Otřes mozku u dítěte, jak dlouho to může trvat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.11.25 15:52

Otřes mozku u dítěte

Ahoj, dcera 14 ve čtvrtek spadla z koně (měla všechny ochranné prvky) a byl z toho otřes mozku (bez zvracení), byla hospitalizovaná přes noc v nemocnici. Od pátku dopoledne je doma, ale stav je pořád takový nic moc. Únava, bolest hlavy. Jak dlouho to může trvat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1817
30.11.25 16:47

Já jsem to takhle měla cca 14 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
30.11.25 16:49

Neurologické příznaky mohou trvat i velmi dlouho - měsíce. Snad bude dcera v pořádku, ale nejmíň týden dva bych tomu dala úplně v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1560
30.11.25 16:49

Těžko říct, já jsem takto v 11 letech spadla na lyžích a narazila do neupraveného svahu - taky otřes mozku, záchranka, pozvracela jsem ji tedy celou nemocnici - to jediné si pamatuji :,( a trvalo to minimálně dva týdny, než jsem se dala jakž takž dohromady. Ale ono je to asi individuální - záleží na závažnosti zranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.25 17:04

Dekuji. Znervózňuje mě ten její stav, ale asi je to běžné.

• Citovat
  • Upravit
1560
30.11.25 17:10
@Anonymní píše: Více

Asi poradi spíše lékař. Já nejsem z oboru, jen osobní zkušenost. Tak ať je dcerce brzy lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
30.11.25 19:30

To asi záleží na vážnosti toho otřesu no. Ja byla většinou do par dnu v pohode. V nemocnici nepodali žádné info jak to může dál probíhat? Klidne bych tam aspon zavolala pokud se nebude lepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3881
30.11.25 19:54
@Anonymní píše: Více

Hlava ji může bolet i od krční páteře
Co dojít na Rh nebo fizio ať ji napraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5624
30.11.25 21:34

Syn jezdí BMX a zrovna nedávno byl jeho kamarád po pádu s otřesem mozku v nemocnici 14 dní. Pokud se ti to nezdá, zavolej na pohotovost nebo s ní jeďte k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák