Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
včera a dnes jsem si dělala ovulační testy. Přikládám viz foto s datumy a časy. S přítelem jsme měli nechráněný pohlavní styk víckrát. Konkrétně 30.5., 31.5., 1.6. Vždy s přítelovou ejakulací. Dnes mi vyšel ovulační test dvakrát si myslím celkem pozitivní, co myslíte vy? A myslíte že naše načasování bylo správné? Snad se povede. A jaké TT doporučuje. Které jsou nejcitlivější a kdy je začít nejdříve dělat? Cca 7-10 dni po OV?
Díky za rady. Potřebovala jsem se o to s někým podělit. Přítel odjel na služební cestu. 😀
@L117 píše: Více
Ovulační test jsem nikdy nedělala, ale pokud vím, tak druhá čárka má být silná stejně, nebo více, než ta první a to nemáš ![]()
Pozitivní není ani jeden. Možná zítra už bude pozitivní. Ovulace přichází 12-48 po pozitivním testu (ale také nemusí, test značí, že se tělo k ovulaci chystá, až bazální teplota prokáže proběhlou ovulaci). Možná jste to ještě stihli, kdo ví. V návodu je napsáno, kdy je test pozitivní.
Pozitivni ovulacni test vypada takto. Testovaci carka musi byt stejne silna nebo silnejsi nez ta kontrolni. testuj dale ![]()
Pozitivni není ani jeden. Obě čárky musil být stejně silné. Jaký den cyklu jsi? Jak bude čárka síli tak testuj i dvakrát denně, mě třeba dopoledně ukázal dvě stejné čárky a odpoledne už ne, tak abys to vůbec na testech zachytila.
@L117 píše: Více
Nevím jak máš dlouhý cyklus. Buď už ovulace byla anebo bude. Anebo můžeš milt taky anovulační cyklus. Zkus dělat testy dál, pak i další cyklus. Já třeba mám cyklus 28 dní a ovulace mezi 11-13 dnem. V těchto dnech testuju i víckrát za den. Tohle jsou testy v jeden den, kdybych testovala jen odpoledne tak peak nestihnu a myslim si že
Ovu teprve bude. Ale naštěstí ovu poznám tak že 24 hodin po pozitivnim testu mě dost boli vaječníky.
Vypadá to, že dnes už ovulace přijde. Čárky jsou stejné silné, testovací možná i trochu silnější. Tak super. Přítel ještě dnes než bude odjíždět přijede domu. Tak na to vlítneme a snad se zadaří.
![]()
@L117 ano, tohle uz je krasne pozitivni ovulacni test. Tak hodne stesti ![]()
@L117 Ano dneska je ten správný den. Držím palce, ať je úspěšný ![]()
Dobrý den, chci se zeptat. V polovině května jsem měla menstruaci 5 dni pak 3 dny po skončení menstruace jsem začala zase špinit, ale hnědý výtok a bolesti v levém podbříšku, tak jsem si udělala těhotenský test a byl pozitivní a za 3 hodiny jsem si udělala další a taky pozitivní. Tak jsem se objednala na gynekologii ale na ultrazvuku doktor nic neviděl, tak mi odebrali krev na HCG a ta byla pozitivní. V neděli jsem si udělala digitální těhotenský test a ten vyšel opět pozitivní a 2-3 týdny mi to ukazovalo. Objednali me zase za týden a opět na ultrazvuku nebylo nic vidět. A za dva týdny jdu opět na odběr krve na HCG a dva dny po tom znovu na kontrolu. Vůbec nevím co si mám myslet, a dokonce se i bojím conse semnou deje.
@Veronika25200 na ultrazvuku jde zpravidla něco vidět pokud je hcg nad 1000 jednotek. Kolik jsi měla ty? Nenašel tam ani dutinku? Těhotenství může být mladší proto nic neviděl.
@miamia142 píše: Více
Neřekli mi kolik mám jednotek, jen že to bylo pozitivní.
@Veronika25200 aha to je škoda, podle mě vám to měli sdělit. Ale za dva týdny už by mělo být něco vidět. Hodně štěstí ať to dopadne ![]()
@miamia142 píše: Více
Doufám ze to vyjde, protože s přítelem nám to dlouho nešlo, tak doufám ze se to povede. ![]()