Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den.
Mám dotaz do tématu ovulace.
Minulý měsíc jsem vysadila HA, 1.7. se dostavila „pseudomenstruace“. 9.-14.den jsem ale cítila velmi silné bolesti břicha (jako zánět močového měchýře…), velkou vlhkost poševní sliznice a hlavně neukojitelný sex. apetit (sex 2× denně nutností
). Chci se zeptat, zda-li mohlo jít už tak brzy po menstruaci (ke všemu po vysazení HA) o ovulaci? 15. den jak mávnutím kouzelného proutku vše výše popsané vymizelo. Jinak 12. jsem měla nechráněný styk a proto mě zajímá, zda-li bych mohla teoreticky být těhotná. Nikdy jsem se o toto moc nezajímala, mimčo jsem zatím neplánovala a proto uvítám každý postřeh
Děkuji moc za JAKOUKOLI odpověď ![]()
Určitě to mohla být ovulace, ono někdy první měsíc po vysazení bývá hodně často úspěšný, pak se teprv začne cyklus ustálovat.
Úspěšný je myšleno jako plodný?
Takže můžu být TEORETICKY těhotná? Plánovali jsme začít zkoušet až tak za tři měsíce, ale jinak by mi mimčo nevadilo už teď ![]()
@evik123 no, podle popisu to vypadá jako ovulační bolest a to vlhko jako plodný typ hlenu, který ovulaci provází. Takže zkus za 14dní test a uvidíš. Klidně se zadařit mohlo. Někdo opravdu má po vysazení potíže, ale je pořád dost žen, které otěhotní hned první cyklus po vysazení. Je to velké štěstí ![]()
Mě připadá zvláštní, že bych měla ovulaci tak brzy po menstruaci, ale jestli to říkáte, asi to možné je
…dnes v noci mě vzbudila křeč v břiše a teď ráno se mi 2× navalilo a je mi nějak špatně. Ale nevím, jestli to není psychické. Za jak dlouho by byly znát nějaké přiznaky? Asi je ještě brzy, ne? To bude dlouhé čekání do příštího víkendu na menstruaci…
@evik123 k ovulce dochází u každého jindy, ale +-14dní po začátku menstruace je to obvyklé. Někomu se cyklus po vysazení obnoví fakt rychle a bez problémů. Příznaky se objevují většinou až po uhnízdění, asi tak týden po ovulaci. No uvidíš jak se to bude vyvíjet ![]()
Prosím poraďte. Můj příběh-viz výše. Ráno jsem si dělala test, vyšel negativní. Před chvílí jsem loupala brambory do koše a hle co jsem v koši nezahlédla, najednou jsou na něm dvě čárky!! Jedná se o nějakou reakci přes den nebo je možné, že trvalo déle, než se to „načetlo“? Netuším bohužel, kdy k tomu přesně mohlo dojít, po 5. minutách jsem test zkrátka vyhodila. Takže je možné, že za 6 minut nebo taky za celý den ![]()
@evik123 zkus zítra další. Mně // vyděsily před pár týdny. Test byl bílý, založila jsem ho, večer jsem se na něj mrkla zas a // jsem viděla
hned ráno šel muž koupit další a postupovla jsem přesně podle návodu, čekala přesně tolik minut kolik psali, šla s tím ke světlu a naštěstí byla jen jedna.
Polimitním čárkám radši nevěřit a udělat další přesně podle pravidel.
Ahoj holky,
dnes odpoledne jsem mela pozitivni ovulacni test vecer sex a potom uz bohuzel chlap jede pryc, takze sex max dnes vecer vic nic, myslite ze z toho muze neco byt?
@Sisii já femigard pila tři měsíce v kuse a těhotná bohužel stále nejsem, už se snažíme rok a půl ![]()
Nevíte některá? V pátek kol. 15 hod mi začala ovulace asi kol. 15 hod podle ovul. testu a bolesti vaječníku a kol. 19 hod byl testovací proužek jen malinko méně tmavý. V sobotu ráno byl středně tmavý a večer kol. 21 hod mě ještě bolelo vpravo jakoby vaječník.
Myslíte, že ovulace ještě probíhala???
![]()
Ovulační testy hlásí že k ovulaci teprve dojde. Ovulace je okamžik, to co popisujes ovulaci předchází.
@čičinka ahoj jsem tady nova, chtela bych se zeptat, je nejaky z techto testu pozitivni? Predem dekuji za odpoved ![]()
Zatím to nechám být, čím víc na to budu myslet, tím to bude horší. Pár měsíců ještě počkáme a když se ani pak nepovede, budeme to muset začít řešit. On by přítel na ten spermiogram šel, ale až to bude nutný říkal