Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martulkasloník Ja jsem tu napsala svuj nazor, jinak at si kazdy dela co chce
@KackaDoup Ano i tak jsem to slysela a videla v tv…dal to nejak nemam potrebu komentovat ![]()
@Hanka79 však jo, já jsem ráda IN a jak to připadá tobě tvoje věc:-)) a jestli žiješ dle televize tak hodně štěstí, tam už toho říkali
![]()
Máme X-lander, je pevný, ale jízdu v něm měly a mají naše děti rády. Pravda, že jízda s korbičkou je trochu tvrdší, ale sporťák máme zavěšený (typ XA) a ten se krásně pohupuje, takže dítě se hezky kolíbe ze strany na stranu. Do terénu paráda. Já naopak nechápu staré houpací kočáry. Nebo spíš rodiče a zejména prarodiče, co se snaží uklidnit nebo uspat dítě co největším houpáním. To když vidím, mám dojem, že dítě musí dostat mořskou nemoc nebo se minimálně pozvracet.
@martulkasloník píše:
no už jen čekám až někdonapíše že neměly mít takové matky děti jak je na emiminu zvykem
hm, me naopak uz neprekvapuji kysele reakce typu delam to tak porad tak je to spravne. Nikomu nikdy neuskodilo se nad tim co dela zamyslet ![]()
@Horina promin ale po min. týdnu kdy jsem napsala že nekojím abych se mohla v noci vyspat a nemít migrény a jiná holka na napsala že jí nevadí nekojit protože nemusí u oběda přemýšlet co si dá a třea si dá i vínko tak nás sjela jedna dotyčná že takové svině jako my nemají mít děti když se nehodlají obětovat. a tak je to se vším, jako jo zamyslet ale rozumně taky mozkem, tady poslední dobou čtu diskuze že fakt zírám, typu holka třese rukama při radosti, je to normální? nebo četla jsem že v těhotenství se nesmí jíst pomeranč? nepotratím když jsem je jedla? a pak i toto, jo beru napsat zdá se mi že to není pohodlné atd. ale napsat říkali to v televizi tak to bude pravda mě bavíííííííí
@Horina píše:
hm, me naopak uz neprekvapuji kysele reakce typu delam to tak porad tak je to spravne. Nikomu nikdy neuskodilo se nad tim co dela zamyslet
ale tak tady nikdo netvrdil, že je to tak nebo tak správně. Dokonce ani @martulkasloník netvrdila, že její teorie je jediná správná. Zkrátka někdomá kočár houpací, někdo pevný. Někdo jezdí s dětma po městě, jiný v lese. Ten kdo víc jezdí v přírodě si vybere kočár uměrný tomu.
V televizi taky říkali, že chemoterapie není procházka růžovou zahradou a přesto jí dnes a denně lidi podstupují…nesmíš to mateřství tak moc žrát, ono se z toho dá totiž dost dobře zblbnout.
@martulkasloník píše:
@Horina promin ale po min. týdnu kdy jsem napsala že nekojím abych se mohla v noci vyspat a nemít migrény a jiná holka na napsala že jí nevadí nekojit protože nemusí u oběda přemýšlet co si dá a třea si dá i vínko tak nás sjela jedna dotyčná že takové svině jako my nemají mít děti když se nehodlají obětovat. a tak je to se vším, jako jo zamyslet ale rozumně taky mozkem, tady poslední dobou čtu diskuze že fakt zírám, typu holka třese rukama při radosti, je to normální? nebo četla jsem že v těhotenství se nesmí jíst pomeranč? nepotratím když jsem je jedla? a pak i toto, jo beru napsat zdá se mi že to není pohodlné atd. ale napsat říkali to v televizi tak to bude pravda mě bavíííííííí
posledni moje veta v uvodu ti unikla? kdybych si myslela ze je to pravda tak tu o tom diskusi nezakladam a rovnou kocar ktery jsem dostala a nevybrala vyhodim
Ale jestli ti tohle tema pripada extremni jako potrat po pomerancich tak to potom ![]()
@Horina mě říkal neurolog, že právě ty absolutně neodpružené kočárky mohou způsobit neurologický potíže, tyotřesy prostě nejsou nic dobrýho, houpání ok, otřey ne.. na to konto jsem kupovala obyč levnej polskej kočárek, takovej ten houpací a miminko o dost spokojenější… právě proto, že se houpe i na rovným povrchu, ale nedrncá…
@martulkasloník píše:
no já ti to řeknu asi tak, mám nekojené děti s pamperkama, živené skleničkami, které nikdy nespali se mnou v posteli a teď ještě zjistím že jsem jim uškodila kočárkem. tak to je jasný, budu ráda že udělají vůbec zvláštní školu:-) miluju emimino, díky němu se pokaždé dozvím že své děti dnes a denně zabíjím:-)
@lleennttiillkkaa píše:
ale tak tady nikdo netvrdil, že je to tak nebo tak správně. Dokonce ani @martulkasloník netvrdila, že její teorie je jediná správná. Zkrátka někdomá kočár houpací, někdo pevný. Někdo jezdí s dětma po městě, jiný v lese. Ten kdo víc jezdí v přírodě si vybere kočár uměrný tomu.
V televizi taky říkali, že chemoterapie není procházka růžovou zahradou a přesto jí dnes a denně lidi podstupují…nesmíš to mateřství tak moc žrát, ono se z toho dá totiž dost dobře zblbnout.
jj přesně tak to bylo myšleno, za prvé nesnáším když se někdo řídí nesmysli z televize které jsou teď jen proto že je okurková sezona a za druhé opravdu mi vadí soudit lidi stylem joo ty nemyslíš na dítě, chceš být in. přece si nepořídím kočár který je velký, s péry a nevím čím jen proto že to kdysi bylo moderní a nebo co já vím se zdá někomu že lepší pérování nezničí děcku mozek, vyberu si kočár který je vhodný našemu živ. stylu, cestujeme, potřebuji kočárek který dám i do letadla, dnes a denně je kočár v autě složený atd. když někdo jezdí těmi retro kočárky tak jako neříkám, určitě se tam děckám leží dobře ale třeba pro mě je to nepochopitelné že někdo dá za kočárek 30 tis.(naši známí mají tu inglesinu retro) a pak vlastně ho mají jen na to vození sem tam, protože do auta ho složit pořádně nejde.
prostě každý si vybere kočár dle sebe ale poslouchat že matka je sobeček a nemyslí na pohodlí děcka a že se mu tam ničí mozek to už je trošku mimo mísu ![]()
@Tereza1986 já mám šedý, tříkolku a bez pružin:-)) jj co si budeme povídat, moje máti komentuje mojí tříkolku už 4 roky, protože v ní vozím obě holky ale že by jí napadlo povozit mi děcka někdy? golfáč máme 4 kolku a stejně nepovozí ale pořád bude kočáry komentovat že nebylo jak jejich retro hrůzy ![]()
@martulkasloník tak já na prvního chtěla strašně moc starou, houpací libertu. Mám ráda retro, nestydím se za to, ale posléze jsem zjistila, že je pro mě prostě nepraktická. Teda začala být v momentě kdy bylo potřeba jet autem. Narvat jí do krátký felicie - mimochodem opět důkaz toho, že jsem špatná matka, protože vozím díte v takovým střepu, byl nadlidský výkon. Jak to šlo koupila jsem golfky a děkovala bohu za ten vynález. Teď na druhý jsem rovnou pořídila kočár, který dobře složím, sama nandám do auta - a to i přes to, že jsme mezitím pořídili jiný, větší auto, sama si ho vyzvednu do hromadný atd. No nehoupe, extrémně odpružený taky není, tak snad moje dítě přežije.
@lleennttiillkkaa hele když se ti retro líbí proč ne, ale jak jsem psala, v dnešní době je to nepraktické. dneska lidi cestují, chodí se do nákupáků atd., jsem ráda že mám moderní lehce skládatelný kočárek který zvládnu ovládat jednou rukou a druhou si otvírat dveře atd. ti naši známý přesně takto, kočár za 30 tis. kupovali ho nový a nakonec ho měli akorát na zahradě ale když jeli na dovču atd. tak museli mít ještě moderní kočár protože absolutně nemožné naskládat se s tím do auta
@martulkasloník je to přesně tak, retro je hezký, ale prostě nepraktický. Teď budu mít ingelsinu zippy, předpokládám, že mi vydrží od narození až do konce. Chlap chtěl třeba strašně dlouho inglesinu magnum, ale narazili jsme na stejný problém, prostě špatně skladný.