Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@andelka83 píše:
@Patricie0212 podle mě měření je jistější než hledat ovulaci testy. Pokud máš 28 dní, tak ovulace by měla být někde mezi 13 a 18DC. Graf teploty by to ukázal. Není to nic složitého.
Ja jsem mivala pravidelne cykly, ale ovulaci jsem nekdy mela 10., nekdy i 8. den cyklu. Ale chapu, vetsinou to byva mezi 12. a 18. DC.
@Janča6 píše:
Ja jsem mivala pravidelne cykly, ale ovulaci jsem nekdy mela 10., nekdy i 8. den cyklu. Ale chapu, vetsinou to byva mezi 12. a 18. DC.
Tak 8 nebo 10 není velký rozdíl. Já též nemám luteální fázi úplně přesnou pokaždé a folikulární už vůbec ne. U kratších cyklů ta ovulace bývá dřív než je standard. A má ji každý jindy. Někdo 10 a někdo 25 a nic není problém. Já jsem to rozmezí 13-18 odhadla ne proto, že by to tak bylo běžné, ale podle obvyklé délky lf 10-16 dní a udané délky cyklu.
@andelka83 píše:
Tak 8 nebo 10 není velký rozdíl. Já též nemám luteální fázi úplně přesnou pokaždé a folikulární už vůbec ne. U kratších cyklů ta ovulace bývá dřív než je standard. A má ji každý jindy. Někdo 10 a někdo 25 a nic není problém. Já jsem to rozmezí 13-18 odhadla ne proto, že by to tak bylo běžné, ale podle obvyklé délky lf 10-16 dní a udané délky cyklu.
Jasne, kazdy to muze mit jinak. A zapomnela jsem napsat, ze jsem mela pravidlene cykly 28 dni.
@Janča6 píše:
Jasne, kazdy to muze mit jinak. A zapomnela jsem napsat, ze jsem mela pravidlene cykly 28 dni.
A délku od ovulace do konce cyklu skoro 20 dní? To snad není ani reálně možné.. ![]()
@andelka83 píše:
A délku od ovulace do konce cyklu skoro 20 dní? To snad není ani reálně možné..
Priznavam, ze jsem ovulaci nijak pravidelne nesledovala, i kdyz jsem dlouho nemohla otehotnet. A vetsinou okolo 14 DC mi zacinavalo ovulacni krvaceni. Prvni tehotenstvi se zadarilo po vice nez 5 letech snazeni, a to 10 DC (dle ovulacniho testu).
Druhe tehotenstvi 12 DC (dle ovulacnich bolesti, ktere jsem zacala mit po porodu). Treti tehotenstvi 15 DC (to uz jsem zase ovulacni bolesti nemela), ctvrte tehotenstvi 8 DC.
Ale vzdy jsem otehotnela v dobe, kdy jsem mela minimalne 6 mesicu pravidelny cyklus 28 dni. Ale druhe az ctvrte tehotenstvi se podarilo vzdy pri kojeni, coz mozna melo vliv na ovulaci
A mozna ze by se zrovna ten cyklus, kdy jsem otehotnela poctvrte, byl kratsi.
Takze sice jsem mivala pravidleny cyklus 28 dni, ale ovulace mozna byvala ruzne.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat když mluvíme o té ovulaci..
Teplotu si neměřím, cykly mám pravidelné 28-30dni
Začala jsem si poslední 3 měsíce zkoumat děložní hlen a podle toho co jsem četla má být táhlý jako vaječný bílek(něco jako průhledný sliz) omlouvám se za výraz.
Ale můj hlen je spíše jen jako voda cca 2-3 dny.
Muže se jednat o ovulaci nemusí vypadat jen jako vajecny bílek?
@Janča6 píše:
Priznavam, ze jsem ovulaci nijak pravidelne nesledovala, i kdyz jsem dlouho nemohla otehotnet. A vetsinou okolo 14 DC mi zacinavalo ovulacni krvaceni. Prvni tehotenstvi se zadarilo po vice nez 5 letech snazeni, a to 10 DC (dle ovulacniho testu).Druhe tehotenstvi 12 DC (dle ovulacnich bolesti, ktere jsem zacala mit po porodu). Treti tehotenstvi 15 DC (to uz jsem zase ovulacni bolesti nemela), ctvrte tehotenstvi 8 DC.
Ale vzdy jsem otehotnela v dobe, kdy jsem mela minimalne 6 mesicu pravidelny cyklus 28 dni. Ale druhe az ctvrte tehotenstvi se podarilo vzdy pri kojeni, coz mozna melo vliv na ovulaci
Takze sice jsem mivala pravidleny cyklus 28 dni, ale ovulace mozna byvala ruzne.A mozna ze by se zrovna ten cyklus, kdy jsem otehotnela poctvrte, byl kratsi.
Ale přesně teplotou to nemáš zjištěné ne? Ovulační testy, bolesti, krvácení..nic z toho není úplně přesné. Ten poslední cyklus, pokud byla ovulace 8 DC by byl býval byl určitě kratší. Protože fyzicky se udává, že mimo těhotenství žluté tělísko nevydrží držet cyklus dýl než 16 dní. Takže pokud je lf delší, bývá to jasný příznak těhotenství.
Já teda mívám cykly 28-31 dní, ale měla jsem už i 25 nebo 43. Druhá fáze vždy 10-13 dní, ale ta první se liší a díky tomu i délka.
@Kateřina2233 píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat když mluvíme o té ovulaci..
Teplotu si neměřím, cykly mám pravidelné 28-30dni
Začala jsem si poslední 3 měsíce zkoumat děložní hlen a podle toho co jsem četla má být táhlý jako vaječný bílek(něco jako průhledný sliz) omlouvám se za výraz.
Ale můj hlen je spíše jen jako voda cca 2-3 dny.
Muže se jednat o ovulaci nemusí vypadat jen jako vajecny bílek?
Ano, ve skutečnosti ten nejplodnější hlen obsahuje až 99% vody, takže pocit mokra je velmi plodný příznak.
@andelka83 píše:
Ale přesně teplotou to nemáš zjištěné ne? Ovulační testy, bolesti, krvácení..nic z toho není úplně přesné. Ten poslední cyklus, pokud byla ovulace 8 DC by byl býval byl určitě kratší. Protože fyzicky se udává, že mimo těhotenství žluté tělísko nevydrží držet cyklus dýl než 16 dní. Takže pokud je lf delší, bývá to jasný příznak těhotenství.
Já teda mívám cykly 28-31 dní, ale měla jsem už i 25 nebo 43. Druhá fáze vždy 10-13 dní, ale ta první se liší a díky tomu i délka.
Ne, teplotu jsem nikdy nemerila. Takze je opravdu mozne, ze by ten posledni cyklus byl kratsi.