Ovocná štávička nebo čaj?

168
30.1.12 20:20

Ovocná štávička a nebo čaj?

AHojky jdu si opět pro radu,mam 4měsíčního chlapečka co od malinka hodně trpí na bolavé bříško je na UM a tim pádem už dáváme mrkvičky a jiné dobrutky,s tim neni žádý problé moc nám to chutná jen po tom trošku hůř kaká :roll:
Můžu už mu dávat švěstkovou šťávičku naředěnou vodou?Moc mi stejně nepije ale myslim že přisun tekutin jen z mlíčka už je málo, kdy jste začli dávat štávičky?Píšou na nich od ukončeného 4 měsice ale raději se ještě ptám 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
30.1.12 20:24

Dala bych nejdřív převařenou vodu. Na šťávičky je čas až ve chvíli, kdy dítě vodu nechce. Syn taky trpí na zácpy, už měl několikrát i poraněný zadeček, strašlivě plakal, když ten bobek tlačil :(
Můžeš zkusit dát ráno na lačno teplou vodu, to prý pomáhá hodně. Jinak my teď jedem ve švestkovo jablečné Hami 100%ovoce a kadí naprosto bez bobků :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
30.1.12 20:26

Já bych šťávičkou asi nezačínala, zkusila bych vodu, čaj, pokud chceš dávat šťávičku, tak bych ji hodně naředila, na to sladké si rychle zvykne a pak ti nebude chtít pít jiné věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
30.1.12 20:50

ahoj, synovi jen voda nepomohla, navíc ji ani moc nechtěl, byl to boj. Od cca 4. měsíce jsem dávala jednou za 2 dny asi 50 ml naředěné švestkové šťávy a to mu opravdu pomohlo. Chce to zkusit, ale já už bych se v tomto věku toho nebála. Momentálně jsme na tom tak, že bych byla šťastná, kdyby mi pil a chutnaly mu aspoň sladké ovocné šťávy. On totiž kromě mléka nechce nic (má 13. měsíců). Nechce ani vodu, ani čaj, sladké, nesladké, šťávy, prostě nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
30.1.12 20:57

já dávám naředěnou hruškovou šťávu Hipp s vodou - tak 4:1 (víc vody) a kaká dobře :mrgreen:
jinou ovocnou šťávu nechce pít (a vlastně ani nic jiného krom mléka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
30.1.12 21:24

ZAKLADATELKO: KLIDNE MŮŽEŠ DÁT ŠVESTKU OD HIPPU A ŘÍZNOU TO VODOU,NIC SE NESTANE A POKUD JIŽ KRMÍTE PRVNÍMI LŽIČKAMI JAKO JE MRKEV,ŠPENÁT,BROKOLICE…TAK JE V POŘÁDKU KDYŽ UŽ BUDE MÍT VĚTŠÍ PŘÍSUN TEKUTIN,ALESPON MI TO TAK ŘEKLA MUDR. KAŽDOPÁDNĚ MI TO TAK DĚLALI A NIC SE NESTALO :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
30.1.12 21:28
Gabrielka S. píše:
ZAKLADATELKO: KLIDNE MŮŽEŠ DÁT ŠVESTKU OD HIPPU A ŘÍZNOU TO VODOU,NIC SE NESTANE A POKUD JIŽ KRMÍTE PRVNÍMI LŽIČKAMI JAKO JE MRKEV,ŠPENÁT,BROKOLICE…TAK JE V POŘÁDKU KDYŽ UŽ BUDE MÍT VĚTŠÍ PŘÍSUN TEKUTIN,ALESPON MI TO TAK ŘEKLA MUDR. KAŽDOPÁDNĚ MI TO TAK DĚLALI A NIC SE NESTALO :)
  1. co mudr to názor

b) vypni si prosím ten caps lock

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
30.1.12 21:39

Tak na zácpu většinou stačí i upravit skladbu jídelníčku. Moc mrkve staví, po brokolici měla hovínko mladá až na zádech zase:-) Když bylo nejhůř, udělala jsem mlíko do ovesnýho odvaru a byl klid. Na každýho ale zabírá něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
30.1.12 22:05

Švestková šťávička je na kakání fakt dobrá ;) Nařeď a zkus. Jestli už zkoušíte i ovoce, můžeš zkusit švestky i v podobě příkrmu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí