Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem ve 36tt a doktor mi do průkazky napsal hrdlo sakrálně 2cm pro prst těsně, hlavička ve VB naléhá na vchod. Nevíte prosím někdo, co konkrétně to znamená? Popřípadě za jak dlouho můžu očekávat porod? ![]()
Děkuji ![]()
Neznamená to nic, jsewm ve 39tt a jsem taky pro prst, hlavička naléhá, klidně vydržíš do termínu nebo i dýl, ale taky můžeš rodit zítra
Ale dle mých zkušeností se nic nechystá.
Taky jsem byla na prst otevřená několik týdnů. Pak začaly stahy a během 4 hodin jsem byla otevřená na 10.
Přidávám se k těm, že to nic neznamená, podobně jsem to měla cca 5 týdnů a pak jsem byla během cca 3 hodin na 8 cm aniž bych to tušila.
Takhle už to mám tři týdny a zatim se nic neděje
nakonec ještě budu přenášet ![]()
Néééééééé nestrašte ![]()
jak se vůbec kromě kontrakcí pozná porod!
@Zuzka10 Nemusí nijak, já se dokladem toho, že nebýt zrovna v porodnici na kontrole, tak je malý narozený doma nebo v sanitce…
I když opravdu začneš rodit, tak si do poslední chvile nebudeš jista. Respektive do te chvile než ti to potvrdí zdravotník. Já osobně jsem to nepoznala kontrakce mi začaly v 8 večer po deseti minutách, ve 22hod. začaly po 7min. lehounce bolely, samou nervozitou mě nenechaly spát. Do toho průjem a to byl signál. To jsem pak zjistila, že to je asi ono. Já bych kontrakce ty po pěti co mirně už bolely popsala jako by okolo mých zad břicha (okolo mě) se vytvořila jakási aura a tam mě dostala do křeče na pár desítek sekund. Tak bych to popsala, vepředu v břiše menstruační bolestí a do kříže křeč.
Nicmené za par dni/možna hodin mě čeka porod znovu a stejně budu váhat do poslední chvile než mi opětsestra řekne…jeeee vy už jste otevřená na 7cm..držim palce
Mělo tam být okolo mých zad a břicha. proto okolo mě. Jinak jestli maš takový nález tak bych toho využila a začala s vypuzováním, respektive zkus třeba sex s partnerem, pak horkou vanu, pořádně promni kotníky, prsa a to by bylo aby nebylo ![]()
Tak já už jsem jednou rodila, ale bylo to vyvolávané, se špatným koncem, tak jsme to nějak ani nevnímala… navíc jsem byla zfetovaná opiáty a epiduralem… Tak jsme na to zvědavá ![]()