Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojda anonymní, tak to máš podobný problém. Včera i dnes jsem si dělala taky ovulační test, byla tam druhá taková slabší do 5-ti minut a později zesílila na tloušťku kontrolní. Tak jsem z toho jelen. Mám nepravidelný cyklus, tudíž opravdu netuším, kdy mám ovulaci. Tento cyklus si měřím i BT, zatím vše nasvědčuje tomu, že by měla ovu přijít. A teď babo raď.
![]()
Holky, mělo by to být před OVU, která by měla proběhnou myslím do 48 hodin, proto je lepší další den udělat další test a ujistit se, že čárka sílí.. my měli taky slabou druhou na ovu testu a teď jsem měla na těhu testu // takže doporučuji na to vlítnout.. protože pokud tam je aspoň slabá, tak se něco děje a šance je větší než když není žádná.. hodně štěstí.. ať máte stejně jako já na těhu testu brzičky //.. držím palečky!!!
slaba carka na ovu testech nemusi jeste vubec nic znamenat ..
doporucuji tuto diskuzi:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
nebo pokud umis anglicky, tak www.peeonastick.com
Díky moc. Koukala jsem na to doporučené diskuzní forum a je to tam fakt perfektně vysvětlený. Zítra teda zkusim testovat znovu. Jen mě štve, že jsou ty testy tak drahý. Promiňte, že píšu jako anonymní, ale už dvakrát jsem si zvolila přezdívku a heslo, ale nějak mi to nejde se přihlásit.
Ještě mám jeden dotaz. Když mi teda test ukáže // tak pak dojde k ovulaci až za těch 48 hodin? Takže plodné dny mám až teprve s // nebo už dřív? Ještě jednou moc díky za odpovědi. Jste holky moc hodné. Martaaa
Mě tedy ovulační testy nepřijdou drahý - aspoň jsem si vždy vystačila s těma kolem 50Kč. (Pamatuju si, že před pár lety stály skoro 100
)
Navíc první vysněný mimi je díky ovu testům a měření BT, stejně tak teď - startujem do druhého, zatím se vše vyvíjí moc dobře, tak doufám, že to i dobře ke konci dopadne ![]()
Měla jsem slabou čárku, přesně jak tu píšete, druhý den silnější a pak zase slabší,takže bylo evidentní,že šance tu opravdu byla a vyšlo to.
Holky, držím palce ať máte brzo taky pozitivní těhutesty !!!
Ahoj Desty.
Jistěže to není nějaká obrovská finanční zátěž, když si koupíš pár testů, ale představ si, že máš nepravidelné cykly a těch ovutestů zpotřebuješ několik desítek. Já jsem dneska dala za balení 3 testů 117 Kč.
Ale máš pravdu, že to za to stojí. Dám cokoli za mimi.
Kdo ještě máte nějaké větší zkušenosti s testama? Pochlubte se a poraďte nám méně zkušeným.
Martaaa
Ahoj,
tak já mám taky zkušenost, že i slabá čárka něco znamená. Já když není ovu, tak na testu není ani náznak, a pak tak 3 dny v měsíci je tam druhá čárka, i když někdy slabší než kontrolní. Ale ono to může být ovlivněno i příjmem tekutin. Takže já věřím i slabší čárce.
A ještě můžu doporučit www.levnetesty.cz. Tam jsou za slušnou cenu.
Tak hodně štěstí.
Peťulda
Ahojky-ovu testy používám už docela dost dlouho - snažím se o miminko rok a kousek. mám cyklus pravidelný 28dní a ovulaci kolem 14DC. Ovulační testy jsou perfektní clear plan-pohodlný na používání. Několik cyklů jsem měla možnost porovnat ovu testy s ultrazvukem-doktor mi hlídal ovulaci ultrazvukem-a odpovídá to tak, že když je čárka silná jako testovací nebo i silnější tak ovu přijde co nevidět-do 36hod. Ale není to tak jednoznačný-protože záleží kdy testujete-nejlepší je hned ráno-každý den ve stejnou dobu. no a když testujete ráno tak např. ve středu ráno je čárka slabší a ve čtvrtek ráno už silná - jenže kdo může vědět kdy ta silná čárka se opravdu objevila? třeba už ve středu odpoledne,nebo večer-takže nepočítat s tím, že až za 36hod od čtvrka ráno,ale spíš dříve-spermijky kdyžtak na vajíčko počkají,ale vajíčko má podle Dr. krátkou životnost - takže doporučuji když je čárka silná tak ten večer na to vlítnout a pojistit ještě druhý den a klidně i třetí…a čtvrtý
to už záleží na vás
Přeji co nejdříve silnou čárku na testu těhotenským!!
Ahoj Margot 1.
Já těm testum nejak nerozumim. Zkusila jsem tanhle měsíc už 4 a pořád mi to ukazuje stejnou slabější čárku. První test jsdem si udělala 22.6., což byl 14. den mého cyklu (ten je dlouhý cca 29-30 dní). Dneska tedy zkusím asi ještě jeden a pak už to vzdám. Nebo mám ještě vydržet? Ale nevím, dnes už jsem 18. den cyklu, tak nevím, jestli to už nšejsou jen vyhozené peníze a ztráta času.
Jo holky ještě se chci zeptat na vaše zkušenosti s ovulačním testem LADY Q. Uvažuju, že si ho pořídím. Poraďte prosím
Martaaa
Ahoj, prosím o radu. 11 DC jsem měla na ovulačním testu slabou čárku. 12 DC byla o dost silnější. Kdy tedy byla nebo bude ovulace. Dnes je to 13 DC.
Ahoh holky-taky jsem byla z ovu testu zblbla-mela jsem jen slabouckou kontrolni carku -ale i podle Jonase
to cca souhlasilo, takze jsem i slabe carce verila a ono to vyslo…hlavne to tiz ty spermijky tam vydrzej cekat az 72 hodin-takze jsem to braůla tak, ze kdyz je carka slaba tak se to blizi a sex je urcite ok-but to trefim presne a nebo tam pak pockaji…jeste jsem k tomu jedla grepy-zlepsuji sliznici pro zahnizdeni mimiska
![]()
@Mata132
tak zkus jeste i tohle-u me to sedelo ![]()
http://najdise.cz/…etoda-poceti
@Mata132 ovulacny test je pozitivny, ked je testovacia ciarka rovnako silna alebo silnejsia nez kontrolna.
na inej intenzite ciarky, ci jej silnuti, alebo slabnuti nezalezi.
Ahoj holky,zrovna jsem si udělala ovulační test a testovací čárka byla slabá, ale viditelná. Nevíte některá, co to znamená. V návodu psali, že je to negativní výsledek. Mě by zajímalo, jestli když je ta čárka slabá (ale přece jenom tam je), jestli to znamená, že se ovulace blíží, nebo už proběhla. Prosím poraď te. Předem moc děkuji za odpověď.