Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
To se neptej tady, ale svého finančního poradce. Ten ti řekne, zda máte takový úraz pojištěný a kdy a jak jej máte hlásit. Nebo nám tady ofotíš tvoji pojistku i s podmínkama?
To ne jen mě nepadlo ptát se poradce? A řešit to jen mě napadlo jestli to někdo řešil. Tady tím způsobem ale děkuji za typ
A máš z pohotovosti zprávu o úraze? jestli ano, tak to prostě zkus uplatnit - to ti v podstatě nikdo neřekne, jestli zrovna vaše pojistka umožní uplatnění - já myslím, že ano
Myslím, že právě i od tohoto je finanční poradce. Pomohl ti sjednat pojistku, tudíž si podle smlouvy on nebo i ty můžeš dohledat na co se vůbec pojistky vztahují. Pokud se v tom ty nevyznas od toho je tu on. Měl by poradit, pomoct vyřešit.
My nemůžeme vědět, jak máš nastavenou smlouvu a určitě budeš potřebovat zprávu z nemocnice.
My prave těch utazu moc nemivame je to prvni trileteho a prvni syn měl do sedmi jen dva nebo tri větší úrazy, vždy si to výčitam v noci brečim a prostě to musi odeznit časem. Mam trochu vic strach stoho staršího hrali si zpolu a asi trošku se popichovali, ja chystala večeři byly zamnou ja se otočila odnich zadama a bylo to, starší si to hodně vyčítal plakal plakali pak oba trochu mam strach jestli si to nebude moc brát.
Nahlásila bych úraz na pojišťovnu. My si připadali jako nejhorší rodiče na světě, když jsme hlásili dcery úraz
Ale od toho ty pojistky jsou ![]()
Bylo třeba vyplnit formulář, přiložte zprávu z pohotovosti a přiložit ukončení léčby od praktické lékařsky. Všechno jsme vyřešili elektronicky.
Je možné, že to je příliš malý úraz na plnění, to závisí na vaší pojistce. Přesně od tohohle máte finančního poradce, aby ti řekl, jestli máte na plnění nárok.
Hlavně nic nevyčítej staršímu, jsou to děti ![]()
Edit špatně jsem četla. Malýmu bych zdůraznila, že si nic vyčítat nemá, že úrazy se stávají, ať je člověk sebeopatrnější ![]()
Poradce bude vědět na 100 %, ale není to ani na šití, tak mi to přijde, že kdyby za každou takovou prkotinu (ono některá místa na těle prostě krvácí víc a přitom to vůbec není vážné, jen to tak vypadá - obzvlášť pokud to nečekáte, že to bude až tak téct) vypláceli, tak se nedoplatí… Staršímu vysvětlete, že tohle se v životě stává a není to důvod si to klást za vinu. I když si myslím, že ho to prostě spíš vyděsilo. Ten jekot, co kolem byl, ta krev, a podle toho, jak tu píšete, tak vaše reakce asi taky nebyla tak klidná, jak v dané chvíli mohla být - i to ho asi rozrušilo. Já to vidím třeba na mojí mamce. Ta je přesně tenhle citlivější typ, co všechno hodně prožívá. Takže kdykoliv se někomu někde něco stane, tak se hrozí, plaší, panikaří a klepe se ještě měsíc. V tomhle já jsem jiná. Srdce mi sice taky buší, ale řeším to systematicky a rozum mi dál funguje. Tak taky v tu chvíli vnímám, jakou řetězovou reakci u citlivějších jedinců způsobí, když někdo, kdo je kompetentnější tu situaci řešit, začne panikařit. Kde se bojí rodič, bojí se i dítě… Dětem nejvíc prospěje, když se rodič nehroutí tam, kde nejde o život. ![]()
Sourozenci jsme to vysvětlili a nikdo po něm nekřičel já křičim hodně málo možná jsem to špatně popsala vyčítám si věci bez dětí at to nevidí. Ale to mě právě napadlo jestli to nebylo jen děsivé když to nebylo potřeba šít. Proto jsem se ptala jestli to není protíná protože pusa krvácí moc všem děkuji za typy a rady
Oka řešit to nebudu děkuji napadlo mě že je to hloupost mě by to ani nenapadlo ale když ale řekla že je to velký a kontrolovat a tu stravu a tak, tak mě to napadlo, promiň za hloupí dotaz děkuji
Můžu se optat, jak to dopadlo??
Říkám si, zda vůbec volat…
@petranedbalova Nahlaš to a uvidíš. Likvidátor pak posoudí likviditu.
Anonymní!!!
Dobrý den maminky, stal se v pusince úraz, tři lety syn spadl a prokousl si hodně RT že vnitř pusinky teklo moc krve volala jsem na pohotovost a řekli ať přijedeme pusinku mu vyčistili napsali zprávu nařídili čištění a kašovytou stravu a pusinku nešili kontrolu taky nemusíme. Málej má ùrazovou pojistku co myslíte je to důvod hlásít nebo nechat být? Děkuji za rady