Označení na hračkách

286
24.11.11 09:20

označenia na hračkách

Ahojko, včera mi dorazila hračka od Fisher price (little peple lietadielko) pre synovčeka…hneď som si všimla, že miesto výroby je Čína (?????). Trošku ma to prekvapilo, no čítaním na internete som zistila, že možno až 80 % hračiek je proste vyrábaných v Číne. Ako teda rozoznať tie kvalitnejšie??? Priamo lacné hračky od Vietnamov nekupujem, ale čo potom Fisher price, Hotwheel, lego a iné…pomerne drahé hračky?
Som si teda pozrela krabice našich najnovších hračiek a našla som na krabiciach určité grafické označenia, ktoré bohužiaľ nepoznám a napodarilo sa mi o nich zistiť, skúsim sa ich trošku opísať, možno by mi vedel niekto poradiť:

1. Prepletené 2 šípky v kruhu - čierna a biela
  2. Prepletené 2 šípky v kruhu - tmavo zelená a bledo zelená
  3. 3 akoby poskladané šípky do tvaru trojuholníka - biele
  4. Levia hlava v trojuholníku (našla som ako čirnu hlavu v bielom trojuholníku, a tiež červenú hlavu v žltom trojuholníku)

ĎAKUJEM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
24.11.11 09:27

myslím, že jsou to recyklační značky http://www.zombice.ic.cz/…-symboly.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
24.11.11 09:31

Ďakujem, takže bod 2) a 3) mám vyriešený…by ma ani nenapadlo, že je to niečo takéto (v podstate pre spotrebiteľa celkom nepodstatného) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
24.11.11 09:34

Hračka by měla mít tenhle smybol http://www.google.cz/imgres?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
24.11.11 09:37

No měla, musí mít ten symbol. Hračka bez tohoto symbolu se nesmí na našem trhu prodávat! Je to vlastně prohlášení o bezpečnosti podle zákona 22/1997Sb. a příslušných nařízení vlády (o hračkách NV 19/2003Sb.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paja74
24.11.11 09:46
teeerinka píše: Ďakujem, takže bod 2) a 3) mám vyriešený…by ma ani nenapadlo, že je to niečo takéto (v podstate pre spotrebiteľa celkom nepodstatného) :)

Fuuuha, jak tohle muzes zahlasit, ze pro spotrebitele zcela nepodstatneho ? 8o To cislo uprostred reciklacniho trojuhelniku napovi hodne prave i spotrebiteli, z jakeho plastu je hracka vyrobena. Jestli je ti jedno, jaky plast ditko ocucava a co se mu tim padem dostava do tela… tak potom je to nepodstatne

• Citovat
  • Upravit
286
24.11.11 09:50

Áno označenie CE poznám…ak môžem, ešte by som doplnila, že toto označenie vlastne znamená, že daný výrobok spĺňa stanovené požiadavky dané európskymi smernicami. Je veľmi dôležité, že táto značka NIE JE ZNAČKOU KVALITY (ako si mnohí spotrebiteľia myslia). Iba hovorí, že výrobok spĺňa základné bezpečnostné a hygienické požiadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
24.11.11 09:56

paja :) ja som to myslela, že je to nepodstatné z toho dôvodu, že sa to týka spôsobu recyklácie. Takto široké označenie materiálu, z ktorého je výrobkok vyrobený, je pre spotrebiteľa nie veľmi vypovedajúce…

Ja som na jednej (je pravda, že lacnejšej hračke) našla len tie šípky v trojuholníku bez akéhokoľvek ďalšieho číselka či nápisu…tak akosi nechápem, na čo tam niečo také dali, veď také označenie ani nemá zmysel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
24.11.11 10:02
teeerinka píše:
paja :) ja som to myslela, že je to nepodstatné z toho dôvodu, že sa to týka spôsobu recyklácie. Takto široké označenie materiálu, z ktorého je výrobkok vyrobený, je pre spotrebiteľa nie veľmi vypovedajúce…Ja som na jednej (je pravda, že lacnejšej hračke) našla len tie šípky v trojuholníku bez akéhokoľvek ďalšieho číselka či nápisu…tak akosi nechápem, na čo tam niečo také dali, veď také označenie ani nemá zmysel…

No ma minimalne ten smysl, ze vis, ze ten plast muzes vyhodit do popelnice na recyklaci :palec: Plasty bez toho recyklacniho trojuhelniku se plasty nerecykluji a vyhazuji do normalniho odpadu :kytka:
Nebo ty snad nerecyklujes? Co? Co? Co? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
24.11.11 10:37

nekde v TV jsem kdysi slysela, ze je dobre si na to CE dat pozor. staci malilinkata zmena a z CE je CHINA EXPORT …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
24.11.11 11:02
mersii píše:
nekde v TV jsem kdysi slysela, ze je dobre si na to CE dat pozor. staci malilinkata zmena a z CE je CHINA EXPORT …

jj musí dělat dvě spojená kolečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
24.11.11 13:19
No ma minimalne ten smysl, ze vis, ze ten plast muzes vyhodit do popelnice na recyklaci :palec: Plasty bez toho recyklacniho trojuhelniku se plasty nerecykluji a vyhazuji do normalniho odpadu :kytka:
Nebo ty snad nerecyklujes? Co? Co? Co? ;)

:) Ale recyklujem a myslím, že celkom dosť poctivo… ;) No takúto značku som naozaj nepoznala, pre mňa je všetko plastové plastové, čiže všetko z plastu dávam medzi plast a neriešim, či tam nejaký trojuholníček je alebo nie…:) Navyše to by ani ustriehnuť nešlo, lebo značka je len na krabičke, na samotnej hračke už nie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
24.11.11 13:20

Joj, to sa mi tá citácia zase podarila… :think: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
30.11.11 14:15

Značka CE znamená že to má atesty unás v republice,musí to mít všechny výrobky jinak se to nesmí dostat do obchodů :! .A jinak v Cíně je levná pracovní síla,takže když se podíváš na jaký koliv výrobek a tím nemyslím jen hračky,bude to skoro všude.Sije se tam i značkové oblečení.Bohužel je to tak…Ale neboj atesty se dělají tady unás.Určitě se dočkáme,že se od tam budou dovážet i rohlíky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí