Oznámení těhotenství kolegyni, která děti mít nemůže ..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10030
21.11.22 11:25

Mne tedy prijde normalni svemu teamu oznamit, ze cekam dite. :nevim: O strede pozornosti to fakt neni. :lol: Prece neposilam mail na celou firmu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
21.11.22 11:28
@Tala20 píše:
Janli, máš velice zvláštní představu o tom co je to lidská slušnost. Nevidím nic normálního ani slušného oznamovat osobní informaci lidem kterým do toho nic není.Nehledě na to že rostoucí břicho každý rozpozná a dovtípí se sám/sama i bez oznamování. Ale pokud chceš být alespoň na chvíli za každou cenu středem pozornosti cizích lidí, tak to můžeš vidět jinak.

Já s @Janli naprosto souhlasím. Je to běžná lidská slušnost si mezi sebou věci takové věci říct. Nechápu, co na tom nechápeš. Já to v práci taky oznámila nejbližším kolegům, ne proto, že chci být středem pozornosti, to upřímně nemám ráda, ale protože si to zasloužili - jednak proto, že jsme se spřátelili a taky proto, aby měli dost času se podle toho zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9104
21.11.22 11:30
@Fiveone píše:
Ano mám vlastní děti, ale neplodného člověka máme v rodině a vím, že se tím nějakou dobu trápil. Jen nešlo o ženu, ale o muže a pomohlo trochu štěstí, když se později zase dal dohromady se svou láskou z puberty, která v té době měla už děti. Nejsou to jeho děti, ale bere je tak a stejně tak mám povědomí o pěstounské péči. Moje dvě neteře v ní jsou a já jsem s nimi v kontaktu, A znám další pěstouny. A ne, nebylo to myšleno zle.Ale copak někomu pomůže připomínání toho, že dítě mít nemůže? Copak má přijít a říct:,,Hele já nechci, aby ti to nějak ublížilo, když nemůžeš mít děti, ale já jsem těhotná?" To člověku ublíží ještě víc a pokud kolegyně patří do skupiny, která se smiřuje s tím, že děti mít nikdy nebude(snad to tak je a neříká to jen),tak proč v tom dloubat. Řešení u neplodnosti neni jedno a můj příbuzný by taky do adopce nešel a proto ho to trápilo, dokud se neobnovila stará láska a už jsou spolu roky, ty děti jsou teď v pubertě. Ale on to měl spíš tak, že dokud nemohl mít děti, tak se snažil alespoň být v jejich přítomnosti a užít si je jinak(svoje neteře apod.) a když s ezačal starat o ty dva, tak ho to přestalo trápit.

A to tvoje „Je dobrovolně bezdětná, když nevyužila možnost pěstounství nebo adopce“ pomůže komu??? To je prostě názor úplně mimo a je vidět, že o tématu neplodnosti vůbec nic nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
21.11.22 11:31
@Tala20 píše:
Ale proč vůbec máš potřebu něco takového cizím lidem oznamovat??? Chovej se jako dospělá, a nebudeš muset řešit tyto pseudo-problémy. Těhotenství oznámíš v pravý čas zaměstnavateli, to je to jediné čemu se nevyhneš.Příspěvek upraven 21.11.22 v 10:32

Protoze normalni lidi maji v praci normalni kolektiv, v ramci ktereho si treba sděluji informace ze zivota, dělí se o radosti a funguji pratelsky. Nehlede na to, ze je extremne trapné nikomu nic nerict a delat ze sebe dulezitou, zatímco ostatní budou premyslet, jestli jenom tloustne, nebo je těhotná. :roll:
S tebou bych chtela mit chatu… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.22 11:35
@TRG píše:
Já s @Janli naprosto souhlasím. Je to běžná lidská slušnost si mezi sebou věci takové věci říct. Nechápu, co na tom nechápeš. Já to v práci taky oznámila nejbližším kolegům, ne proto, že chci být středem pozornosti, to upřímně nemám ráda, ale protože si to zasloužili - jednak proto, že jsme se spřátelili a taky proto, aby měli dost času se podle toho zařídit.

Taky souhlasím. A ani moc nevím, jak se zachovat, když kolem mě chodí kolegyně s rostoucím břichem a já to „oficiálně“ nevím. Mám se zeptat? Mám jí pogratulovat? Měla nějaký důvod to neoznámit a je to citlivé téma? Co když jenom přibírá a těhotná vlastně není?

Považuji za samozřejmost to oznámit v každém případě :nevim: Podle síly vztahu s kolegyněmi bych volila formu oznámení, ale ne „jestli“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 11:35
@Tala20 píše:
Janli, máš velice zvláštní představu o tom co je to lidská slušnost. Nevidím nic normálního ani slušného oznamovat osobní informaci lidem kterým do toho nic není.Nehledě na to že rostoucí břicho každý rozpozná a dovtípí se sám/sama i bez oznamování. Ale pokud chceš být alespoň na chvíli za každou cenu středem pozornosti cizích lidí, tak to můžeš vidět jinak.

No já tedy nevím, ale když se mě kolegové v práci třeba zeptají, jak jsem se měla o víkendu nebo kam jedu na dovolenou, zcela teoreticky jim do toho taky nic není, ale protože cizí lidi nejsme když spolu pracujeme, normálně si o takových věcech povídáme. A teda že já jsem s oznamováním čekala hooodně dlouho ze strachu, že to zas dopadne špatně, ale v určitou chvíli jsem to taky oznámila. Právě ze slušnosti k fajn lidem. Protože je to důležitá změna v životě i v práci a přece když se mě ptají jak se mám, tak si nebudu vymýšlet nějaké blbosti, a nechat je přemýšlet, jestli jsem tak ztloustla nebo co a neříct jim ani, že tam za pár týdnů už s nimi dál nebudu.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
21.11.22 11:40
@Anonymní píše:
Ahoj holky, v brzké době se chystám v práci oznámit krásnou novinku, jen narážím na takový problém. Vím a chápu, jak je toto téma citlivé a nechci nikomu ublížit, proto bych prosila o radu, jak oznámit těhotenství v kolektivu, kde jedna z nich mít děti nemůže. Zbytek holek už děti měly, než se poznaly (mají kolem 40 let), tak je to nepotkalo a na téma děti se nebaví. Údajně je s tím smířená, ale nejsem si jistá, jestli to vůbec lze.
Vím, že se tomu nevyhnu, už jen (za chvíli) viditelným pupkem a odchodem na mateřskou, ale teď babo raď :oops:Prosím anonymně :)

Tak jestli to chceš říct jen „pár ženským“ z užšího kolektivu, který se vídá denně a do kterého patří i ta jedna, která děti mít nemůže, tak to normálně řekni třeba v pátek na konci pracovní doby. „Hele, než půjdete, mám pro vás novinku…“ Ta jedna pak bude mít víkend to případně rozdýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.11.22 11:40
@Tala20 píše:

No ty seš dobrej fouňa……. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
My Melody
21.11.22 12:05

Delas chybu v tom, ze predpokladas, ze vsichni jsou zavistlivi, no kupodivu existuji lidi, kteri nezavidi,, zavist je vzdy hloupost a malost duse, ne vsichni jsou takovi, proboha.

Za druhe, nic nemusis oznamovat, kdyz se nekto zepta na tvuj pupek, tak reknes normalne pravdu, ano, jsem tehotna a ta info se pak roznese dal i bez tveho oznamovani.

• Citovat
  • Upravit
10030
21.11.22 12:13
@My Melody píše:
Delas chybu v tom, ze predpokladas, ze vsichni jsou zavistlivi, no kupodivu existuji lidi, kteri nezavidi,, zavist je vzdy hloupost a malost duse, ne vsichni jsou takovi, proboha.Za druhe, nic nemusis oznamovat, kdyz se nekto zepta na tvuj pupek, tak reknes normalne pravdu, ano, jsem tehotna a ta info se pak roznese dal i bez tveho oznamovani.

A kde pise, ze ji vsichni zavidi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.11.22 12:16
@My Melody píše:
Delas chybu v tom, ze predpokladas, ze vsichni jsou zavistlivi, no kupodivu existuji lidi, kteri nezavidi,, zavist je vzdy hloupost a malost duse, ne vsichni jsou takovi, proboha.Za druhe, nic nemusis oznamovat, kdyz se nekto zepta na tvuj pupek, tak reknes normalne pravdu, ano, jsem tehotna a ta info se pak roznese dal i bez tveho oznamovani.

Myslím, že zakladatelka neřeší závist, ale snahu neublížit.

• Citovat
  • Upravit
22078
21.11.22 12:24
@Tala20 píše:

Ne, ona má představu naprosto přiměřenou - na rozdíl od tebe, který se v tomto tématu projevuješ jako absolutní společenský ignorant a hulvát :roll:

Oznámit těhotenství kolegům, tj. osobám, se kterými trávím podstatnou část svého života, není žádné „bytí středem pozornosti“, ale úplně obyčejná mezilidská slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.11.22 12:27

Já si ani nepamatuju, jak jsem těhotenství oznamovala. Nadřízeným jsem to sdělila a pak nejbližší kolegyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21563
21.11.22 12:37
@Janli píše:
No ty seš dobrej fouňa……. :mrgreen:

Nejlepsi cast je, ze se kazdy dovtipi sam. Po takovych suskandach kazdy touzi. 8) Ale tak lepsi nez byt pred jednou „cizi kolegyni“ za stredempozornostichtivou. Perla vedle perly. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
21.11.22 12:37

Ja jsem to hlavne rekla kolegovi. Tomu co jsem s nim to dite cekala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie