Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky…
Mám 2 měsíční dcerku a nechci ji zatím půjčovat babičkám a prostě nikomu..
Neustále se ptají proč nechci že přece nekojím tak můžu a td.
Ale je ještě malinká a prostě ji chci mít u sebe..!!
Měla jste to některá také tak?
A kdy jse ji půjčilo? ![]()
Díky..
A rejpalky nepotřebuji
!!!
Tak mojí mamince hned, ale bydlí vedle na jednom pozemku. Tchýně je stařičká bez zájmu a nikomu jinému jsem nepůjčovala. co je to půjčovat? Jakopochovat nebo brát pryč?
@Nicalka když necheš, nepůjčuj, je to tvoje dítě a ty o něm rozhoduješ. Nenech se do ničeho tlačit.
Brát pryč.. ![]()
Prostě mě strašně štvou ty jejich řeči…!!!
Příspěvek upraven 15.08.14 v 22:57
Pujcuj az to sama budes chtit
nepujcuju doted…mimo tatinka a sestry max 3 hodiny. nevim, jsem zavisla matka ![]()
Mam to tak taky a to je mala uz vetsi. jediny kdo ji obcas pohlida nebo vezme do kocarku je moje mamka. Je jedina komu verim a vim ze udela veci podle me. Z tchyne mam uplne paniku…navic nevidim duvod " pujcovat" male deti..
Pche…naší je už půlroku a je pořád semnou
sic kojim, ale ani v pauzach mezi bez ní být nechci
za půl roku byla beze mě asi jen tři hodiny dohromady to s manželem… K babičkam plánuji, ale jeste jsem se. k tomu nedokopala
takže si úplně normální ![]()
Tvoje dítě, tvoje věc. jen aby ses ale později nedivila, že si příbuzní zvyknou a pak už si dítko nebudou chtít „půjčit“, až to budeš třeba potřebovat.
Ty se máš! Já bych půjčila hned, ale nikdo nechce ![]()
Co si vzpomínám… prvního syna jsem dala hlídat na noc v 8-mi měsících. Kdy kdo hlídal přes den už nevím, ale taky jsem měla pocit, že vše udělám nejlíp sama a moc se mi do hlídání nechtělo.
A dceru nikdo moc hlídat nechce, protože umí pěkné hysteráky, ale teta ji hlídala u nás doma asi na 2 h, někdy od 2 měs.
U prvního jsem měla podobné pocity jako ty, když chtěl někdo s kočárkem, šla jsem taky, co na tom, že jsem padala únavou
U druhého jsem se už poučila ![]()
Zařiď si to dle sebe, je to tvá dcera. ![]()
Nevidím důvod, proč „půjčovat“ dvouměsíční dítě, není to panenka.
Já bývávala ráda, když mi dceru máma povozila v kočárku nebo se s ní hodinku potěšila… a dodnes jsem ráda, že jsem jim tu možnost dala, máma nečekaně, bez varování, ze dne na den zemřela a kdybych bývala striktně „nepůjčovala“, bývaly by si jedna druhou neužily ani těch pár měsíců… ale každý to cítí jinak, dělej, jak uznáš za vhodné. ![]()
Příspěvek upraven 15.08.14 v 22:59
Taky nevím, co myslíš pod pojmem půjčovat. Jestli pochovat, tak to bych nechala, ale jestli na dýl bez tvé přítomnosti, tak to tedy ne.
Já „půjčovala“ resp. byla ráda za pohlídání až tak okolo roku a půl. Ale ségře jsem vozila kočárek, to mohlo být neteři tak půl roku, ale jen tak na hodinku maximálně.
Tak malinký dítě bych nikomu nepůjčila. Já jsem nechala babičku vozit kočárek, ale byla jsem s ní. Občas si malou vzala na vycházku, ale až tak od 4 měsíců. A to max. na hodinu po nakojení. Až byla potom malá starší, tak už to bylo i na dýl.