Tablet pro 6letého?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
samurajka
15.11.14 07:21
  • Citovat
  • Upravit
36
15.11.14 10:17

Syn tablet chce, proto jsme taky nad tím začaly uvažovat…:-),A moc se v tom nevyznáme, jaký by byl pro tak staré dítě nejlepší resp který mají Vaše děti??Popřípadě jaké hry stáhnout? Co děti nejvíce baví hrát? Náš hraje hodně závodní auta a tak, Taky naučné a logické, střílečky a podobně má přísně zakázané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
15.11.14 10:29

@Sofierules malej dostane tablet teď k vánocům. V listopadu mu byly 2roky.Bude ho mít spíš do auta na pohádky. Taky jsem ho nechtěla kupovat tak brzy.Ale v dubnu čekáme miminko.Tak na chvíli mu to denně snad neuškodí. Baví ho po tom jezdit prstem a koukat na obrázky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
15.11.14 10:48

Tak já jsem spíš odpůrce vlastních tabletů u takto malých dětí, ale nikoho za jeho koupi neodsuzuju, je to každého věc. Ale myslím, že když už koupit, tak jeden rodinný a pak ho dětem půjčovat na omezenou dobu.
Naše dcery s tím zatím nepřišly, ani netuší, že něco takového existuje. Nemáme ho ani my rodiče, ve školce asi taky ostatní děti ne, nebo se s tím nechlubí, takže tím máme situaci ulehčenou a zatím ho pořizovat nebudeme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
15.11.14 13:10

Ženský nestrašte, dneska se tahle technika používá běžně ve školách, při výuce logopedie, je i doktory doporučována, samozřejmě dítě u toho nesmí sedět celý den, ale pokud to používá s citem, tak neublíží :nevim:
Mě se líbilo to řešení, jak tu někdo psal, že tablet byl nadělen celé rodině :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
15.11.14 13:13
@marketa0211 píše:
@Sofierules malej dostane tablet teď k vánocům. V listopadu mu byly 2roky.Bude ho mít spíš do auta na pohádky. Taky jsem ho nechtěla kupovat tak brzy.Ale v dubnu čekáme miminko.Tak na chvíli mu to denně snad neuškodí. Baví ho po tom jezdit prstem a koukat na obrázky. :lol:

určitě mu to na chvíli neuškodí, a pokud si v té době uděláš svoje nebo si odpočineš tak si myslím, že to je v pohodě. Naše holka taky jen šmejdí, přepíná si pohádky apod.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.11.14 15:22

Už před x lety jsem si půjčovala různé knížky z knihovny a opsala si hry pro děti, co mě zaujaly - jsou od 3 let myslím do 6 let. Jsou tam různé na poznávání, paměť, motoriku, mám i různé cvičení na psaní (grafomotorika), ráda udělám své pexeso, na Vánoce chci dát soubor her,…

Až bude dcerka větší, budu se snažit, aby co nejvíce psala RUČNĚ A PEREM. Je potřeba, aby taky uměla vůbec držet pero a psát, protože v dnešní době je to právě samá technika. Chtě nechtě budeme psát diktáty a podobně. Zkrátka ji i tak budu zabavovat co nejvíce mimo „ulehčení“. Později (ve školním věku) už třeba bude dělat různé cviky na notebooku - tablet u nás nehrozí, nelíbí se nám, ale to bude tak vše. Zábava bude zkrátka taková, že bude co nejvíce dělat rukama.

Navíc dítě se dá zabavit i pomocí v domácnosti - třeba myju nádobí, tak už teď dcerka nadšeně vezme utěrku a věci z plastu, příbory, atd hezky utírá a uklízí, na zahradě pomáhá i tchánovcům, také ji vedou k tomu, aby byla co nejvíce venku a pomáhala doma. Kolikrát vůbec neřeší ani televizi a pohádky třeba, protože je ráda, když může s něčím pomoct. Je tvořitelka a proto i vím, že bude ráda za každou hru deskovou, karetní, atd. Když se chce, umí se najít cokoliv jiného, než tablet.

A jelikož se dnes zavádí tyhle „blbiny“ co nejdřív, tak musím říct, že by měli mít rodiče na výběr. Proč musí mít automaticky každý doma počítač, tablet, atd? To se nedá učit i jinak? V tomhle jsem opravdu asi historik, ale já bych klidně psala brkem s inkoustem, než abych cvakala a učila se už na ZŠ z tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
15.11.14 20:26

U nas mam tablet ja i manzel. Zatim si kluci pujcuji muj a nemam potrebu jim kupovat vlastni.

Problem je, ze jakmile to maji treba dva dni po sobe, tak s tim pak otravuji od rana. Vidim jak si rychle vytvari zavislost. A proto zatim nechci aby meli vlastni. Nevim jestli jak rikate je to pak casem omrzi? Kdo s tim mate zkusenosti opravdu ze zacatku hrali casto a pak si na to ani nevzpomenou?

My jsme byli treba na dovolene a abysme si mohli rano prispat, tak kluci hrali na tabletu. Nebyla pak po 14 dnech s nimi rec, furt jen tablet, tablet. Prislo mi, ze uz se neumi ani zabavit. Hodne jsme to pak omezili. Nekdy ho nemaji ani jednou tydne. Nevadi mi, ze si na nem pohrajou maji same vhodne hry, ale ta detska zavislost me desi. Proto to velice omezujeme. Mate nekdo podobne zkusenosti, nebo mam jen ja takove maniaky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.11.14 20:47
@wapik píše:
U nas mam tablet ja i manzel. Zatim si kluci pujcuji muj a nemam potrebu jim kupovat vlastni.

Problem je, ze jakmile to maji treba dva dni po sobe, tak s tim pak otravuji od rana. Vidim jak si rychle vytvari zavislost. A proto zatim nechci aby meli vlastni. Nevim jestli jak rikate je to pak casem omrzi? Kdo s tim mate zkusenosti opravdu ze zacatku hrali casto a pak si na to ani nevzpomenou?

My jsme byli treba na dovolene a abysme si mohli rano prispat, tak kluci hrali na tabletu. Nebyla pak po 14 dnech s nimi rec, furt jen tablet, tablet. Prislo mi, ze uz se neumi ani zabavit. Hodne jsme to pak omezili. Nekdy ho nemaji ani jednou tydne. Nevadi mi, ze si na nem pohrajou maji same vhodne hry, ale ta detska zavislost me desi. Proto to velice omezujeme. Mate nekdo podobne zkusenosti, nebo mam jen ja takove maniaky. :mrgreen:

I proto bych to nedala dítěti do ruk. Jak jednou něco má, chce to i příště. CO OČI NEVIDÍ, TO SRDCE NEBOLÍ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
15.11.14 21:06

Maty1989 lze se na to divat i takto. :mrgreen:

Ale zase na druhou stranu se kluci diky nekterym aplikacim naucili spoustu novych veci. Chci aby se naucili, ze to je uzitecna i zabavna vec, ale realny svet je lepsi. ;) treba manzel kdyz byl maly tak jeho rodice byli proti televizi. Nemeli ji doma a deti kdyz prisly na navstevu nekam kde byla a jeste ke vsemu pustena tak s otevrenou pusou ziraly a nemohli je odtrhnout, nechtely jit domu atd. :D :mrgreen:
Proste ten technicky vyvoj clovek nezastavi a nechci byt rodic, co to brzdi. Spis je naucit jak to rozumne vyuzivat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
15.11.14 23:00

@Maty1989 No, já občas potřebuju udělat věci, na které se musím soustředit a vím, že po usnutí malé to nestihnu - pak se ten tablet nebo pohádka, kdy dítě nevyžaduje asistenci, hodí. (Teď už to není tak aktuální, ale ke konci RD to tak bylo.)
To už je pak i jiná otázka: jestli je naprostá priorita neustálý rozvoj dítěte nebo jestli se jako matka můžu věnovat něčemu jinému i za cenu, že dítě tu chvíli nemá ideální support.

Jinak - u nás po naprostém nadšení a neustálém otravování zájem mladé opadl - občas si řekne, někdy je jí vyhověno, někdy ne, a nikdo (ani ona) to nehrotí. Ani scény při odebírání tabletu nejsou. Ale je jí 3,5, třeba k tomu ještě dozraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
15.11.14 23:12

@Sofierules mně přišlo zbytečné kupovat dvd přehrávač, když tablet má více možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
16.11.14 07:59

@BohunkaP Tak já jsem nikde nepsala, že by se dětem měl pořizovat tablet jen na učení. Psala jsem, že je potřeba je s technikou seznamovat, aby se mohly s ní naučit pracovat, tedy ovládat je. Ano, je to otázka chvilky, ale kdybychom jim to nedopřály, umět to nebudou. A proč by si na tabletu nemohly hrát hry?? Já, když mám čas, tak si taky zahraju na tabletu hru, je to prostě oddych, forma zábavy. Když můžu já, tak proč by nemohlo moje dítě? V čem je míň než já? Prostě nevidím důvod tyto vymoženosti dětem zakazovat. Omezovat je v době strávené na tabletu, NB a počítači, to jo, aby na tom neseděly celý den.
Přijde mi úplně jedno, s čím si dítě hraje, každá matka má určitě své vychytávky, jak dítě zabavit. Některé je posadí k televizi a nechají je tam hodinu a půl koukat na pohádku, jiné obloží dítě sladkostmi, některé děti si vyhrají s hračkou, s čímkoliv, no a jiné děti jsou hodinu denně na tabletu. Žádná matka není tak dokonalá, aby se každou minutu věnovala svému dítěti, každá chodíme na záchod, vaříme, uklízíme, pereme, žehlíme, atd… Na tablet se dají stáhnout různé naučné hry, opravdu v tom nevidím nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
16.11.14 08:36

@Janinka1983 Ano, seznámí se během života s veškerou technikou, to neříkám. Ale přijde mi prostě zbytečné na to učit, když dítě sotva dochází do předškolního věku třeba. Ano, všechny máme povinnosti a nejde jen dohlížet nad dítětem, ale pořád se dá zabavit i jinak. Já právě třeba raději pustím v televizi náučný pořad, než aby seděla klidně při učení a cvičení u tabletu.

Ale samozřejmě taky říkám, že každá matka je jiná a jde o to, co dovolí a jak zabaví dítě. Neříkám, že je to snad v rozporu se zákonem, ale já to prostě neschvaluji, to je celé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
16.11.14 09:22

@Maty1989 Samozrejme, kazdy na to ma jiny nazor, ja to beru ;-). Ale kazde dite je jine a kazde bavi neco jineho. Pokud si chce hrat s tabletem, at si s nim hraje, pokud chce pustit televizi, at kouka na televizi. Je to jedno. Vse musi mit sva pravidla, koukat na televizi je prece taky nenechame cely den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák