Oznámení o přiznání PPM

21
9.7.11 20:24

Oznámení o přiznání PPM

Dobrý den, chci se zeptat. 29.7 nastupuji na MD. V práci již asi týden mají moje papíry k PPM od doktora. Takže je na mzdovce aby to poslala místně příslušné OSSZ.
Co se děje pak? Mi přijde poštou nějaké vyrozumění o denním vyměřovacím základu k PPM? Nebo kde se o tom dozvím? Ne snad až při prvním vyplacení PPM na účet ne??
A když budu na MD už tři dny v červenci..tak se vyplácí poměrnou částí i tohle že..
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1749
9.7.11 20:29

Přijde ti papír o výměře PPM a ty tři dny taky vypočítají poměrnou částí PPM. Mám dojem, že mi to taky přišel papír přímo na těch pár dní, kolik mi dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.7.11 20:39

Papír vždycky nepřijde, už to tady bylo nekolikrát. Záleží na dané OSSZ, některé posílají, některé ne a dostane maminka až peníze rovnou na účet. Já třeba oznámení dostala (Brno), DVZ je potom i v účtu. A ano je to poměrná část, takže ode dne co jsi nastoupila na MD: DVZ krát počet dní, které jsi na MD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
9.7.11 20:49

Třeba PSSZ Praha 2 neposlala, DVZ byl vždy ve zprávě pro příjemce, když přišla PPM na účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.7.11 20:56

Díky.
Já právě budu mít počítáno od OSSZ v Pardubicích, což je od nás dost daleko, ale naše firma tam má prostě mzdovku, tak to přísluší tam…

A budu mít PPM nižší než RP, takže zase na sociálku v rámci ÚP budu muset žádat o dorovnání do výše RD té PPM. Takže budu potřebovat na to i nějaký papír právě..
Takže pokud nedojde, tak vyžádat z těch PCE asi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
9.7.11 21:49
Betula píše:
Třeba PSSZ Praha 2 neposlala, DVZ byl vždy ve zprávě pro příjemce, když přišla PPM na účet.

Já to měla stejný (Praha 10)

• Citovat
  • Upravit
aleachimka
9.7.11 22:16

Řekla bych, že by ti ten papír poslat měli, protože jim bude jasné, že to bude chtít ÚP, aby ti dorovnal PPM do RP. Kdyby to neposlali, tak si tu budeš muset vyžádat.

Misha88 píše:
Díky.
Já právě budu mít počítáno od OSSZ v Pardubicích, což je od nás dost daleko, ale naše firma tam má prostě mzdovku, tak to přísluší tam…A budu mít PPM nižší než RP, takže zase na sociálku v rámci ÚP budu muset žádat o dorovnání do výše RD té PPM. Takže budu potřebovat na to i nějaký papír právě..
Takže pokud nedojde, tak vyžádat z těch PCE asi..
  • Citovat
  • Upravit
15074
10.7.11 07:47

Nedostala jsem žádnej papír, musela jsem si ho vyběhat, potřebovala jsem pro pracák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.7.11 11:14

A šlo to telefonicky, nebo jsi musela na tu danou ossz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.7.11 22:27

Telefonicky jsem nezkoušela, oběhala jsem si to, času bylo habaděj:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
12.7.11 09:19

nejlepší by bylo asi na sociálku, pod kterou spadá zaměstnavatel poslat tiskopis „potvrzení o nároku na dávky ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku“ , aby ti vyplnili v jaké výši ti je mateřská přiznána. S tímhl papírem pak zajít na ÚP, kde ti budou vyplácet (dorovnávat) rodičák - tj v místě bydliště.

Při žádosti o rodičák tohle stejně budeš potřebovat, tak už to budeš mít vyřízené.

• Citovat
  • Upravit
Boo
264
12.7.11 10:25

mě žádný potvrzení nepřišlo - rovnou mi začali chodit peníze od pssz.
Až teď jsem si musela dojít o potvrzení o vyměřených dávkách kvůli dvouletému rodičáku - a to mi úřad práce poslal potvrzení,že mi to schválili a kolik mi budou posílat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
13.7.11 00:22
Misha88 píše:
A šlo to telefonicky, nebo jsi musela na tu danou ossz?

Tohle jsem řešila osobně, ale když mi na začátku PPM blbě spočítali penízky, tak jsem to řešila po telefonu a během necelých 14 dnů bylo vše opraveno a doposláno, tak jim zkus zavolat, je to o lidech a za zkoušku nic nedáš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.7.11 20:10

diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie