Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím. Mám takový problém. Jsem už 3 roky po artroskopii levého kolena. Od té operace nemohu vůbec nic. I přes to že chodím pořád na kontroly a veškeré vyšetření, tak mi stím nic nedělají. Nedokážu vyjít schody ani svedenou nohu do výšky. Nemůžu běhat, klečet a dokonce ani spát na břiše tak abych měla položené koleno, protože mě strašně bolí i to když se mi jen někdo opře o nohu. Letos jsem si chtěla dělat i řidičský průkaz, ale nedokážu udržet ani spojku. Mám malého syna který běhá, no já ho ani nedoběhnu. Neustále mám oteklé koleno. Pořád jen leduju a mažu. Pomůže to jen na pár dní a potom zas. Stačí když stojím u sporáku a vařím oběd. Hned mě začne bolet koleno a jen se modlím aby nenateklo. Má stím někdo zkušenost? Co stím?.Doktor svou ordinaci uzavřel kvůli (covidu) a mě posílají do Nemocnice, kde mě vždy vytáhnou jen vodu a pošlou domů. Já jsem i přemýšlela nad tím, že bych klidně podstoupila další operaci jen ať už můžu žít pořádně. Ale kam stím? Už se to nedá. V práci kvůli tomu marodím, protože už 3 dny nemůžu ani chodit ![]()
Rehabilitovala jsi po operaci důkladně? Mám 8 let po artroskopii, po základním zahojení následovala dennodenní rehabilitace (máma je fyzio), koleno samozřejmě není stoprocentní, ale téměř normálně s ním sportuju.
Zkusila bych kromě doktorů zajít i (se zprávou od doktora) na rehabku.
Ahoj, tak to je vážně zvláštní situace. Já byla na artroskopii kolene, po operaci jsem chodila na RHB a ještě jsem dostala asi 5 výživových injekcí do chrupavky. Už je to asi 12 let od operace, koleno v pohodě, běhám, lyžuji, hraji volejbal, atd. Jen občas koleno cítím, když je změna počasí. Určitě bych zašla na ortopedii a řešila to!
Právě že rehabilitace jsem měla jen 2× potom mi to můj obvodní doktor zrušil, protože podle něho mi to koleno zhoršovalo tak jsem chodila s kolenem do takového kruhu už nevím jak se tomu říká. Měla jsem na půl roku klid a teď znova. Bohužel dnes jsem musela zas na pohotovost. Můj traumatolog tam dnes nebyl, takže tahání vody a zas spět domů. A myslíte, že si můžu rehabilitace vyžádat sama?