Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
A není lepší třeba zapůjčit svůj, respektive teda vyrazit na nějaký lov fotografií a pracovat spolu a vůbec se učit pracovat s foťákem jako takovým a jak pořídit kvalitní fotografii? Já se totiž obávám, že drtivá většina rádoby fotografů absolutně netuší, co dělat s takovou věcí jako je manuální nastavení třeba. Zakoupit nějaký přístroj a něchat to dítě si zacvakat…
Víte co. Mně to přijde stejný založit diskuzi, který klavír dítěti zakoupit, a přitom neřešit, jaké zkušenosti a vůbec možnosti dotyčné dítě má co se týče hudby a hry na hudební nástroj jako takový. Ostatně, vždyť je to jen věc technologie, módy a peněz, ne, a pak ať si do toho mlátí jak chce, dokud se neukáže na trhu něco lepšího. Ideálně takového, co to odehraje za to dítě. A přiznejme si, pokud rodiče nehrajou, mejsou muzikanti, pak si jen nalhávají, že jejich potomek je novodobý Mozart, co - kuk nahoru - ve 3,5 letech složí píseň - nebo snad něco víc? Ostatně, i Mozart dřel pod vedením svého otce jak smyslů zbavenej, mimochodem. ![]()
Takovýhle věci NEJSOU hračky. ![]()
Kluk ve 3 letech dostal klasický digitál. Dětský bych nekoupila ani omylem. Neudělá kvalitní fotky na vyvolání.
My v tom věku (před půl rokem) dali malému starý kompakt (tedy byl starý asi rok) ale pro nás jsme koupili první zrdcalovku a kompakt jsme od té doby nevytáhli, takže jsme ho dali malému. Naučil se s tím fotit úplně v pohodě. Ve třech a půl letech stejně žádné funkce kromě zapnutí, stisknutí souště a vypnutí používat nebude, takže kupovat spešl dětský foťák mi přijde zbytečné.
@Mafina5 píše:
My v tom věku (před půl rokem) dali malému starý kompakt (tedy byl starý asi rok) ale pro nás jsme koupili první zrdcalovku a kompakt jsme od té doby nevytáhli, takže jsme ho dali malému. Naučil se s tím fotit úplně v pohodě. Ve třech a půl letech stejně žádné funkce kromě zapnutí, stisknutí souště a vypnutí používat nebude, takže kupovat spešl dětský foťák mi přijde zbytečné.
Můj od 3,5 let ještě miluje samospouš. musela jsem ho naučit, jak si ji nastaví ![]()
@CokeLady píše:
Jakou nemovitost pro sedmileté. Vilku nebo mezonet
Zapomínáš na garáž. Aby se tam vešel nejen Lexus, ale později i něco pro manželku, až bude taxikařit s dětma.
To je nápad, to mě ani nenapadlo mu ukazovat
O víkendu to napravíme ![]()
@Emilie já se klidně přiznám, že mě osobně focení s.re. Syn toho umí mnohem víc než já - třeba samospoušť - tu já nastavit neumím a ani nějak nechci umět
![]()
@CokeLady píše:
Jakou nemovitost pro sedmileté. Vilku nebo mezonet
@Emilie Já si myslím, že ve většině případů není třeba pro kvalitní fotografie řešit žádné manuální nastavení.
@Cassy25 za ty prachy kup normální, klasický kompakt.. ty dětské jsou naprd..
jako potomek profi fotografa.. se přiznám… TRPÍM… při těchto vyjádřeních…
(trpím teda i tím, že jsem se měla VÍC UČIT!!! když ještě bylo u koho… )
Trpím tím, že jako sorry, ale málokterá fotka vydávaná za kvalitní, se mi fakt… líbí. Respektive… to je prostě nekoukantelný!!! Sice pořízený profi automatem, ale… jinak, ano - pořídil to robot. Kolikrát manuál by vypověděl víc právě poroto, že to pořídil manuál, kterej věděl, co dělá. Trpím tím, že… málokterá fotka, kterou pořídím já, bych mohla vytasit do protiútoku, že TAKHLE se má dělat fotka.
Sorry, ale asi zatížená rodinným dědictvím, že ne každý, kdo vlastní fotoaparát, je fotograf, prostě… za á, děti fotit jo, bez diskuze, ale učit, jak fotiti, a za bé, ani robot technologie iksypsylonzet třidvajednavčil tý fotce duši prostě nedá. A fotografie bez duše…
pak jsem tady fakt… v tom případě se omlouvám, že dělám vlny. ![]()
Ahoj, moc všem děkuju za názory, i když ještě nejsem definitivně rozhodnutá, jaký model nakonec vyberu ![]()