Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Lidičkové, přišel mi e-mail od Seznam.cz, kde po mně chtějí mou mailovou adresu a k ní napsat heslo, jinak může dojít k omezení datových služeb. Mám obavu, aby to nebyla nějaká fligna, tak se radši zeptám.
Mám tam napsat jako příklad novak. karel@seznam.cz : rodina
Není mi ale docela jasná ta poznámka za dvojtečkou, když se jedná o můj mail.
Díky za reakce.
@zuzkacerna
Nejsem si jistá, ale bylo o tom na netu, že je to podvod!
Mně se někdo do mejlu na seznamu naboural, už od června se do něj nemůžu dostat, nefungují ani ty kontrolní otázky, nic a technická podpora seznamu mi také nepomůže, tudíž jsem se se seznamem rozloučila.
Ztratila jsem kupu kontaktů a důležitých mejlů…
Jak uz je tu psano, heslo urcite nikam neposilat! Tech ruznych zpusobu, jak se nekdo snazi ziskat heslo k cizimu uctu, je spousta…
http://napoveda.seznam.cz/…iewtopic.php?…
@zuzkacerna podvod, seznam ani nikdo jiný po Tobě nikdy nechtějí Tvoje heslo..
Zrovna zkouším najít nějaký kontakt, kam napsat přímo na Seznam.cz, jestli je to od nich nebo ne. Mail mi přišel už podruhé, na ten první jsem nereagovala, teď mi přišlo jakože upozornění, že jsem na něj ještě neodpověděla, tak mi to právě vrtá hlavou.
Celý text toho mailu je:
Vážení zákazníku,
byl Vám zaslán ověřovací email na který jste dosud nereagoval. Žádáme Vás o ověření Vaší emailové adresy. Může dojít k omezení datových služeb,
po ověření Vám přijde ověřovací email.
Zadejte Vaši emailovou adresu a heslo a odešlete na admin-email. security@seznam.cz
Pro příklad:
novak. karel@seznam.cz : rodina
Děkujeme za Vaši spolupráci.
@zuzkacerna píše:
Zrovna zkouším najít nějaký kontakt, kam napsat přímo na Seznam.cz, jestli je to od nich nebo ne. Mail mi přišel už podruhé, na ten první jsem nereagovala, teď mi přišlo jakože upozornění, že jsem na něj ještě neodpověděla, tak mi to právě vrtá hlavou.
Celý text toho mailu je:
Vážení zákazníku,
byl Vám zaslán ověřovací email na který jste dosud nereagoval. Žádáme Vás o ověření Vaší emailové adresy. Může dojít k omezení datových služeb,
po ověření Vám přijde ověřovací email.Zadejte Vaši emailovou adresu a heslo a odešlete na admin-email. security@seznam.cz
Pro příklad:
novak. karel@seznam.cz : rodina
Děkujeme za Vaši spolupráci.
to je blbost…
![]()
@zuzkacerna
Tady máš forum, můžeš učinit dotaz :
http://napoveda.seznam.cz/forum/index.php?…
Určitě bych zkoušela kontakt na adminy Seznamu. Na mail bych nereagovala, je to fakt podezřelé.
Nesmysl. Už jenom to "Vazeni zakazniku " je podezřelý! TAkový maily určitě seznam.cz nerozesila a jak už tu bylo řečeno, nežádá o heslo.
@angor Taky se mi to stalo. Zavolala jsem jim a oni to bez problémů obnovili. Přes technickou podporu… to vůbec nešlo. A to jsem jim zadala asi 8 adres, na které jsem psala. Asi týden jsem se s tím mordovala a fakt to vyřešil až ten telefon. Zkus to.