Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, přemýšlím o foťáku jako vánočním dárku pro 3,5letou dcerku. Mám vytipovaný Vtech Kidizoom nebo Gogen (s Maxipsem Fíkem). Jaké s nimi máte zkušenosti? Jste s nimi spokojeni? Který z nich (případně kterou jinou značku) byste doporučili?
Předem díky za tipy.
Za nás určitě ne gogen. Měli jsme ty hry s foťákem. Fotky kvalita hrozná a ovládání na dotykovém displeji mi přišlo dost složité. Vyřešila jsem to pak koupí použitého dig. fotoaparátu. Malej se ho naučil ovládat bez problémů a hned.
Zbytečnost pro takhle malé dítě. to snad radši tablet na pohádky, ale foťák bych určitě tak malému dítěti nekoupila.
No tak já bych asi specielně nekupovala žádný, pokud už bych hodně chtěla, tak bych dceři dala svůj kompakt a já si koupila nový. Pravda je, že s mým kompaktem fotit umí.
@CokeLady píše:
Jakou nemovitost pro sedmileté. Vilku nebo mezonet
Mezonet, nezapomeň na terásku ![]()
Ted jsem kupovala dceri 4 a tri ctvrte V-tech Kidizoom Twist, a vypada uzasne.
https://www.malvik.cz/…y-model-2013
Nechapu proc je vetsina proti, vzdyt je to hracka, a celkem povedena (da se s nim fotit, vkladat ramecky, ozvucovat, delat autoportety) ![]()
Jaký foťák? Pro 3,5 letý dítě žádný:-) to si nehraje v takhle malém věku s „normální“ hračkou? Přijde mi to divný jako dárek pro takhle malé dítě.
Tyhle dětské bych nekupovala, vždyť to má jenom 1.3 Mpix za takový prachy
Raději bych se poohlédla po nějakém dospěláckém, který za podobnou cenu seženeš mnohem kvalitnější. viz např tento http://www.naseobchody.cz/…w1400-cerny/?…
A dítě se to naučí ovládat také ![]()
@Aliik přesně tak, myslím si, že je to hezký dárek - nevím co je na tom špatného
… Dcerka od mala chtěla fotit mým foťákem, pak dostala tento a teda radost maximální, pořád někde něco fotí - i nás když spíme
![]()
KUpují se teda mnohem větší a dražší krávoviny - tohle mi přijde fajn ![]()
@Sandra5 píše:
Jaký foťák? Pro 3,5 letý dítě žádný:-) to si nehraje v takhle malém věku s „normální“ hračkou? Přijde mi to divný jako dárek pro takhle malé dítě.
Proč? Synovi jsme foťák koupili před čtvrtýma narozkama a to bys koukala, jak fotí a jak ho to baví.
Taky mám čtyřletou, ale dětskej foťák bych nekoupila. Chci něco, z čeho ty fotky budou pak použitelné. Takže nějaký jetější digitál. Rozhodně lepší, než když mi bude krást Canon zrcadlovku a někde s ní praští:-)
Jde o to, zda chces pouzitelne fotky nebo zabavu pro dite (ani jedno neni spatne) ![]()
Detske fotaky (Kidizoom apod.) nabizi fotky v kvalite na display, ale zato se tam daji davat ruzne ramecky, efekty, ozvucovat, nahravat videa, otacet hledacek na sebe atd. Takze si s tim dite hodne vyhraje. Ale samozrejme fotky nejsou do rodinneho alba ![]()
A není lepší třeba zapůjčit svůj, respektive teda vyrazit na nějaký lov fotografií a pracovat spolu a vůbec se učit pracovat s foťákem jako takovým a jak pořídit kvalitní fotografii? Já se totiž obávám, že drtivá většina rádoby fotografů absolutně netuší, co dělat s takovou věcí jako je manuální nastavení třeba. Zakoupit nějaký přístroj a něchat to dítě si zacvakat…
Víte co. Mně to přijde stejný založit diskuzi, který klavír dítěti zakoupit, a přitom neřešit, jaké zkušenosti a vůbec možnosti dotyčné dítě má co se týče hudby a hry na hudební nástroj jako takový. Ostatně, vždyť je to jen věc technologie, módy a peněz, ne, a pak ať si do toho mlátí jak chce, dokud se neukáže na trhu něco lepšího. Ideálně takového, co to odehraje za to dítě. A přiznejme si, pokud rodiče nehrajou, mejsou muzikanti, pak si jen nalhávají, že jejich potomek je novodobý Mozart, co - kuk nahoru - ve 3,5 letech složí píseň - nebo snad něco víc? Ostatně, i Mozart dřel pod vedením svého otce jak smyslů zbavenej, mimochodem. ![]()
Takovýhle věci NEJSOU hračky. ![]()