Oznámení těhotenství kolegyni, která děti mít nemůže ..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
154
21.11.22 10:32
@jezz1e píše:
@Fiveone Z oznamování bych sice drama dělala, ale k Vaší poznámce o adopci a pěstounství - mít vlastní dítě fakt není to samé jako adopce či pěstounství, navíc mnohdy to třeba druhý partner odmítá.

Pod to se tez podepisu. Neni to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 10:32
@Lu66 píše:
Normálně to oznam, promiň, ale ty přece za to nemůžeš. Já bych se o své štěstí chtěla podělit. Jestli se urazí, její problém. :nevim:

Tak ony se ty ženské většinou neurazí, jako že je naštve, že si někdo dovolí být těhotný :D. Jen podle míry smíření jim to je víc nebo míň líto, někoho každé oznámení odrovnává, někdo už tak nějak rezignoval a neprobrečí už celou noc.

A souhlasím, že je moc hezké, že na to myslíš, mě právě v té době nejvíc ničily ty kecy typu čemu všemu nemůžu rozumět a nemůžu pochopit, když děti nemám - vdaná ženská po třicítce, každou chvíli po doktorech, vždycky jsem říkala že děti s manželem chceme, tak co asi. Zvlášť výživná byla třeba jedna ženská co mě sjela po e-mailu, když jsem musela napsat, že jsem akutně hospitalizovaná a tudíž ten den nebudu tam, kde jsem měla. Byl to potrat v 5. měsíci, ale to jsem jí věšet na nos samozřejmě nechtěla, vidět to na mě nebylo, takže jsem po předchozích potratech tajila jak se dalo. Podle ní jako bezdětná rozhodně nemám nárok jen tak jednoho dne do práce nedorazit a hodit své povinnosti na jiné, kdybych měla děti, tak prý jistě najdu jiné řešení a prostě bych si jen tak jít lehnout do nemocnice nemohla :roll:.

• Citovat
  • Upravit
21.11.22 10:34
@Anonymní píše:
Tak ony se ty ženské většinou neurazí, jako že je naštve, že si někdo dovolí být těhotný :D. Jen podle míry smíření jim to je víc nebo míň líto, někoho každé oznámení odrovnává, někdo už tak nějak rezignoval a neprobrečí už celou noc.A souhlasím, že je moc hezké, že na to myslíš, mě právě v té době nejvíc ničily ty kecy typu čemu všemu nemůžu rozumět a nemůžu pochopit, když děti nemám - vdaná ženská po třicítce, každou chvíli po doktorech, vždycky jsem říkala že děti s manželem chceme, tak co asi. Zvlášť výživná byla třeba jedna ženská co mě sjela po e-mailu, když jsem musela napsat, že jsem akutně hospitalizovaná a tudíž ten den nebudu tam, kde jsem měla. Byl to potrat v 5. měsíci, ale to jsem jí věšet na nos samozřejmě nechtěla, vidět to na mě nebylo, takže jsem po předchozích potratech tajila jak se dalo. Podle ní jako bezdětná rozhodně nemám nárok jen tak jednoho dne do práce nedorazit a hodit své povinnosti na jiné, kdybych měla děti, tak prý jistě najdu jiné řešení a prostě bych si jen tak jít lehnout do nemocnice nemohla :roll:.

To je šílený :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.11.22 10:50
@Tala20 píše:
Ale proč vůbec máš potřebu něco takového cizím lidem oznamovat??? Chovej se jako dospělá, a nebudeš muset řešit tyto pseudo-problémy. Těhotenství oznámíš v pravý čas zaměstnavateli, to je to jediné čemu se nevyhneš.Příspěvek upraven 21.11.22 v 10:32

Pro tebe jsou lidi, se kterými trávíš osm hodin denně, cizí? To je normální lidská slušnost oznámit to nejbližším kolegyním.

• Citovat
  • Upravit
2933
21.11.22 10:53
@Anonymní píše:
Tak ony se ty ženské většinou neurazí, jako že je naštve, že si někdo dovolí být těhotný :D. Jen podle míry smíření jim to je víc nebo míň líto, někoho každé oznámení odrovnává, někdo už tak nějak rezignoval a neprobrečí už celou noc.A souhlasím, že je moc hezké, že na to myslíš, mě právě v té době nejvíc ničily ty kecy typu čemu všemu nemůžu rozumět a nemůžu pochopit, když děti nemám - vdaná ženská po třicítce, každou chvíli po doktorech, vždycky jsem říkala že děti s manželem chceme, tak co asi. Zvlášť výživná byla třeba jedna ženská co mě sjela po e-mailu, když jsem musela napsat, že jsem akutně hospitalizovaná a tudíž ten den nebudu tam, kde jsem měla. Byl to potrat v 5. měsíci, ale to jsem jí věšet na nos samozřejmě nechtěla, vidět to na mě nebylo, takže jsem po předchozích potratech tajila jak se dalo. Podle ní jako bezdětná rozhodně nemám nárok jen tak jednoho dne do práce nedorazit a hodit své povinnosti na jiné, kdybych měla děti, tak prý jistě najdu jiné řešení a prostě bych si jen tak jít lehnout do nemocnice nemohla :roll:.

Některé matky bohužel takové jsou no, strašně závidí ten bezdětný život, ale to že mít dítě bylo jejich rozhodnutí, to už si nepřipustí. Jako třeba u nás v létě byla situace, kdy jsme měli všichni Covid, myslím celej náš tým, bezdětná kolegyně lehla o den dřív než já, vzala si nemocenskou celý týden, zástup jsem měla být já, lehla jsem den po ní, jenže mě už jaksi neměl kdo zastoupit a já do toho doma dvě malé nemocné děti, z toho jedno dítě 40 horečku, takže jako masakr už jen to mít nemocné děti, další masakr to, bejt do toho sama nemocná a v neposlední řadě do toho normálně makat, i když z domu a to ještě se zástupem. Jo, v tu chvíli jsem svoji bezdětnou kolegyni taky nenáviděla, ale zas na druhou stranu vím, že chce děti, tak jsem si jen v duchu říkala, „však to holka taky jednou poznáš a to už si nelehneš, tak si ten čas užij dokud můžeš“, v práci jsem nic najevo nedala, ale myslela jsem si svoje…no jasný, mohla jsem se na to vykašlat, bohužel moje svědomí, že by se to tam všechno posralo a lehlo to na dva poslední lidí, co tam dělali všechno ostatní, mi to nedovolilo. Jen jsem tím chtěla říct, že ne všechny dětné jsou takové.

Příspěvek upraven 21.11.22 v 11:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9105
21.11.22 10:56
@Fiveone píše:
Tak pokud mít děti nemůže a zkusili i IVF apod.(a nejde o to, že by je nesměla mít kvůli zdravotnímu stavu),tak furt má možnost adopce, pěstounské péče apod..

Kolik že to máš VLASTNÍCH dětí??? Šest? :think: A kolik adoptovaných nebo v pěstounské péči? 0? Tak už to tu nikomu nepiš jako možnost jak mít dítě, když víš o neplodnosti kulové… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
21.11.22 11:00
@Serpentini píše:
Kolik že to máš VLASTNÍCH dětí??? Šest? :think: A kolik adoptovaných nebo v pěstounské péči? 0? Tak už to tu nikomu nepiš jako možnost jak mít dítě, když víš o neplodnosti kulové… :?

Myslím že to paní nemyslela vůbec špatně, jen že je tu vícero možností jak mít dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.11.22 11:02
@Anonymní píše:
Ahoj holky, v brzké době se chystám v práci oznámit krásnou novinku, jen narážím na takový problém. Vím a chápu, jak je toto téma citlivé a nechci nikomu ublížit, proto bych prosila o radu, jak oznámit těhotenství v kolektivu, kde jedna z nich mít děti nemůže. Zbytek holek už děti měly, než se poznaly (mají kolem 40 let), tak je to nepotkalo a na téma děti se nebaví. Údajně je s tím smířená, ale nejsem si jistá, jestli to vůbec lze.
Vím, že se tomu nevyhnu, už jen (za chvíli) viditelným pupkem a odchodem na mateřskou, ale teď babo raď :oops:Prosím anonymně :)

Věcně a bez příkras. Ty nemůžeš za její problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9105
21.11.22 11:02
@Lu66 píše:
Myslím že to paní nemyslela vůbec špatně, jen že je tu vícero možností jak mít dítě :)

Já myslím, že o těchto možnostech každý ví. Ale pro každého to možnost opravdu není a od lidí, kteří sami mají vlastní děti a před tou volbou nikdy ani vzdáleně nestáli, mi to přijde neohleduplné a hloupé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14705
21.11.22 11:06

Oznámila bych to normálně při nějaké neutrální příležitosti - pauza, skončení oběda, odpolední káva, proste kdy to budeš říkat ostatním, tak aby tam taky byla. Neočekávala bych nějaké ovace a slaveni, proste je to jen oznámení jako mnoha další a konec :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 11:11
@Zoe1 píše:
Některé matky bohužel takové jsou no, strašně závidí ten bezdětný život, ale to že mít dítě bylo jejich rozhodnutí, to už si nepřipustí. Jako třeba u nás v létě byla situace, kdy jsme měli všichni Covid, myslím celej náš tým, bezdětná kolegyně lehla o den dřív než já, vzala si nemocenskou celý týden, zástup jsem měla být já, lehla jsem den po ní, jenže mě už jaksi neměl kdo zastoupit a já do toho doma dvě malé nemocné děti, z toho jedno dítě 40 horečku, takže jako masakr už jen to mít nemocné děti, další masakr to, bejt do toho sama nemocná a v neposlední řadě do toho normálně makat, i když z domu a to ještě se zástupem. Jo, v tu chvíli jsem svoji bezdětnou kolegyni taky nenáviděla, ale zas na druhou stranu vím, že chce děti, tak jsem si jen v duchu říkala, „však to holka taky jednou poznáš a to už si nelehneš, tak si ten čas užij dokud můžeš“, v práci jsem nic najevo nedala, ale myslela jsem si svoje…no jasný, mohla jsem se na to vykašlat, bohužel moje svědomí, že by se to tam všechno posralo a lehlo to na dva poslední lidí, co tam dělali všechno ostatní, mi to nedovolilo. Jen jsem tím chtěla říct, že ne všechny dětné jsou takové.Příspěvek upraven 21.11.22 v 11:00

To já vím že všechny ne, to vůbec. Ale určitou pokoru před tím mají hlavně ty, které tu cestu k dětem neměli až zas tak jednoduchou, uvědomují si, že ne každá bezdětná si vesele užívá svobodného života bez zodpovědnosti a je z toho děsně happy. Ostatním je fajn to třeba vysvětlit, pokud si to neuvědomují a tu zkušenost nemají, aby si ženské zbytečně vzájemně neubližovaly navzájem :kytka: Já teď občas zas trošku „vychovávám“ právě ty trpící matky, které si chtějí povídat o tom, jak děsné je mít dítě - po tom všem to tak brát asi nikdy nebudu, ani přes všechny náročné věci, které mateřství přináší, jsem za něj neuvěřitelně vděčná. Tak občas někoho zarazím a třeba podnítím k zamyšlení, když řeknu že bezdětnost není super, když ji člověk nechce, a když ji chce, tak tu volbu má každý.

• Citovat
  • Upravit
8302
21.11.22 11:14

Tak ty za to ale přece nemůžeš, že někdo je neplodny. Normálně těhotenství v práci oznam všem. A gratuluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
21.11.22 11:15
@Janli píše:
Pro tebe jsou lidi, se kterými trávíš osm hodin denně, cizí? To je normální lidská slušnost oznámit to nejbližším kolegyním.

Janli, máš velice zvláštní představu o tom co je to lidská slušnost. Nevidím nic normálního ani slušného oznamovat osobní informaci lidem kterým do toho nic není.

Nehledě na to že rostoucí břicho každý rozpozná a dovtípí se sám/sama i bez oznamování. Ale pokud chceš být alespoň na chvíli za každou cenu středem pozornosti cizích lidí, tak to můžeš vidět jinak.

• Citovat
  • Upravit
5889
21.11.22 11:16
@Serpentini píše:
Kolik že to máš VLASTNÍCH dětí??? Šest? :think: A kolik adoptovaných nebo v pěstounské péči? 0? Tak už to tu nikomu nepiš jako možnost jak mít dítě, když víš o neplodnosti kulové… :?

Ano mám vlastní děti, ale neplodného člověka máme v rodině a vím, že se tím nějakou dobu trápil. Jen nešlo o ženu, ale o muže a pomohlo trochu štěstí, když se později zase dal dohromady se svou láskou z puberty, která v té době měla už děti. Nejsou to jeho děti, ale bere je tak a stejně tak mám povědomí o pěstounské péči. Moje dvě neteře v ní jsou a já jsem s nimi v kontaktu, A znám další pěstouny. A ne, nebylo to myšleno zle.Ale copak někomu pomůže připomínání toho, že dítě mít nemůže? Copak má přijít a říct:,,Hele já nechci, aby ti to nějak ublížilo, když nemůžeš mít děti, ale já jsem těhotná?" To člověku ublíží ještě víc a pokud kolegyně patří do skupiny, která se smiřuje s tím, že děti mít nikdy nebude(snad to tak je a neříká to jen),tak proč v tom dloubat. Řešení u neplodnosti neni jedno a můj příbuzný by taky do adopce nešel a proto ho to trápilo, dokud se neobnovila stará láska a už jsou spolu roky, ty děti jsou teď v pubertě. Ale on to měl spíš tak, že dokud nemohl mít děti, tak se snažil alespoň být v jejich přítomnosti a užít si je jinak(svoje neteře apod.) a když s ezačal starat o ty dva, tak ho to přestalo trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
21.11.22 11:22

Ja jsem nikdy v praci tehotenstvi nijak hromadne. Normalne jen zamestnavateli, pripadne nejblizsi kolegyni/kolegovi se kteryma jsem primo pracovala, a zbytek se to tak nejak dozvedel sam. Pokud jste si tam vsichni blizci a chces to oznamit hromadne, a vis ze kolegyni to bude lito, asi bych ji to rekla zvlast drive nez ostatnim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí