Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neznám tvého dr., ten můj to řeší už po 6 měsících, ale neni nic jednodušího, než v době snažení kecat, ale otázka, zda jsi nebrala antikoncepci, to by ti neuvěřil
A hlavně ovu testy nemusí být 100%, pokud máš náladu a čas, tak měř bazální teplotu.
Ovutesty bych nebrala jako hlavni urcujici metodu ovulace, ten bod, kdy jsou opravdu pozitivni (tj obe carky jsou STEJNE TLUSTE), je velice kratky, par hodin a pak uz to bledne, takze kdyz tech nekolik hodin netrefis, muze se to jevit, ze ovulaci nemas a pritom normalne probiha.
Zkus si uvnitr nahmatat delozni cipek a tak 1× az 2× denne si na nej sahni. Pred ovu se zacne zkracovat a meknout.
Taky je mozne merit bazalni teplotu, z te tedy nepoznas ani tak nastavajici ovu, jako spis, jestli ovu vubec probehla.
Dr myslim nepicha injekci, ale predepise hormony v tabletach, jako je treba HA, ty se berou v urcite dny cyklu a povzbuzuji rust folikulu. Nicmene po nich muze byt problem s mensim rustem sliznice a mohou se tvorit cysty, takze bych to nejdriv zkousela prirozene ![]()
Injekce s hormony jsou uz vyssi level, do ktereho se doufejme vubec nedopracujes ![]()
HA jsem brala cca 4 roky a minulý rok v říjnu jsem ji vysadila s tím, že jsme se právě domluvili na mimču, tak aby se to tělo trošku pročistilo i když jsem četla, že to nevadí a může se hned po vysazení. Jinak cyklus mám pravidelný. Takže ovu testy nedoporučujete?
A taky jestli to nemůže být třeba tím, že když se do mě přítel ,,udělá´´, tak vlastně hned jdu na záchod a všechno to vyteče
ale by se tam mělo dostat ne? Nebo mám zkusit mít nohy potom nahoře?
Pomůžou mi i rady a tipy co máte odzkoušené. Děkuji
ja si napriklad merim kazde rano bazalni teplotu v poloze lezmo hned po probuzeni(zazvoni budik a uz saham po digi teplomeru), zacinam 7 den po MS. Je pravda, ze ted mam pocit ze ovulaci snad ani nemam, ale mohu se plest. Teplota mne skace tak, ze se v tom vazne nevyznam. Ovulace by mela byt mezi 12 az 16 dnem cyklu a teplota by mela byt 3 dny stejna pak by mela klesnout (muze i nepatrne) a pak zase stoupnout. Prave ten pokles by mel naznacovat, ze ovulace probiha. Doufam ze se nepletu. A neboj, ze nekdo bude urazet a mit hloupe poznamky, ber to jako nazor a dal si toho nevsimej.
Jinak moje zkusenost byla, kdyz jsem prisla k dr. ze se snazime o mimi 3 mesice, tak na mne vytrestil oci, ze je to kratka doba, no nakonec se mne podarilo otehotnet po cca 7 mesicich ale bohuzel nedopadlo to dobre(zamlkly potrat v 10-tem tydnu) od te doby se nam nedari a jsou to uz 3 roky, tak neves hlavu a zkousejte to prirozene, ono to nejak dopadne.
Anonymko,
nekde jsem cetla ze dobra poloha je ze zadu a pak zkus tak 10-15 min. zustat v te poloze na pejska a nehybat se, nekomu to pomaha. Take jsme to zkousely a je fakt, ze ze mne nic nevyteklo, ale bohuzel jsme stale neuspesni. Treba to tobe pomuze, nohy nahore a svicka jsou taky dobry, ale musis mit fyzicku, ja sice nejsem nijak silna spise stihla, ale svicku fakt nevydrzim. Hlavne se pri tom nesmej. ![]()
Ahoj,
myslim, ze jestli mas normalne zabehnuty cylkus, tak ovulace probiha. Co vim, tak anovulacni cykly jsou strasne dlouhe.
j
edit: sisi - neni pravda, ze musi teplota klesnout (napriklad ja pokles nemam), ale je dulezity vzestup a udrzeni teploty…
Příspěvek upraven 08.07.10 v 20:21
Ne že ovu testy nedoporučujeme, ale prostě jsou spolehlivější metody, než testy. Já teda nikdy BT neměřila, ale měla jsem za ty roky nastudovaný čípek a poznala jsem to vždy+plodný hlen. Pak jsem chodila i na kontrolu ovulace ultrazvukem, takže jsem i přesně věděla, kdy mám k dr. zamířit ![]()
Jo a k poloze po sexu, super je po poloze zezadu udělat kočičku, nejdřív se prohnout dolů a vystrčit zadek nahoru a pak kočičí hřbet. Nohy můžeš dávat nahoru, ale zase ne moc, spíš jen podložit zadek polštářkem. A zkoušela jsem i prstíčkovou metodu, že si hned po sexu strčíš prst do pochvy a zahýbeš s čípkem.
Sisii mám to s tím měřením jako ty
, jakmile ráno zazvoní budík, šahám po teploměru, který má místečko hned vedle postele a s ještě zalepenýma očima měřím.
, jinak já si třeba zapisuji teploty i do grafu na Fertility friend, mám aspoň přehled jak křivka vypadá, jen tento měsíc jsem z toho teda poněkud jelen
(viz.foto)
jo a jeste k tem ovulacnim testum, ty fakt nejsou stoprocentni, sice dr. je doporucuji, ale vyzkousela jsem jich celkem dost a prisla jsem si jako nezena, dve carky se rozhodne neobjevily, jsou to akorat vyhozeny penize.V jine diskuzi mne jedna holcina mozna mamina doporucila Femigard, je to pripravek na podporeni otehotneni, pry pomaha. Zkus si ho zadat do vyhledavace a najdes plno odkazu, tam si prectes o co se jedna, az budu v Cechach take ho zkusim, tak pak muzem zalozit novou diskuzi o tomhle zazraku. ![]()
Jo holky, k tomu vytékání: taky to ze mě teče a nevím co s tím, už jsem si kolikrát říkala, jestli vůbec něco zůstane uvnitř? Po sexu 10 - 15 minut ležím, nohy nahoře, v tu dobu nic, ale jakmile se po 15 minutách zvednu, v ten okamžik už mi to proudí po nohách a teče to ze mě třeba ještě i druhý den. Zkrátka si občas nejsem jistá, jestli je to prostě normální a jiné holky to mají taky. ![]()
jjanekk, omlouvam se za mylnou informaci, ale nekde jsem to takhle vycetla, tak pardon ![]()
myslim, ze je to tim, ze to sperma po nejake dobe ztekuti, takze by mel byt klid na luzku
a snazit se co nejdriv usnout(pokud je to v noci) druhy den by nejake vyteceni nemelo mit vliv, driv nebo pozdeji stejne neco vytece, ale to podstatne by tam melo zustat a najit si cesticku k vajicku ![]()
Sisii píše:
myslim, ze je to tim, ze to sperma po nejake dobe ztekuti, takze by mel byt klid na luzkua snazit se co nejdriv usnout(pokud je to v noci) druhy den by nejake vyteceni nemelo mit vliv, driv nebo pozdeji stejne neco vytece, ale to podstatne by tam melo zustat a najit si cesticku k vajicku
Sisii díky, tak jsem zase o něco klidnější. ![]()
Ahoj
Předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem příbuzný. S přítelem se snažíme druhý měsíc o mimi, ale zatím nám to nejde. Vím, že to může trvat i rok, že nemám plašit. Teďka mám MS a chci si pak dělat ovu testy. Ale co když se stane, že ovulaci prostě mít nebudu? Vím, že doktor píchá injekce, aby se ovulace rozjela, ale právě nevím, jestli se má čekat na tu průměrnou dobu cca rok než se zadaří nebo jestli to můžu řešit hned. Snad jste mě pochopili. Děkuju za názory a byla bych ráda, kdyby se diskuse nerozjela v typu, že než sem něco napíšu, mám si to zjistit, urážky atd