Otřesy kočárku - vadí?

621
17.8.14 12:39

otresy kocarku - vadi?

Ahoj maminky a tatinkove!
Nedavno jsem videla video o manipulaci s miminky, bylo to v poradu „Supermama“, kde padla zminka (Radka Brejchova) o tom, ze otresy kocarku jsou pro miminko nezadouci. To me docela prekvapilo, protoze sama uz mam zkusenost ze to na uspani vyborne funguje. Takze otazka zni: opravdu to muze miminku nejak ublizit? Samosebou nemluvim o extremech prejizdeni kolejovych prazcu ale napr ja mam kocarek s pevnymy koly a nepruzi (neonato)takze na nekterych chodnicich to celkem drnca. Jenze kdyz jedem po asfaltce ktera je superhladka, tak je casto rev :mrgreen: Pokud by ale drncani bylo pro maleho skodlive tak asi kocarek vymenim a vystelu necim mekkym. Vite o tom neco? Da se verit jedne pani co povidala v TV?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5768
17.8.14 12:41

No.snad to nevadí…taky mam kočárek, co nepruží a má pevná kola, a malej vypadá maximálmě spokojeně na kočičích hlavách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.8.14 12:42
@Horina píše:
Ahoj maminky a tatinkove!
Nedavno jsem videla video o manipulaci s miminky, bylo to v poradu „Supermama“, kde padla zminka (Radka Brejchova) o tom, ze otresy kocarku jsou pro miminko nezadouci. To me docela prekvapilo, protoze sama uz mam zkusenost ze to na uspani vyborne funguje. Takze otazka zni: opravdu to muze miminku nejak ublizit? Samosebou nemluvim o extremech prejizdeni kolejovych prazcu ale napr ja mam kocarek s pevnymy koly a nepruzi (neonato)takze na nekterych chodnicich to celkem drnca. Jenze kdyz jedem po asfaltce ktera je superhladka, tak je casto rev :mrgreen: Pokud by ale drncani bylo pro maleho skodlive tak asi kocarek vymenim a vystelu necim mekkym. Vite o tom neco? Da se verit jedne pani co povidala v TV?

v dnssni dobe nemuze verit kazdemu blabolu z tv.

• Citovat
  • Upravit
12262
17.8.14 12:47

Boha jeho, nebylo jak našim matkám, ty nás drncaly co mohly že jsme nadskakovali v kočárku a žijeme. já mám janečko co taky nemá pružiny na kolech a jezdí mi v tom už druhé dítě, účelně nedrncám, prostě jedu nebo kočár stojí když holka spí. dneska je už dle „odborníků“ škodlivé vše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
17.8.14 12:50

@Horina mno jistě, že to vadí. Já radši s miminem ani nebudu jezdit ven, škodliviny ve vzduchu, bydlíme na vesnici, takže o nehrbolatý cestě si může nechat jenom zdát, nemluvě o jízdě autem, staršího, manžela a kočky odsunu do karantény, co kdyby přinesli nějakou chorobu… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
17.8.14 12:52

Já tedy když vidím chudáka dítě jak mu drkotá hlavička v těch kočárech s tuhými koly tak je mi ho akorát líto, to jsou vyloženě otřesy že si říkám jestli nebude mít otřes mozku nebo něco s krkem. takové pevné kočáry jsou tak akorát do zemí kde mají chodníky rovné a nebo do obchoďáků… To je můj názor… a naše mámy měli houpací kočáry, něco jiného se houpat a něco jiného se drkotat, když si to představím tak z toho fakt musí bolet hlava… si představte že by mělo auto plastová kola a žádné odpružení…

Příspěvek upraven 17.08.14 v 12:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
17.8.14 12:54

@Horina :roll: :roll: pochybuju, že se před XX lety dělaly kočárky s nějakým extra odpružením a jak jsme to všichni přežili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
17.8.14 12:55

@kristyn.g já teda nevím jo, ale mě drncala na kočičích hlavách i stará, houpací liberta. Další věc je ta, že teď mám nový kočár a ten má korbu dost měkkou, tedy jako matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
17.8.14 12:56

Nejsem z toho hystericka, ale vzhledem k tem jejich mekkejm lebcickam by to i smysl davalo :nevim: Napr. tomu ze se s miminkem nema trast se nikdo divit nebude, ale drkotani v kocarku prece muze byt docela podobny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
17.8.14 12:56

@White_Queen na kočárcích se dělalo odpružení že se zavěsila konstrukce na podvozek za kožené řemínky, takové kočáry jsme měli doma, a ta konstrukce nebyla tak pevná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
17.8.14 13:00

@lleennttiillkkaa drncá asi všechno ale v jaké míře, dá se dobře srovnávat kde jezdí hodně kočárků tak když to s manželem pozorujeme jak to drkotá některé ty kočáry tak určitě bysme nepořídili kočár s menšími plastovými kolečky do terénu. Každý na to má jiný názor. Někomu to nevadí to klepání jak s nákupním vozíkem když se jede přes hrboly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
17.8.14 13:00

Podle mě to musí být podobný mechanismus jako to připomínané třesení dítětem. Takže lepší jsou opravdu dobře odpružené kočárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
17.8.14 13:01
@White_Queen píše:
@Horina :roll: :roll: pochybuju, že se před XX lety dělaly kočárky s nějakým extra odpružením a jak jsme to všichni přežili…

tak prave driv co vidim na fotkach byly kocarky zavesene k podvozku na kozenych remenech takze pruzily celkem dost. Zadna mala plastova kolecka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
17.8.14 13:03

@kristyn.g :palec: souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
17.8.14 13:05

Taky jsem měla kočár Neonato a syn to přežil :mrgreen: Ted mu je skoro 5 a je normální :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí