.
Ale jsem s ní spokojená - jezdím s ním po sídlišti a okolo Hostivařské přehrady. A hlavně jsem chtěla velkou korbu, aby se tam mimčo narozené na konci záři vešlo přes celou zimu, což mi vyšlo.
Nicméně, kočárek mých snů je tento: http://www.babyportal.cz/…n-rider-next
Odzkoušela jsem ho i u kámošky a je fakt skvělý: jde řídit jednou rukou, zvládne i hrubý terén, hezky houpe. Nevýhoda je, že má dost malou korbu (můj 6M Šimon se tam už ve 4,5M s fusakem moc nevešel) a pak taky cena.
Tak hodně štěstí u výběru.
Ahoj, otočná kolečka jsou super, ale nesmíš s něma mít trable jako já!!! ![]()
Fakt se nedejí srovna otočná a pevná, je to úplně něco jiného. S otočnýma se dostaneš všude a všude se porfektně vytočíš a vyhneš.
Ahoj,
mame x-landra xa a jezdim s nim uz rok a ctvrt a otocna kola si nemuzu vynachvalit. Kdyz se zaaretuji, uplne v pohode se da vyjet i do terenu, zvladli jsme nekolik tur po Krkonosich.
Ahoj,
u tříkolky je podle mě otočné kolo k nezaplacení. Dá se snadno manévrovat - např. v supermarketu jde krásně jezdit mezi regálama (což mi s klasickou čtyřkolkou dělalo problémy, když mám v jedné ruce košík - tříkolka se takto dá v rovném terénu uřídit jednou rukou). Tříkolka bez otočného předního kola se ovládá skoro jako klasická čtyřkolka s neotočnýma - v zatáčkách se musí zvedat kolo apod., takže námahu to neušetří.
U čtyřkolky jsou otočná kola výhodou při manévrování, ale třeba kamarádka si na to stěžuje, že ve sněhu nebo v terénu jede každé kolo jinam, takže otočná kola využije jen při jízdě po chodníkách, silnicích a na nákupech.
měla jsem trojkolkou s otočným kolem, teď mám trojkolku i golfky a super. Do klasického čtyřkoláku, kde musíš při každém srovnání a natáčení zvedat kočár bych nešla
Doporucuju poridit oboje.
Otocna kola na lehkem kocaru do auta a do kramu a pevna do terenu a do parku
Sama jsem se dopracovala k teto kombinaci, protoze i jizda po chodniku s otocnymi kolecky je tezsi, nez s pevnymi. Kocar s otocnymi kolecky mi pri mirnem sklonu chodniku (kvuli destove vode) zataci k silnici a je potreba porad kocar urovnavat. Mela jsem 3 sestikolky (Graco, Peg Perego A3 a Pliko Switch). V beznem terenu je mi lehci ridit pevnou ctyrkolku, kterou pred sebou lehce strkam. Bezne se da vyhnout diram pouze pritlacenim na stranu rukojeti a na rohu ulice se pres zadni kola kocar otoci a zas jede rovne. Neotocne ctyrkolky jsem mela ABC Design Pramy Air, Roan Marita a Traxx Cruiser.
U pevne ctyrkolky je navic prima mit prehazovaci rukojet, kdyz zacne foukat, tak jednoduse otocis smer a dite nema prach v ocich. Stejna vec pri slunci. I u tech Pereg, kde se da stahnout bouda pred dite mi chybel ten protismer, protoze dite do boudy koukat nechtelo.
Zalezi taky, jak mas stary ditko. Pro starsi chodici dite pouzijes kazdopadne golfky, ale pro dite tak od pul roku do dejme tomu roku a pul je dulezite, aby mu nesvitilo do oci a na hlavu (brejlicky, stejne jako cokoli na hlave si mi kluci v tomhle veku hned sundali) a aby na ne primo nefucelo. Kdyz pak jedes ulici proti vetru a nemuzes mrnouska otocit proti vetru, bbude ti ho lito. Kocar s otocnymi kolecky za sebou nepotahnes, protoze i kdyz kola zaaretujes, stejne se klepou a couvani je naprd.
Ja lobbuju za pevny kola a prehazovaci rukojet pro mrnata na prochazky na ven a na nakupy pak jet s kocarkem, co ma kola otocna.
Jestli se nechceš dřít jako soumar, tak vol kola otočná s možností aretace.
Neboj - sklon chodníku nebude problém, kočárek s otočnými koly se dá lehounce ovládat i jednou rukou, proto udržení správného směru je hračka.
Narozdíl od kočáru, kde kola nejsou otočná a prostě ho musíš řídit oběma rukama, jinak nezatočíš, a zvedat kočár při každém odbočení na zadní kola s větším prckem a třeba i s nákupem, to se nadřeš…
ahoj mam x-lander xa 2008 a muzu jen doporucit,otaceci kolecka jsou super vec
![]()
A jak se jezdí s těma otočnýma kolama např. na sněhu? Není to moc velká dřina? ![]()
Na každých kolečkách máš aretaci - takže když potřebuješ jsou otočná a když ne tak jsou „zaaretovaná“ a jednou jen jedním směrem!!!
Já jsem to sice nikdy nepoužila, ale tato možnost tu je!
Navíc moc sněhu posledních pár let není takže je to v pohodě!
Ahojte, mám na vás otázku, co si myslíte o otočných předních kolečkách at u trojkolek či čtyřkolek? jak se s nimi jezdí? je lepší mít otáčecí, nebo neotáčecí? Budu ráda za každou vaši zkušenost
S pozdravem Šárka