Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak si pisnem zítra, nebo aspoň já:-D jak to vypadá s mým ovu testem:-) držte pěsti na spermio ![]()
ahojte holky, tak podle návodu jsem měla testovat při cyklu 34 dní 18. den, začla jsem až 19. a slabá čárečka, dnes mám čárečku dokonce tmavší jak tu kontrolníé takže mám velikou radost že ovuluju, moje první vypozorovaná ovulka ![]()
Jitule84 píše:
Viky, super //. gratuliji, takže přeji úspěšné tuleníčko![]()
![]()
my se tulit nemůžeme, jsme po konizaci děl čípku, snad od prosince konečně nastane to pravé tulení, teda jako tulit se můžeme ale těhotnět ještě neee
já bych to už nejradši nedodržela ale manža tvrdí že doktor říkal půl roku tak prostě budem půl roku čekat ![]()
Ahojky a gratuluji k ovulce, u mě nakonec nenastává, ale s tvojí mám radost ikdyž ještě nemůžete pracovat na miminku, ale pozitivum ovulky jsou. Tak držím pěsti až budete moci. Můžu se zeptat co je to ta konizace? Ještě jsem o tem neslyšela? Díky a ahoj Soňa
![]()
Zjistí to ze stěru na děložním čípku, jde o změnu buňěk, které jsou v nějaké odchylc od běžného stavu, pokud stěr nedopadne dobře jde se na odběr vzorku…a podle vzorku určí, zda je nutná operace či ne…to se značí podle stupňů od 1-5, já měla 3 proto musela na operaci, stupeň 5 je už rakovina mám dojem, ty buňky jsou vlastně předrakovinové může a nemusí se z toho vyvinout rakovina, operace byla v pohodě, ráno jsem došla a večer šla domů, oni ty špatné buňky jakoby vypálí, vypálí vše co je zasaženo…a potok kvůli riziku potratu se má s těhotenstvím počkat, někde 3 měsíce tady mi řekli 6 ![]()
jinak dnes je už test negativní, čárečka je o polovinu světlejší jak ta kontrolní a to už se považuje za negat. zkusím ještě zítra, jen pro jistotu, ale určo to byla ovulka…
Soni: nezoufej, ona prý ovulace nemusí být každý měsíc, kolikátý měsíc to sleduješ??
Už to sleduju druhý měsíc, ale minule jsem ovulaci měla dvě čárky byly a dokonce ta testovací byla silnější, ale i přes to, že jsme s manželem měli tuli před tím a během, tak se nezadařilo. No ikdyž možná že jo i těhu test byl pozitivní sice slabo ale byl a potom přišla menstruace o dva dny později a byla silná. Někde píší, že to může odejít s menstruací a žena to nepozná, že byla třeba i těhotná. Uvidí se po léčbě co mám. Před půl rokem jsem byla na preventivní prohlídce a na stěrech a řekli mě že je vše ok a teď jak jsem byla u doktorky tak chce abych šla na kontrolní stěry v prosinci, tak z toho mám obavy, já myslela, že se to dělá jednou za rok. Ahoj Soňa ![]()
já jdu taky na kontrolní stěry v prosinci, tak doufám, že to bude v pořádku a to co tam bylo je vše pryč, jinak bych musela znova…
ty máš taky nepravidelný cyklus ne?? kdy máš dostat ms?? třeba se ovulka jen spozdila a ještě bude ![]()
Jojo taky nepravidelný, jednou to je po 26,pak 28, 30. Pokud
ovulka třeba spozdila to nevím, ale pokud ano tak ji ty prášky stejně zastavily. Musím doufat až příští měsíc. No tak budu držet pěsti v prosinci a´t nám ty stěry dopadnou dobře.
někdo říká, že to ovulku zastavuje, někdo že ne, já jedla duphaston, doktor mito prostě napsal od 15.dne…jestli to staví pak se nedivím, že se nic nepovedlo, já mám cykly teda horší …od operace bylo 43, pak 34DC, no a předtím 4-5 cyklů s duphastonem a pravidelně po 30DC, ale předtím taky hrůza, tak chci vysledovat kdy zhruba…a v tom prosinci mi je doktor zase napíše a bude vědět i kdy byla ovulka tak by to teoreticky stavět nemělo… ![]()
No když ty prášky spravidelní cyklus tak by měla ovulka nastat 14 denMC a prášky mám začít prát až od 17.MC, tak by se to teoreticky nemělo zastavit, ale pokus se to prý bere ještě před tím 14.dnem MC nebo od 1. dne MC, tak to navozuje stav bez ovulace a dokonce i stav klimakteria, to jsem se dočetla v diskuzích. Uvidíme uvidíme. ![]()
já jsme z toho právě taky jelen, že doktor to nasadil od 15. dne anož by věděl kdy mám ovulaci(já to taky nevěděla) ale cykly přez 34 dní tak si myslím že to určo vyšlo ta ovu na ty dny kdy jsem brala… ![]()
já jsme z toho právě taky jelen, že doktor to nasadil od 15. dne anož by věděl kdy mám ovulaci(já to taky nevěděla) ale cykly přez 34 dní tak si myslím že to určo vyšlo ta ovu na ty dny kdy jsem brala… ![]()