Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den těhotná bohužel nejsem pi doktorka mi doporucila ovulaci testy prosim ty, kteří stím maji zkušenost jak je spolehlivý test?? Otěhotním napoprvé ale to s asi rict nedá děkuji za rady Lucka
@Lucinka1989
že by někdo otěhotněl napoprvé díky ovulačnímu testu? to určitě ne. Jinak zajdi do lékárny, značka je celkem fuk, jsou na stejné bázi. ![]()
Ahojky
my jsme se o mimi snažili tak 3 roky, nějak jsme na to netlačili. ale nedařilo se a napadlo me vyzkoušet ovulační test a za mě můžu říct, ze jsem vázne hned další mesic našla //
takze doporučuji vyzkoušet
jinak já měla clear blue. kazdopadne přeji hodně štěstí ![]()
Ahoj ženy myslíte že sílí první předevčírem druhý včera odpoledne a dnes před chvíli.
@Anonymní píše:
Ahoj ženy myslíte že sílí první předevčírem druhý včera odpoledne a dnes před chvíli.
Ani ne. Navíc je to jedno, hladina lh během cyklu kolísá a pak prudce vyskočí. Někomu muže test pozvolna sílit, někomu se vybarvi během jednoho dne
To není jako TT..tady o sílení nejde..
LH hormon je v těle celý cyklus, a kolísá, jednou je ho víc ( čárka silnější, ) jednou je ho mín ( čárka slabší ) a pak zase může stoupat..
Tam to není tak, že když bude stoupat, znamená to blížící ovu..to se takhle nedá určovat.
@smurfka
Koukám, že tomu docela rozumíš
teda alespoň víc než já, mohla bych se zeptat na názor? Poprvé zkouším ovulační testy, od začátku testování vždy jen velmi slabý duch, včera (10DC) jsem to zkusila ráno a byla čárka o dost silnější než jindy, pak jsem udělala další test večer a opět slabota, dnes ráno znovu a opět silná, jeste silnější než včera ráno..
moc nechápu jakto, že ráno je čárka vždycky nejsilnější když podle všech návodů se má test dělat až odpoledne, nebo k večeru
dá se ten dole - tj. dnešní, považovat za pozitivní? ![]()
@klarka05 jenže přesně proto se ty testy mají dělat ideálně odpoledne nebo alespoň par hodin poté, co jsi vzhůru, skákla sis na wc apod. A pokud možno každý den ve stejnou dobu. Jinak ten spodní ještě pozitivní není
@klarka05
není pravda..může se dělat i ráno..
já ho dělala vždy ráno..nesmí se akorát dělat z ranní moči a dvě hodiny před testem nepít..
takže já ráno vyčurala, pak dvě hodiny nepila a pak dělala test..
dělat vždy ve stejnou hodinu - nebo podobnou..2× testovat je k ničemu..
podle fotky nevím..vypadá že je stejně silná jako testovací..ale to musíš vidět v reálu ty..já si nejsem jistá..
@smurfka netestovala jsem jenom dvakrát, začala jsem hned druhý den po ms abych věděla a dělala jsem ho vždy ve stejnou dobu, okolo osmé večer. Vím že dvě hodiny před se nepije
to všechno jsem dodržovala a včera jsem právě ze zvědavosti zkusila ráno a byla silnější, pak jsem ho večer zase kolem té osmé zopakovala a zase tam bylo prd.. A dneska ráno téměř stejně silná čárka
tak proto jsem z toho zmatená
a není to z úplně první ranní moči, je to cca 3 hod po probuzení
@klarka05 nevím..je možné že ráno je LH hormon v těle větší..to fakt nevím.
Já si dělala testy vždy dopo - nebo teda ráno..takže nevím jak by čárky vypadali večer..
@smurfka
A nevíš náhodou, zda by se taková čárka objevila i kdyby byl cyklus anovulacni? Nebo kdybych prostě nemohla přirozeně otěhotnět? Já právě myslela, že je to můj případ a chtela jsem pro kontrolu zkusit ty testy a pak popřípadě řešit s dr.. Ještě cca před rokem jsem ovulaci poznala podle hlenu a hlavne velké bolesti v ten den, ale ted uz pár měsíců zpět nic takového nepozoruju. Ms přichází pravidelně, ale nevím, co ta ovulka.. Chtěli bychom druhého prcka stihnout než mi skončí rodičák ![]()
@klarka05 ano, objevila. Nejjednodušší budeš mít jeden měsíc chodit na folikulometrii
budeš vědět jasně na čem jsi