Tablet pro 6letého?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36
14.11.14 21:14

Tablet pro 6ti letého??

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat zda už je vhodné pořídit 6ti letému chlapečkovi k Vánocům tablet? Popřípadě jaky? Občas si půjčuje na dětské hry notas, Tak aby měl něco svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Bunny puella
14.11.14 21:15
@xvendasx píše:
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat zda už je vhodné pořídit 6ti letému chlapečkovi k Vánocům tablet? Popřípadě jaky? Občas si půjčuje na dětské hry notas, Tak aby měl něco svého.

syn dostal tablet k 5. narozeninám a super. Má tam postahované námi schválené hry (logické, výukové apod.) a někdy ho bere do ruky denně, někdy leží třeba den, dva netknutý. Mladší dítko už s tabletem umí taky a ovládá ho líp jak já :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1180
14.11.14 21:16

Jestli si ho přeje, tak proč ne? u nás má i 3letý, starší je taky 6-ti letý dostali je min. Vánoce, ale popravdě je to zas moc nebere, teď nehráli tak 14dní, většinou beru tablety na delší návštěvy v rodině (kde nejsou děti ani moc hraček)nebo do restaurace, aby byl klid, na dlouhý cesty do auta. Doma si radši staví lego :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
14.11.14 21:22

Asi jsem nemoderní, ale já to neuznávám. Přijde mi to pro takové dítko jako zbytečnost. Moje malá má 3,5 roku, ano, pustím jí pohádky na notebooku, když třeba vařím, atd, ale není nad klasické hry, hračky, knížky, vyrábění,… Tak nač tablet? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
14.11.14 21:24

Tablet mam ja, dcery 6 av4 si pujcuji a hraji, ale obcas, jinak ho vyuzivam pri cekani u dr nebo pri dlouhych cestach. Ale nevidimduvod aby mely svuj, to prijde az budou starsi a vyuziji i ve skole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
14.11.14 21:31

Taky to moc neschvaluji. Pujcit ntb, tablet ano, ale vlastni? Nedavno jsem dokonce potkala chlapecka na golfaci a cvakal na tabletu. Druhy den to same. Pripada mi to silene 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
14.11.14 21:36
@marrlinka píše:
Taky to moc neschvaluji. Pujcit ntb, tablet ano, ale vlastni? Nedavno jsem dokonce potkala chlapecka na golfaci a cvakal na tabletu. Druhy den to same. Pripada mi to silene 8o

Za chvíli se budou rodit mimina s mobilem v ruce a v roce budou mít přinejmenším tablety a spol. Jasně, pohádky pustím - TV, noťas,… Ale stačí, že občas zkoušela hry na dotykáči od manžela. Chvíli a stačilo - opravdu třeba chvíli ve vlaku, ale aby měla něco půjčenýho, natož svýho, aby měla po čem ťapat rukama? Proooooooooooooooooč? :think: Zlaté knížky, deskové hry, už pomalu hrajeme pexeso, chci koupit domino, dětské Člobrdo, atd. Čteme knížky před spaním, miluje básničky, písničky, tvoření jako malování, plastelína,…

Tak proč to všechno vyměnit za tablet? Se starší bych ráda dělala různé věci na učení, na paměť,… Chci ji držet od techniky co nejdále, jak to jen půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
14.11.14 21:38
@Maty1989 píše:
Asi jsem nemoderní, ale já to neuznávám. Přijde mi to pro takové dítko jako zbytečnost. Moje malá má 3,5 roku, ano, pustím jí pohádky na notebooku, když třeba vařím, atd, ale není nad klasické hry, hračky, knížky, vyrábění,… Tak nač tablet? :nevim:

Souhlasím. :palec: :palec: Taky se mě to nelíbí. ven děti nechtějí a jen by louskaly na tabletech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
14.11.14 21:39

Vy tady děláte, jak kdyby dítko co má tablet už nedělalo nic jinýho, než sedělo s tabletem v ruce :roll: Představte si, že i my hrajeme deskové hry (máme jich spousty), hrají si z klasickými hračkami, tvoříme apod. Ale prostě tablet mají, je jen jejich a jsou spokojení.

• Citovat
  • Upravit
3088
14.11.14 21:40
@Bunny puella píše:
Vy tady děláte, jak kdyby dítko co má tablet už nedělalo nic jinýho, než sedělo s tabletem v ruce :roll: Představte si, že i my hrajeme deskové hry (máme jich spousty), hrají si z klasickými hračkami, tvoříme apod. Ale prostě tablet mají, je jen jejich a jsou spokojení.

A co všechno na tabletu dělají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21979
14.11.14 21:42

Moje dcera ho dostala k šestým narozeninám od babičky… babička se mnou dárek sice zkonzultovala, ale způsobem „my jsme jí koupili tablet, pojď, musíme se spolu domluvit na pravidlech“… nu což, dostala tablet.

Bavilo ji to chvíli (asi půl roku jsme museli hlídat dodržování těch předem stanovených pravidel)… no.. jak šel čas, teď si na něj nevzpomněla už druhý měsíc. Přes léto vůbec.

Všechno záleží na Tobě a Tvém přístupu - co dítěti umožníš na tom dělat a jak často. Šestiletý kluk si sám hry nenastahuje… dokud mu někdo neukáže, jak se to dělá a kde je najde. Jinak řečeno - jestli bude mít co dva dny novou hru a nebude se od toho chtít odtrhnout.. nebo jestli ho ty, které mu tam rodiče nastaví, přestanou po dvaceti minutách bavit a půjde radši dělat něco jiného… to je čistě na Tobě. Stejně tak, Ty rozhoduješ o tom, zda si ho třeba smí odvézt na dovolenou, nosit ven, atd. atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink

Patřím taky k těm nemoderním… dle mě existuje spousta jiných věcí pro šestileté děti. Je to každého věc ale já bych prostě takhle malýmu dítěti tablet nekoupila.

• Citovat
  • Upravit
788

Teď mě zabijete, ale moje dítě má dětský tablet cca od 2 let..vždy jí ho půjčím, když potřebuji pracovat, pracovně telefonovat atd a vím, že¨by mě rušila, asi možná nevýchovné ale jinak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.11.14 21:44

Spíš bych dumala, co mu tam nahrát. jsou krásné aplikace na učení, čtení, počítání. pro prvňáčka super. Jen to chce dohled a rozumný rozsah. technika jako taková neškodí, jen by neměla nahrazovat rodiče a kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
14.11.14 21:45
@Sofierules píše:
Teď mě zabijete, ale moje dítě má dětský tablet cca od 2 let..vždy jí ho půjčím, když potřebuji pracovat, pracovně telefonovat atd a vím, že¨by mě rušila, asi možná nevýchovné ale jinak to nejde.

A jiná možnost zábavy nebyla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák